По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 375
  • 1 017
  •   2
Отговори
# 735
Мисля, че розмаринът е по-подходящ за косопад. Но по-добре прочетете, за да не ви подведа.

# 736
  • Между гори и планини
При косопад след ковид се мих с турски шампоан с чесън. Имаше рязък спад с второто измиване.
Скоро започвам конският шампоан с кератин

Тази маска също е хубава

# 737
Доня, откъде ги взимаш?

# 738
  • Между гори и планини
От едно село на 50 км от нас. Правят голям пазар всяка неделя и има много турски стоки - храни, лекарства, перилни препарати и козметика. Шампоаните винаги са 1 литър, този беше 5 лв някъде, а с чесън към 10 лв.

Ще сложа пак снимка на този с чесън. Дори не съм го изхарчила целия,  защото са в шишета по литър.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 21:09 от bubanka

# 739
  • SF
На какво мирише този шампоан с чесън?

# 740
  • Между гори и планини
На почти нищо. Има съвсем лек аромат на шампоан и никакъв на чесън. За бърз растеж не знам дали расте косата, но за косопад е много добър. Аз имам периоди в които 2 години пускам дълга коса, после рязко я подстригвам. Сега пак съм в период на пускане. Имах едно място на тила което не знам защо косата расте, но е слаба. Сега се залеси и за това ще пробвам пак с дълга.

# 741
  • София
Аз ползвам този с бял чесън на същата марка. Много приятно мирише.
Иначе черният чесън по принцип не мирише, когато се обели. Технологията му за обработка е такава, че миризмата почти изчезва, запазвайки всички полезни свойства. В случая е и само една от съставките.

# 742
За бърз растеж е подходяща и водата от коприва без отмиване.
https://store.justsmile.space/index.php?route=product/product&product_id=233
Ползвала съм този няколко пъти и съм доволна.
Правя си и маска с настъргани лук и чесън , косата ми става много мека и хубава. Е мирише си 1 ден ама си е поносимо . Маските с разни масла също са подходящи . Тоя шампоан няма да ви направи косата дълга .
Иначе съм много доволна от този , но е малко скъпичък .
https://www.amazon.ca/OGX-Biotin-Collagen-Shampoo-Conditioner/dp/B078K4PKKR

# 743
  • Варна
Здравейте, какви витамини за косопад препоръчвате?
Извинявам се, ако е коментирано, но върнах няколко страници назад и не намерих!

# 744
Аз се похвалих преди време, че виждам лек напредък с растежа (от комбинацията шампоан за растеж + биотин + друга козметика за коса + минимално преса) и той спря. LaughingLaughing
Фризьорката последния път ми каза, че вижда доста израснал корен спрямо друг път, но някакси в общата дължина не си личеше този "напредък".
Направих 3 месеца курс с Биотин, продължавам да ползвам шампоан за растеж (на Меди), но някакси на виждам ефект. С тях и без тях сякаш косата и преди толкова си растеше. Бях се заканила след Меди да пробвам този с кафе, за който тук сте споделяли, но сега се замислям има ли смисъл от още едни изхарчени 50 лв...

# 745
Аз пих Парусан, много съм доволна.

# 746
Купих си стимуланта на Икаров.
Скрит текст:
Код:
https://www.ikarov.eu/bg/series/botanical-sclap-hair-care/hair-growth-stimulant
След като прочетох упътването разбрах, че се ползва преди измиване. Това означава при ''мръсна'' коса, нали така? Дори и всеки ден да се мие косата пак има нечистотии и малко странно и нехигеинично ми се струва да се клепам с нещо, че и да го държа препоръчително 2-3 часа... Има ли въобще някакъв ефект в този случай?

# 747
Почти всички маски на скалпа са точно на този принцип - слагат се преди измиване. Аз си правя смес от рициново масло, в което слагам масло от розмарин, мента и лавандула, както и едни конски витамини. Мажа на скалпа и стоя 1-2 часа, след което измивам с шампоан за растеж на косата, който е безсулфатен. Измивам си косата 2 пъти, както правя и без да си мажа скалпа с масла.

# 748
след което измивам с шампоан за растеж на косата, който е безсулфатен.

Кой шампоан?

# 749

Общи условия

Активация на акаунт