Първокласници. Тема 1

• 21 132
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Помагалата са много инфантилни, с извинение, но това е моето мнение. Баш за пари е правени всичко, подценяват и обиждат децата. Да не говорим, че тази година тетрадките са голям формат, миналата година са били наполовина. Защо, не е ясно?

Видях тетрадката и учебника по английски, същата работа. А по информационни технологии ще играят игрички и ще учат Пейнт. Голяма полза, няма що.

В обобщение ще кажа, че според мен материала изобщо не е много и чак се изумявам на дискусията, породена по-рано, че всяка вече трябвало да се преглеждат тетрадки и да се занимава допълнително детето.

# 526
При нас имат ЗИП или как там се води, не знам, и по математика и по български. Там ще използват вероятно помагалата. Английски и ИТ нямаме.

# 527
  • София
При нас също няма ИТ, английският е един час седмично. Баткото учиха песни по английски цял първи клас, имахме само учебник.
Помагалата + АЕ излизат към 20 лв

# 528
  • Варна
Ами и при нас така, има основни часове, ФУЧ и ИУЧ по една и съща дисциплина. Остава въпросът защо не се ползват основните, поне по български. Айде по математика може да решават някакви логически задачки, нещо по-интересно, ама по български? Всъщност не съм разглеждала ни един учебник още, може и математиката да се дублира.

# 529
  • София
Нашият английски е по 4 часа седмично. Нямаме ИТ, от 5 клас започват.

# 530
Пейнта си е сууупер полезна бейсик програмка.
Даже си го ползвам понякога на компютри, на които няма как да закача друго.
Нямат в програмата ИТ, нито английски.
По английски си ходи на школа така или иначе. ИТ й е батко й - добре се справя Simple Smile))

# 531
Кое му е полезното на Пейт, освен, че можеш да си направиш принт скрийн с него, особено за деца на 6-7 години? Айде нас преди 25 години ни обучаваха с нея, ама сега? Смешно е най-малкото.

# 532
  • Варна
Е, новият пейнт 3д няма нищо общо със стария според мен. Няма лошо да го поопознаят.

# 533
  • София
Нашият тотал е 133 лева. 45 - учебник по английски, 35 - театър за цялата година, 10 - каса, останалото - помагала.

# 534
Айде тогава от 1 клас на фотошоп. Стига де... Учат се изобщо да боравят с програми и инструменти. Точно бейсик им трябва, после идва смисленото надграждане...

# 535
Не съм съгласна, но няма значение. Направо си представих как разучават функционалностите на Пейнт из основи....Приемаме, че английския език и инф.технологии са часове за разпускане и толкова. В крайна сметка начини да се научи език и основни понятия в информатиката, бол.

# 536
  • София
Ооо да. Учителката по английски ни обясняваше на родителската как нямало да пишат, смао ще пеят песнички и тн. А моите и двамата от 5 годишни ходят на уроци по английски, където пишат. Ама карай, то е ясно, че английския в училище няма да го научи.

# 537
  • Варна
Е, не всички са ходили на английски от 5-годишни. Те на български сега ще се учат да пишат, остана и на английски да ги емнат, нали ще се объркат.

# 538
По английски на нас ни искаха миналата година тетрадка с бели листове - рисуваха нещо вътре. Не са писали думи. Учебник нямаха. Отбий номер беше май...😆

Театър...как пък не. Добре че нямахме де..но и да имаше, нямаше да го запиша - моят го ненавижда -бебешки му е .

# 539
  • София
Не съм съгласна за английския език в училище. При нас се учи доста сериозно. Баткото не е ходил на курс по английски, само в училище и е доста добре. Сега ще видим малкия как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт