По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 186
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 765
  • волно калдъръмче
За пръв път използвах Ми Аманте шампоан, ампули, маска с отмиване и крем без отмиване. Състоянието на косата ми е видимо подобрено. Няма заплетени краища, фризът не е толкова явен, но пък много коса изкапа пак. Докато изчаквах ампулата и сега след сушенето се усеща леко парене по скалпа за около минута-две. Сега е много чиста и жива. Дано ефектът се запази и да не се омазни след толкова продукти. Истински й се наслаждавам на втория ден. На третия вече пак е за миене.

Някой използвал ли е маслата за растеж?

# 766
  • BG-DE
След неуспешен фризьорски експеримент моя позната правеше маската с горчица и наистина имаше осезаем ефект. За два месеца косата и дръпна с около 5см, може и по-малко да е било но се забелязваше разликата 🙂

# 767
Менерва, коя маска с горчица?

# 768
  • BG-DE
Тази: горчица на прах 1-2 суп.лъжици (разбъркват се с вода до гладка каша)1 яйчен жълтък, захар 1-2 чаени лъжички и 2 супени лъжици рициново масло или зехтин. Маже се само в корена и се седи 15-20 мин. Прави се един път седмично 1-2 месеца.

# 769
  • волно калдъръмче
Моят вариант е друг. Със смес от затоплени масла се облива косата (може и само едно масло) и се стои така с шапка и топла кърпа за поне половин час. След това се смесват горчицата на прах - 3 лъжици, жълтък, топла вода - 2-3 лъжици, зехтин или друго масло за коса - 2 лъжици и захар - 2 лъжици. С това се мажат само корените и се престоява не повече от 10 минути първия път. Максимумът е половин час.

# 770
  • BG-DE
Може би твоят вариант дори е по-добър, защото маслата предпазват дължините, а тя, доколкото знам поизсушава косата, независимо, че се маже само корена 🙂

# 771
  • някъде под слънцето...
При мен маската с горчица нямаше никакъв ефект.Дори не загряваше скалпа.На четвъртия път реших да я спра.
Изхвърлих останалите семена от горчица, които смилах преди употреба.
С описаните по назад отвари, масла   и  лосиони за стимулиране на растежа, както и домашно приготвения шампоан  косата ми растеше по  3 см на  месец(по милиметър на ден), в продължение на 5 месеца.
Сега довършвам останалите количества ит купешките  лосиони , но  растежа се забави, за две седмици е само сантиметър.

Доволна съм от маслото , което постнах в предушния пост.

# 772
  • BG-DE
Ама тя не се прави със синапено семе, а с горчица на прах, явно има значение, и щом не пари няма как да има ефект. Моята позната каза, че първият път едва е издържала 5 минути, а после е намалила захарта, защото тя се явява като катализатор на процеса и така докато свикне, но ефекта го видях с очите си и ме впечатли. Аз лично не смея да я пробвам, защото съм "блондинка", а тя доста изсушава 🙂

# 773
Чувала съм за тази маска с горчица сега като казахте вие как си я правите. Една дама ми каза, че използва горчичено олио вместо тази маска, било едно и също. Взех си такова, обаче не виждам ефект. Относно затопляне на скалпа или парене - няма никакво от това масло.

# 774
  • BG-DE
Ако няма парене няма да има ефект. То е което стимулира фоликулите.Преди години една колежка от университета имаше проблем с косопад и трихолог и беше предписал някаква маска, за която тя казваше, че много и парела и се притесняваше да не и окапе цялата коса но в един момент сподели, че е много доволна.

# 775
  • Някъде там
При мен маската с горчица нямаше никакъв ефект.Дори не загряваше скалпа.На четвъртия път реших да я спра.
Изхвърлих останалите семена от горчица, които смилах преди употреба.
С описаните по назад отвари, масла   и  лосиони за стимулиране на растежа, както и домашно приготвения шампоан  косата ми растеше по  3 см на  месец(по милиметър на ден), в продължение на 5 месеца.
Сега довършвам останалите количества ит купешките  лосиони , но  растежа се забави, за две седмици е само сантиметър.

Доволна съм от маслото , което постнах в предушния пост.
Маслото на нугела, нали?
То не е ли само за дължините?

# 776
Тази маска не може ли да се прави и с нормална горчица , не на прах ?
ПС : Аз си правя една маска с настъргани лук и чесън и някакво масло . Стоя някакво време и я мия . Обаче след това става много хубава и мека. Ще пробвам вашата маска .

# 777
  • BG-DE
А, от този лук и чесън не остава ли после миризма? Чувала съм, че колкото и да ги отмиваш ако леко се поизпотиш пак започвало да мирише, така ли е наистина?

# 778
Sl, спомена че вземаш добавки,ще споделиш ли кои са.
Моя приятелка в Испания взема по предписание тези

Каза че е много доволна,косопада и намалял и косата и растяла,но нейната така или иначе е много дълга и гъста та се чудя дали наистина действат.
Мои познати мъже ползват шампоан на марката,премахвал пърхут и т.н.
Имаш ли наблюдения?

# 779
А, от този лук и чесън не остава ли после миризма? Чувала съм, че колкото и да ги отмиваш ако леко се поизпотиш пак започвало да мирише, така ли е наистина?

След къпане остава миризма да , но аз го правя предимно вечер . На другия ден почти не се усеща . Измирисва се до сутринта , а и за мен не е чак такъв проблем щом косата ми става толкова мека като на бебе . С нищо друго не постигам същия ефект. Чесъна е подходящ да се втрива на плешиви места така,че.

Общи условия

Активация на акаунт