По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 160
  • 1 017
  •   2
Отговори
# 780
  • волно калдъръмче
Аз съм се мазала с чесън и лук. Брутално е! Миризмата им пропива в кожата. Малко да се овлажни и я усещаш и няма значение колко време е минало. Питала съм близките си дали им мирише, но ми казват, че нищо не се усеща. Душа си косата - мирише ми.

# 781
  • SF
Моя приятелка си правеше маска с лук и на косата, и на лицето против акне. Адски мирише. Не съм й казвала нищо, само я питах кога ще се изветря и не я ли дразни? Не го усещала.
Аз не ям чесън и лук и ми беше много трудно да се въртя около нея.

# 782
Моля някой да пусне нова тема.

# 783
Като се ползва вода от розмарин след колко време започва да расте нова коса?

# 784
Гъбка, при всеки е индивидуално. Каквото и да се използва, всеки организъм различно реагира.

# 785
Здравейте някоя от вас има ли мнение за мъжката серия на  (Kerastase Genesis Homme Bain De Masse Epaississant) и дали е по добра от женската

# 786
Момичета имам едно питане относно т.нар. слагане на олиа в корените. В инстаграм всяка жена с профил, който е с насоченост коса и има страхотна коса, показва, че си слага олиа на скалпа. Правят го преди миене на косата и всяка слага нещо различно. Моето е забъркана смес от:
- рициново масло
- горчичено масло
- етерично масло от розмарин
- етерично масло от мента
- конски витамини от сайта билките - https://bilkite.net/product/trivitaminol-zehira-konska-magiya-vi … ni-za-kosa-50-ml/

Всичко това смесвам и тук вече идва питанката ми. Едните жени показват, че си правят масаж на скалпа СЛЕД олиата. Другите обаче показват, че това е неправилно е трябва да се прави масаж ПРЕДИ олиата. Някоя от вас използва ли подобен метод и кога прави масажа?

# 787
Когато и да го направиш все ще стимулираш кръвообращението и и ще има полза.

# 788
Момичета имам едно питане относно т.нар. слагане на олиа в корените. В инстаграм всяка жена с профил, който е с насоченост коса и има страхотна коса, показва, че си слага олиа на скалпа. Правят го преди миене на косата и всяка слага нещо различно. Моето е забъркана смес от:
- рициново масло
- горчичено масло
- етерично масло от розмарин
- етерично масло от мента
- конски витамини от сайта билките - https://bilkite.net/product/trivitaminol-zehira-konska-magiya-vi … ni-za-kosa-50-ml/

Всичко това смесвам и тук вече идва питанката ми. Едните жени показват, че си правят масаж на скалпа СЛЕД олиата. Другите обаче показват, че това е неправилно е трябва да се прави масаж ПРЕДИ олиата. Някоя от вас използва ли подобен метод и кога прави масажа?
Първо се слага олиото на скалпа след това се масажира ако направиш обратното ще си изгориш скалпа

# 789
Интересна теория, за първи път чувам, че може от масла да ти изгори скалпа. Пробвала съм и по двата начина, но не съм имала такива проблеми.
На мен ми се вижда по-логично да се сложат маслата и тогава да се масажира, за да може да се загрее скалпа и да се абсорбират маслата.

# 790
A някой пробвал ли е вода от розмарин (сварен корен и прецеден)?
Аз ползвам вода от розмарин от няколко месеца. Новата коса расте като трева - бързо и по много.
V.I.P::.., от пресата е цъфтежа, особено ако косъмът е тънък.

А как я нанасяте като стои в хладилник ? Става много студено върху главата 😁

# 791
Едните жени показват, че си правят масаж на скалпа СЛЕД олиата. Другите обаче показват, че това е неправилно е трябва да се прави масаж ПРЕДИ олиата. Някоя от вас използва ли подобен метод и кога прави масажа?
Малко тъпо сравнение но,то е все едно да забъркаш тесто и да налееш олио отгоре,колко ще поеме? Ако добавиш олио и тогава разбъркаш дали няма да поеме повече?!
Аз си нанасям маслата и тогава масажирам,обратното ми се вижда безсмислено.Или поне няма да поеме толкова, колкото ако се нанесе преди масаж,половината ще си остане върху скалпа.

# 792
А не са ли ти много маслата ? Защо просто не ги редуваш ? Според мен е добре да се прави след като се сложат маслата.
И как ще си изгориш скалпа от олио ?
Мисля, че смесваш много продукти. Тая мента имали някакъв смисъл от нея ?

# 793
Естествено, че има смисъл от ментовото масло. Всички масла, които слагам, спомагат растежа на косата.

# 794
  • някъде под слънцето...
А не са ли ти много маслата ? Защо просто не ги редуваш ? Според мен е добре да се прави след като се сложат маслата.
И как ще си изгориш скалпа от олио ?
Мисля, че смесваш много продукти. Тая мента имали някакъв смисъл от нея ?

Повечето готови  масла за коса , както за скалп, така и за дължини, са смес от различни видове масла.
Етеричното масло от мента има доста полезни своиства за скалпа   влиза в състава на маслата за скалп.
При всеки  продукт за третиеане на скалпа, се споменава масаж след нанасянето му.
Топлината също е фактор , за засилване на въздействието на продукта.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 11:16 от sl

Общи условия

Активация на акаунт