По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 169
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 645
Коренът от репей е предимно за заздравяване на косъма и борба с косопад, не за растеж на косата. Аз лично съм доволна от него, заздрави ми косъма и спря да пада.

# 646
A някой пробвал ли е вода от розмарин (сварен корен и прецеден)?

# 647
Да дам кратък отчет за някои последни мои действия. Grin
Изхабих една Напура за растеж, видях някакъв ефект (минимален), много я хвалят, но ми е супер неудобен за използване и няма да повторя. Не мога да свикна с това слагане на суха коса, после нито пяна, нито нищо. След това (и в момента) ползвам на Меди (женската версия), като или измивам 2 пъти с него, или 1 път с него и след това с някакъв друг (редувам). Слагам серум по краищата против цъфтеж, за дължинките редувам Миаманте или Гарниер. Понякога, преди сешоар, пропускам тази стъпка и слагам Напура термозащитен. Ползвам го и преди преса на суха коса, като гледам да съм обрана с пресата, за да щадя максимално много косата.
Другото, което правя е, че започнах да пия биотин. В крайна сметка виждам някакво израстване на косата, не много, но при мен по принцип бавно се случват нещата, та и на това съм доволна. За съжаление, въпреки серума против цъфтеж, при мен си цъфти и съм си купила малко ножица на Solingen, която се води професионална (уж) и с нея си обирам цъфтящите краища на моменти. Та, това са моите стъпки за сега, които мисля, че работят - бавно, но славно. Дано и занапред имам ефект, ще съм упорита. Grin За следващ шампон мисля да заложа на този с кафе, който тук някой в темата похвали.

# 648
До сега от всичко изпробвано до момента най-много ми е действал Приорин - за 2 месеца бях станала като чичко Тревичко в главата, но лошото е, че не расте само косата…  На поредната лазерна епилация отивам и говоря с момичето, че не съм доволна от последната процедура, че нещо явно много слабо ме е светнала та са ми се стимулирали космите, а не са опадали и тя ми каза, че е странно понеже ме е правила на най-силната степен до момента и ме попита дали съм приемала добавки за коса. Е бях…
След като го спрях се нормализираха нещата.
И другото нещо, което ми е помагало са едни ампули на Лореал с Аминексил, които ползвах с шампоан от същата серия.
Нито хининова вода, нито репей при мен са помагали. Сега мисля да опитам с Розмарин, ако не помогне с растежа, поне успокоява скалпа.

# 649
https://www.notino.bg/green-pharmacy/hair-care-bilkov-eliksir-za … kosopad/p-505117/
Някъде бях писала, много съм доволна , плюс шп от серията

# 650
  • София
До сега от всичко изпробвано до момента най-много ми е действал Приорин - за 2 месеца бях станала като чичко Тревичко в главата, но лошото е, че не расте само косата…  На поредната лазерна епилация отивам и говоря с момичето, че не съм доволна от последната процедура, че нещо явно много слабо ме е светнала та са ми се стимулирали космите, а не са опадали и тя ми каза, че е странно понеже ме е правила на най-силната степен до момента и ме попита дали съм приемала добавки за коса. Е бях…
След като го спрях се нормализираха нещата.
И другото нещо, което ми е помагало са едни ампули на Лореал с Аминексил, които ползвах с шампоан от същата серия.
Нито хининова вода, нито репей при мен са помагали. Сега мисля да опитам с Розмарин, ако не помогне с растежа, поне успокоява скалпа.

Здравейте, при мен е същата ситуация: Пих Биотин, имам страшно много нова коса, но и ефекта от лазерната епилация е 0. Сега наново ли се започва лазерната епилация или след като спрях Биотина ще изчезнат и космите които са обработвани с лазер ?

# 651
  • тук-там
Аз ползвам вода от розмарин от няколко месеца. Новата коса расте като трева - бързо и по много.
V.I.P::.., от пресата е цъфтежа, особено ако косъмът е тънък.

# 652
mtz, коя вода от розмарин ползваш, може ли снимка или линк?

# 653
Пипи, мисля, че съфорумката има предвид вода, която си прави в домашни условия, като сварява розмарин и прецежда водата.

# 654
Пипи, мисля, че съфорумката има предвид вода, която си прави в домашни условия, като сварява розмарин и прецежда водата.
Да,това трябва да е,само да знаете,че отварата е само няколко дни трайна.
Ако търпите силната миризма може да използвате етерично масло от розмарин.

# 655
Аз използвам такова масло, но го разреждам в рициново масло и така нанасям в корените.

# 656
Аз използвам такова масло, но го разреждам в рициново масло и така нанасям в корените.
Да,правилно,забравих за разреждането.

# 657
  • Карлово
Аз имам такава вода в хладилника. Заедно с канела го варих. Втривам в корените, ама не мога да преценя дали има ефект. Понеже и маски правя с витамини и рициново масло. И един спей пръскам, по препоръка от темата.

В хладилника е водата, не мисля че е развалена.

# 658
За такива води като тази от розмарин и така коментирана с корен от репей, аз също съм чувала, че може да стои само няколко дни в хладилник. Моята от репей съм държала максимум 2 дни, но както споделих нямах никакъв ефект.
За водата от розмарин има толкова видеа и статии, затова вярвам, че дава ефект. Не съм пробвала, защото не успявам да си намеря клончета розмарин.

# 659
  • тук-там
mtz, коя вода от розмарин ползваш, може ли снимка или линк?
Аз ползвах вода от аптека в Италия, но я свърших и в момента си варя.

Общи условия

Активация на акаунт