По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 210
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 600
  • волно калдъръмче
Пестеливо със спрея на Меди, че засилва омазняването. Според указанието трябва да се впръсква всеки ден, но си лъщи и мазнее и реших да го ползвам само на току що измита коса. Много е хубав. Косата ми спря да капе, като си прибера косата на опашка, щръкват двата рога на слепоочията.

Успоредно с него преди миене си ползвам като базово маслото от репей, в което съм добавила и няколко капки етерични масла от риган, розмарин и чаено дърво.

# 601
Не се отнива трудно жълтъка.
Даже с негова помощ малсата ср отмиват по-лесно и не остава мазна косата.
Правила съм всякакви маски в годините..
И косата съм си мила а жълтък. И става разкошна.
При мен самия баланс между жълтъка(който е протеин) и меда и маслата, които омекотяват ми се отразява страхотно.
И освен всичко друго ми се възвръщат вълните и чупките. Стимулант също забелязах, че ако го кимбунурам с жълтък косата ми става много вълниста.
Особено ако е домашно яйцето.
Днес пак ми е ден за маска.
Косата ми много се възстанови, всичко от червеното отрязах, сега е тъмна и здрава.
Краищата тенденциозно са малко по - сухички,защото напоследък взех да я изправям малко по-често.
Имам големи ядове със себореята, но с маслата положението се подобрява.
За добавки винаги съм пила цинк и биотин и съм доволна.
Аз не мога да си вържа хубава опашка. Отвсякъде ми стърчат косми и е много грозно.
Всички ми казват, че така по-къса ми е добре. Обаче на мен вече ни липсва дългата коса. И искам да я пусна поне до гърдите.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 08:25 от Caroline_Bingley

# 602
Кой е шампоанът на  Напура, от който се сгъстява косата? (растат допълнително косъмчета)

https://www.zlatnaribka.com/shampoan/napura-s-00-stamigen-shampo … -200-ml?filter=44

# 603
А нещо за изтъняла, при това тънка по рождение  коса ...

# 604
  • Карлово
Бирената мая помпа цялото тяло, да се има предвид.
В смисъл на качване на кг ли?
От 2 дни почнах да пия бирена мая, а кг не ми се искат допълнително.

Успоредно с него преди миене си ползвам като базово маслото от репей, в което съм добавила и няколко капки етерични масла от риган, розмарин и чаено дърво.
Етеричното масло от чаено дърво с какво помага на косата? Не съм го срещала досега. И е много силно ароматно, няма измирисване.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 13:58 от ДамаТрефа

# 605
Тити, може би този шампоан на Напура , плюс ампулите , отделно Приорин или Дюкре.
Има и серия на Керастаз за изтъняла коса, хaресвaм и терaпията с кератин нa Нaпурa.

# 606
Аз не вярвам на един шампоан да спре косопад или да предизвика растеж. Същото е като с почистващото мляко или каквото ползвате за сваляне на грим. За много кратко и двете неща престояват на главата и лицето и отиват в канализацията.
Ампули, серуми за втриване, да. Хранителни добавки, ако има недостиг на нещото, пак да.
Шампоанът е важно да е деликатен и да не дразни скалпа. Това са си мои разсъждение, никой не ангажирам с тях.

# 607
  • Някъде там
Използвам този в момента: https://www.zlatnaribka.com/napura/stimulirane-na-rastezha/napur … -na-kosata-200-ml, след него правя още едно измиване с керастаз за дълга коса.
На суха коса ли нанасяш Напурата, както е по описание? На мен ми е много тегав този момент...нанасям в корените на сухо и леко масажирам. После леко навляжнявам ръце и пак масажирам и след това обливам косата да се намокри и добавям още количество от шампоана и от тази гл. т. не ми е хич икономичен, доста шампоан си отива така. Отделно, като не се разпенва, имам чувството, че нищо не мия. Ще се замисля дали да повторя. Иначе сякаш малко е попораснала косата. но не мога да преценя дали е от шампоана, тъй като не е толкова осезаемо. Може би просто трябва да направя по-продължителен период с шампона, но пак казвам, ще помисля.
Иначе съм купила и на Меди за растеж...та ще кажа и за него след време.
Да, на суха коса нанасям.
Престоявам около 10-15 минути с него.
Вчера си поръчах ето този шампоан, нямам търпение да пристигне.
Ще процедирам както до сега, първо напура, после този с кафе Simple Smile
Пия и витамини дюкре.
Днес ходих да ми направят корени, казаха, че имам много нови растежи, при измиване на боята паднаха точно 4 косъма, което означава,че има резултат от грижите, които полагам.

# 608
  • SF
Етеричното масло от чаено дърво с какво помага на косата? Не съм го срещала досега. И е много силно ароматно, няма измирисване.

На първо място е антисептично и антибактериално - силно почистващо и хигиенизиращо.
(В периода на маските, препоръчваха капка-две връху маската като допълнителна дезинфекция.)
Много е добро при лечение на кожни проблеми - акне, пърхот, алергии и раздразнения.
Добре е да се добавят 4 капки в шампоана, но ще промени аромата на продукта.
Много му отива лавандула и цитронела - също много полезни за косата. Имат и стимулиращо действие. Повлияват и косопада. На който му е приятен ароматът на лавандула и цитронела, да опита.

# 609
CoCoMilk, този ли е шампоана?
https://www.arlen.bg/product/11487/shampoan-za-stimulirane-raste … hampoo-250ml.html
Искрица, ще очаквам да споделиш като понатрупаш впечателения.

# 610
Да. За първи път когато го купих беше в комплект със спрей.От шампоана съм използвала около 3-4 опаковки. Преди да се нанесе върху косата трябва да се разтрие между дланите иначе не се активира и не прави пяна. Шампоана е с червен лук но гарантирам, че не мирише.

# 611
CoComilk, ще се пробва шампоанът.
Аз искам да похваля Kerastase Bain Extentionist. Икономичен, прави пяна, почиства до скърцане, а в комбинация с балсам и маска, косата е като от салон(буквално).И наистина расте.При мен порасна 4 пръста.

# 612
  • София
littlebutterfly за колко време порасна с 4 пръста?

# 613
CoComilk, ще се пробва шампоанът.
Аз искам да похваля Kerastase Bain Extentionist. Икономичен, прави пяна, почиства до скърцане, а в комбинация с балсам и маска, косата е като от салон(буквално).И наистина расте.При мен порасна 4 пръста.
Да този на Керастаз + Nugella&Sule, както писах по - назад ,съм изключително доволна от тях. Редувах ги на всяко миене за няколко месеца. Като цяло този на Nugella&Sule го ползвах заради добрия си състав но самата коса не изглеждаше ,като след фризьор докато Керастаз е много добър пригладена и много лъскава. Аз ползвах цялата серия ш, б, м и серума.

# 614
littlebutterfly за колко време порасна с 4 пръста?
4-5 месеца.Нещо такова.Но аз ползвах буквално 2 капки.

Общи условия

Активация на акаунт