По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 142 804
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 120
Ме съм на ясно кога косата ми се нуждае от хидратация кога от протеин.
Майка ми ми каза че когато е била малка и е имала косопад си е правила маски с газ мас и Хинин но не (хининова вода) ами хапче синьо на цвят и е имало ефект почти веднага нова коса. Но този хинин ХО няма от десетилетия на пазара аз питах в една аптека но се произвежда мисля да пробвам ако намеря

# 121
Хининът от много години е забранен за продажба в БГ,аз едно време съм си правила маски с тея таблетки.
Когато косата ти стане твърда,суха и стои като каска,има нужда от хидратация.Когато увисне или пък бухне като кошница/храст има нужда от протеин.Това е най-простото обяснение.Много жени не успяват с тестовете с чаши вода,разтегляне на косми и т.н.
Аз редувам протеин и хидратация горе-долу 2:1

# 122
Хининът от много години е забранен за продажба в БГ,аз едно време съм си правила маски с тея таблетки.
Когато косата ти стане твърда,суха и стои като каска,има нужда от хидратация.Когато увисне или пък бухне като кошница/храст има нужда от протеин.Това е най-простото обяснение.Много жени не успяват с тестовете с чаши вода,разтегляне на косми и т.н.
Имаше ли ефект от таблетките.Ако да ще търся на прах.

# 123
Скрит текст:
Ани,Купи си Афоджи,двустъпковия,един протеинов шампоан,или балансиран с превес на протеин,един хидратиращ шампоан и една яко хидратираща маска,редувай на всяко миене протеин и хидратация и си решаваш проблема на първо време.Не ти трябват Лалги и тем подобни скъпотии,няма да ти свършат работа.За кичури,избелване и съсипване на коса питай мен,аз съм спец Grinning
С домашните маски внимавай,ползвай само масла,студени/горещи както ти душа иска.Яйцата и млякото са протеини,да не си натрошиш повече косата.
Много благодаря за препоръките. За домашните маски няма да слагам жълтък и мляко, че ще стане по-лошо. Наистина , тези маски , които слагам са възстановяващи , против накъсване, а ефекта е обратен,явно, защото са пратеинови, а не ползвам нищо хидратиращо.
А за Афоджи, гледах в Златната рибка, но кои точно продукти са? Има за къдрава коса, за възстановяване май беше и терапия.
Надявам се да порастне по- бързо, да се отърва от кичурите и да си върна дължината. Мисия невъзможна за сега 😔

Скрит текст:
Моята хем е суха, твърда и бухнала като храст 😂 с фриз ефект.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 13:48 от bubanka

# 124
Моята хем е суха, твърда и бухнала като храст 😂 с фриз ефект.

По същия начин е и моята

# 125
Mims, ефект от към нова коса имаше,за растеж не мога да кажа,навремето не исках дълга коса,а и я третирах постоянно и без прекъсване,затова я поддържах малко под раменете.
Ани,ти пак можеш да си правиш маските с яйца ако ти харесват,но не много често и добра хидратация след това.
Това е двустъпковия https://www.zlatnaribka.com/aphogee/protein-v-dve-stapki-za-siln … ep-protein-473-ml Той е хипер силен протеин.Ако косата е много много изтормозена можеш да си правиш терапия веднъж седмично с него,ако не,веднъж на месец.Като редовна грижа можеш да си вземеш двуминутния реконструктор https://www.zlatnaribka.com/aphogee/keratinov-2-minuten-rekonstr … n-2-minute-237-ml той е по-слаб като действие.
Аз съм си взела двете серии на Joico протеин и хидратация и съм си решила проблема,бюджетни са,а действието им е по-добро от скъпарските марки,поне при мен.Имам Lalga,Kerastase,GG,Lanza...не могат да се справят с горката ми косица.
Не знам до колко съветът ми ще ти хареса,но мий по-често,ако не през ден,то поне през два.Косата се насища с полезности и е винаги добре обгрижена.Относно силиконите,има много за и против,но аз съм твърдо за,за коси като нашите,има и добри водоразтворими силикони,които са в помощ на косата.
Моята хем е суха, твърда и бухнала като храст 😂 с фриз ефект. това ми звучи като прехидратирана коса.Сигурна ли си,че ползваш протеинови продукти най-често?
Минала седмица не бях в къщи,а нямах възможност да взема цялата артилерия с мен,взех само хидратиращата серия.Косата ми изглеждаше и се чувстваше по същия начин.Моята е и къдрава,та можете да си представите каква картинка беше Grinning

# 126
  • София
Аз съм си взела двете серии на Joico протеин и хидратация и съм си решила проблема,бюджетни са,а действието им е по-добро от скъпарските марки,поне при мен.Имам Lalga,Kerastase,GG,Lanza...не могат да се справят с горката ми косица.

Може ли линк към двете серии?
Не знам вече какво да купувам, всичко ми утежнява косата, стои увиснала. Може би повече протеин ми трябва, сигурно съм прекалила с хидратацията.

# 127
Mims, ефект от към нова коса имаше,за растеж не мога да кажа,навремето не исках дълга коса,а и я третирах постоянно и без прекъсване,затова я поддържах малко под раменете.
Ани,ти пак можеш да си правиш маските с яйца ако ти харесват,но не много често и добра хидратация след това.
Това е двустъпковия https://www.zlatnaribka.com/aphogee/protein-v-dve-stapki-za-siln … ep-protein-473-ml Той е хипер силен протеин.Ако косата е много много изтормозена можеш да си правиш терапия веднъж седмично с него,ако не,веднъж на месец.Като редовна грижа можеш да си вземеш двуминутния реконструктор https://www.zlatnaribka.com/aphogee/keratinov-2-minuten-rekonstr … n-2-minute-237-ml той е по-слаб като действие.
Не знам до колко съветът ми ще ти хареса,но мий по-често,ако не през ден,то поне през два.Косата се насища с полезности и е винаги добре обгрижена.Относно силиконите,има много за и против,но аз съм твърдо за,за коси като нашите,има и добри водоразтворими силикони,които са в помощ на косата.
Моята хем е суха, твърда и бухнала като храст 😂 с фриз ефект. това ми звучи като прехидратирана коса.Сигурна ли си,че ползваш протеинови продукти най-често?
Минала седмица не бях в къщи,а нямах възможност да взема цялата артилерия с мен,взех само хидратиращата серия.Косата ми изглеждаше и се чувстваше по същия начин.Моята е и къдрава,та можете да си представите каква картинка беше Grinning

Първо използвах терапията на Кадифе с арган, след това на Лореал реконструктор-лилавия, след това Лореал абсолют рипеър, следва ампула Лалга, после Лореал с биотина и Б-6 който е, след това маската на Епруваж за възстановяване. Нито един от продуктите не ми подейства. Горният пласт се заплита, има фриз, бухнала, просто не е косата , която имах преди.Никога не съм използвала професионални продукти, косата ми беше лъскава, здрава, макар пресата и всичко. Но тези кичури и този блондор..Ако взема първо хидратацията на Лореал да изпробвам, дали е удачно? Страх ме е да не си досъсипя косата и то с козметика. 😔 А не съм наясно изобщо с нищо.

На всичкото отгоре прическата ми е ужасна..Горният пласт е значително по-къс от долният , защото много се заплита и трябваше да се скъси, но пак се заплита. Искам да ги изравня, да израсте, но много бавно стават нещата. Поне новата коса е лъскава и нормална, бях се притеснила , че съм увредила всичко. И за шампоана..с проблемен скалп съм и от всичко получавам пърхот, сега се мия с Клиър и то мъжки.

В момента е този ужас на главата ми:

Преди изглеждаше така:

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 13:49 от bubanka

# 128
Скрит текст:

Не знам вече какво да купувам, всичко ми утежнява косата, стои увиснала. Може би повече протеин ми трябва, сигурно съм прекалила с хидратацията.
https://www.arlen.bg/category/932/k-pak-grizha-za-uvredena-slaba … oshtena-kosa.html
https://www.arlen.bg/joico?filter-hair-1-02=90
Може би има и на по-добри цени,но не съм търсила,показвам ти само сериите

Ани,това всичкото на едно миене ли го ползва ?
Дължините ти имат нужда от як протеин и запечатка с яка хидратираща маска.На Лореал продуктите не ползвам,мият ме само в салон с тях,честно казано на моята коса нищо не правят,но фризьорките имат само това.
Вчера правих Афоджи терапия.Измих с Керастаз Денсифик,много си го харесвам,после Афоджи двустъпковия и накрая Джойко хидратиращата маска.Финиши Олео кърл  и Нектар термика на Керастаз.Косата ми стана разкошотия,мекичка,жива,без никакъв фриз,без заплитане.Имах си едно на ум,че днес като стана ще е суха кошница,но нищо подобно.

# 129
От малка винаги съм си мечтала за гъста къдрава коса, обаче, момичета, като ви слушам какви грижи ви изисква и какво чудо може да стане, ако не уцелите продукта.... започвам да си оценявам кротките фини коси.

# 130
Скрит текст:

https://www.arlen.bg/category/932/k-pak-grizha-za-uvredena-slaba … oshtena-kosa.html
https://www.arlen.bg/joico?filter-hair-1-02=90
Може би има и на по-добри цени,но не съм търсила,показвам ти само сериите

Ани,това всичкото на едно миене ли го ползва ?
Дължините ти имат нужда от як протеин и запечатка с яка хидратираща маска.На Лореал продуктите не ползвам,мият ме само в салон с тях,честно казано на моята коса нищо не правят,но фризьорките имат само това.
Вчера правих Афоджи терапия.Измих с Керастаз Денсифик,много си го харесвам,после Афоджи двустъпковия и накрая Джойко хидратиращата маска.Финиши Олео кърл  и Нектар термика на Керастаз.Косата ми стана разкошотия,мекичка,жива,без никакъв фриз,без заплитане.Имах си едно на ум,че днес като стана ще е суха кошница,но нищо подобно.

Нее, купувам серията, пробвам няколко пъти, виждам, че не става и купувам следващата.
Много пари издадох и накрая пак нищо, не мога да отделя вече толкова, до сега бях на проба- грешка и само грешка към момента. 😔 До сега не съм ползвала нищо хидратиращо, не знам вече. Имам вариант да отрежа съвсем късо и да махна изгорялото, но това дори не искам и не мога да си го помисля 😭😰

# 131
Ani, почти съм сигурна, че Клиъра ти изсушава много косата. Ориентирай се към Виши, Юриаж, Биодерма имат шампоани против пърхот, но не изсушават и премиват дължините и мий само скалпа, не шампонирай(мн гадна дума) яко дължините.

# 132

Първо използвах терапията на Кадифе с арган, след това на Лореал реконструктор-лилавия, след това Лореал абсолют рипеър, следва ампула Лалга, после Лореал с биотина и Б-6 който е, след това маската на Епруваж за възстановяване. Нито един от продуктите не ми подейства. Горният пласт се заплита, има фриз, бухнала, просто не е косата , която имах преди.Никога не съм използвала професионални продукти, косата ми беше лъскава, здрава, макар пресата и всичко. Но тези кичури и този блондор..Ако взема първо хидратацията на Лореал да изпробвам, дали е удачно? Страх ме е да не си досъсипя косата и то с козметика.  А не съм наясно изобщо с нищо.

Изброените продукти са само протеин, снимката е на коса, изсушена от протеини, освен че е и природно суха - моята е такава и затова не се сдържах и пиша, че ще я досъсипеш с тия протеини. Вземи си нещо хидратиращо за маска - аз харесах Лакме Био Арган най-много, има много по-скъпи също. Но аз Био Арган оставям като финиш и ми е много добре, Макадамия и Олиосета имат хидратиращи не лоши, на Джойко нещо не се харесахме с нещата. Протеин слагай от време на време - за укрепване само.
Такава коса иска финиши - не казвам като мен да правиш и оставяш маските без отмиване, но задължително хидратиращи кремове, без кератин. И масло за финал.

# 133

Благодаря ви! Значи ще разгледам днес хидратираща серия и поръчвам, защото утре ще я мия косата и трябва спешно да сменя продуктите. Притесняваме Аргана, колкото пъти съм пробвала продукти с него ефекта е бил много, много лош.

https://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-organic-balance-hidrata … -treatment-250-ml

Тази серия не съдържа Арган и е хидратираща, дали е подходяща за моята метла 😸

Или нещо друго за хидратация?

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 13:50 от bubanka

# 134
Почти същата цена и много по-висок клас е Ланза

https://www.zlatnaribka.com/maski-za-kosa/maski-za-suha-kosa/int … -moisture-moi-moi

А какъв всъщност е проблемът с аргана?

Дописвам - сетих се за доста бюджетна серия - Дав Оксиджен - балсама имам и е много добър, много.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 11:50 от Си*

Общи условия

Активация на акаунт