По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 178
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 630
  • Някъде там
Здравейте!
По назад в темата съм споделила кои продукти използвам.
Единствено в момента разнообразих шампоана на напура и го спрях за малко, използвам само шампоана на Орайт с кафе.
Има случаи, в които пропускам маска защото повечето маски са ми тежки за косата.
За връхчета използвам крема на олиосета, който е топ продукт за мен и слагам две впръсквания от това олио https://medavita.bg/product/sprey-olio-za-blyasak-radiance-idol-medavita/, сега закупих и това, но все още не съм го изпробвала https://medavita.bg/product/olio-za-suha-kosa-nutrisubstance-elexir-medavi/
Пия и витамини на дюкре, започвам втора опаковка, ще направя курс от три месеца.
Преди да започна витамините на дюкре приемах Приорин, но  трудно ги намирам в аптечните мрежи в близост около мен, а не ми се занимава с онлайн поръчки.
Боядисвам корени на 1,5-2 месеца, дължини тонирам на 2-3 месеца.
Т.е не мисля,че я третирам много.

# 631
Здравейте, момичета!
Преди време ползвах смес от зехтин и кокосово масло всяка седмица. Пред последните няколко месеца бях изключително натоварена и намах нито възможност, нито време за себе си. Преди 2 седмици започнах отново и за мое учудване косата ми падаше като луда под душа. 😒 маслата са 100% върджин с доказан произход, косата ми е естествено тънка и права. Боядисвана веднъж от години насам (преди 2 месеца) с оксидант едва 6vol. Иначе не е изтощена, мека и лъскава е. Така и не мога да си обясня защо така реагира на маслата. Случвало ли Ви се е? Имате ли идея каква може да е причината?

# 632
Не мисля, че маслата са повлияли.
Падат си толква косми, колкото си има да си паднат.
И от маслата, защото са мазанички и космите падат по-лесно, като си под душа и ти се струва, че са много.
 Това е напълно нормално и на мен ми се е случвало.
Ако по принцип не си забеклзала да ти падат повече косми на ден от обичайното количество, значи нямаш място за притеснение. Не се касае за косопад.
Косопад от зехтин и кокосово масло не може да има. Много трудно ще стане това.
Освен ако не са предозирани маслата, и което не твоят случай,защото ти казваш, че скоро не си правила такива маски.
Не се притрснявай. Дори и от обикновена маска под душа на мен ми падат повече косми, това са тези, които има да си опадват.
Мисълта ми е, не от маслата.
Аз правя веднъж седмично маски с масла, понякога и два пъти.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 15:15 от Caroline_Bingley

# 633
Благодаря, Caroline. Съвсем няма логика да е от маслата, но количеството коса, които пратих по канала беше екстремно.. 🤦‍♀️
Иначе що се отнася до растеж... най-добрия "продукт" е времето... чакане с години 😁

# 634
Напълно! ^
При мен отне почти 3 години за да си възвърна дължината понеже преди това ми я бяха орезилили с едно “омбре” и се наложи да я скъся доста.

Зехтин и кокосово масло участваха редовно в домашните ми маски и не съм забелязала нещо нередно.

# 635
  • Някъде там
На първо търсене откривам 3 вида спрей на Меди. Кой е за нови растежи, евентуално сгъстяване?
В сайта на ЗР са само два.
Използвала съм и двата, и от двата съм много доволна, който и да изберете няма да сгрешите в избора си.
Лично на мен и  двата не са ми парили и не са ми докарвали силно зачервяване, а от коментари, които бях чела се подгтових,че е възможно да пламна цялата.

# 636
  • Бургас
Аз имам Целаген, имам и нови растежи, но не мога да кажа, че са само от този спрей, тъй като ползвам и други продукти, както външно, така и вътрешно. Миризмата му обаче не ми допада много и от месец съм спряла да го ползвам.

# 637
Здравейте, дами.
Върнах се с обезобразена коса от фризьор. Изчела съм цялата тема и се спрях на няколко от нещата, които препоръчвате.
Имам питане за ето това масло, за което чета само положителни отзиви:

https://bilkite.net/trivitaminol-zehira

# 638
Ползвам го в момента, правя си домашни маски с него, но все още не мога да дам отзив, освен че косата започна да ми се омазнява по-бавно. Взех и конският им шампоан, та когато правя маската да се мия с него.

# 639
Поръчах два броя и днес ще си ги взема от куриера. Четох само положителни отзиви във фейсбук страницата за продуктите на тази марка.

# 640
  • by the sea
Здравейте, някой пил ли е Цинкорот с цел прорастване на коса? Получих два отзива, че след една опаковка се е сгъстила видимо косата на възрастна жена и на мъж след химиотерапия ( семеен член)
Склонна съм да пробвам за сгъстяване, но незнам дали е безопасно да се приема от здрав човек?

# 641
Изследвайте си първо нивата на Цинк,ако има недостиг може да опитате,в противен случай не е ок.
За бърз растеж  използвам отвара от корени на репей,има видим резултат след месец,месец и половина.Това е първото нещо,което ми действа до сега.

# 642
При мен коренът от репей нямаше никакъв ефект, а бях постоянна.

# 643
При мен коренът от репей нямаше никакъв ефект, а бях постоянна.
И при мен, а даже използвах и масло от корен от Репей.

# 644
Помня, как преди няколко години всички дами бяха луднали по корена от репей след видео на Теа Минкова. Едвам си купих, поръчах си от интернет, дадох 10 лв. за три пакета от сайта билки.бг или нещо такова, но нямаше никакъв ефект. Варях го, прецеждах, слагах постоянно в корените, масажирах и нищо.

Общи условия

Активация на акаунт