Първокласници. Тема 1

• 21 132
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Сигурно на места се учи, при нас казаха, че първия срок само ще пеят. Моето дете мрази да пее и знае латинските букви отдавна, ама какво да се прави.

Децата не се объркват. Има дечица на 3-4 годинки знаят по 2-3 езика и превключват идеално, 7 годишните ще дробят букви една година.

# 541
  • София
Театърът е някакъв води се образователен. И се води незадължителен, но реално ще ходят целия клас с госпожата, ако някой не ходи ще седи сам в стаята. Така че си е направо задължителен.
А по английски, хем ще имат учебник, хем няма да пишат. Като няма да пишат да не ни карат да купуваме учебник поне. Както и да е, нямам против, каквото кажат купуваме.

# 542
  • Варна
Е, ако живеят в англоезична среда научават езиците паралелно. За мен лично е важно да научи българските букви ръкописно, а не латинските. За латинските има време, излишно ми е това бързане. Ама аз не съм от хипер амбициозните.

# 543
Като не платя театъра...да намерят кой да го гледа. Стига ми 4г в ДГ да ме изнудват. Стига вече!

# 544
Е, ако живеят в англоезична среда научават езиците паралелно. За мен лично е важно да научи българските букви ръкописно, а не латинските. За латинските има време. Лично мнение.
Ама каква е разликата между това да научиш български в чужбина и английски в България? Децата се подценяват, но пък мен не ме бърка, щом всички са доволни.

И моят син не харесва куклен театър, но на мен ми се струва добра идеята. Аз обожавах театър и оперети като малка, водеха ни най-редовно.

# 545
  • Варна
Разликата е в средата. Българите в чужбина си говорят на български, в училище пък се говори на английски. Едно и също ли е според вас? Щот според мен не.

# 546
Кои българи учат български сред българи? Детето учи език вкъщи, може и от единия родител. Навън говори друг език и не ги бърка. Какво училище на 3-4 години, аз говоря за малки деца.

Моят син знае и двете азбуки, не се бърка.

# 547
  • София
Програмата все пак е правена с оглед на общото ниво на децата. За огромна част от тях и българският не е майчин  Rolling Eyes Други пък нямат достъп до интернет или родителите им не знаят чужди езици, за да научат латинските букви.
Аз лично не виждам смисъл от наблягане над английски от толкова рано, който иска вече си е записал детето в езикова школа. Едва ли някой има илюзии, че език се учи от няколкото часа седмично в училище.

# 548
Аз затова казах, че часът е за разпускане. Просто не мога да се съглася, че това е правено за да не се натоварват децата. Смешно е...

# 549
  • Варна
Добре де разбрахме, че децата ви знаят и двете азбуки. Лошо няма. Моето пък не ги знае и съм против да ги учи в момента. Няма нужда от толкова форсиране. Като искате и пет езика едновременно могат да учат децата, частни школи бол. В нашето училище изобщо няма да учат език, явно го няма в задължителната програма. Това е положението.

# 550
  • Варна
Моята дъщеря също нямат език в тяхното училище от толкова рано. Имам приятелка с езикова школа и я попитах кога да запиша детето при нея, тя каза категорично след първи клас. Иска децата да знаят отлично българската азбука, както и да пишат и четат на български и чак тогава да започват друг език. Сигурно си има основания да го изисква, не го работи от вчера жената.

# 551
  • София
Има деца, които нямат проблем с научаването на чужд език от малки, други се развиват с по-бавни темпове. Като цяло аз също не настоявам да учат чужд език от първи клас и съвсем умишлено избрах училището, в което да  избегна това. Като преценя, че е дошло времето, сама ще увелича темпото. Засега искам да се фокусира върху българския.

# 552
  • София
Аз също изобщо не държа да има английски от първи клас в училище, училището го избирахме по местоживеене (до блока ни е). Simple Smile
Иначе моите не се объркват изобщо, знаят си коя буква от коя азбука е, даже по-малкия. Но това е без значение.
Я кажете са математическото ветрило. Класната ни даде шаблон, по който да си изрежем от картон (аз мисля от ЕВА хартия). Но си мисля, че бързо ще се скапят. Гледам, че продават онлайн и по книжарниците пластмасови. Кое е по-удачно според вас?

# 553
Не знам какво е това. На нас ни искат само сметало.

# 554
Хайде и моя милост да се запише в темичката Smile
Имам тази година първокласничка, но и малката започва
предучилишна в същото училище.Искат да са си заедно.
При нас РС не е имало.От други родители знам, че понеделник в 9 е откриването
на учебната година.При записването ни връчиха по едно листче с необходимите
неща, които тр. да се купят и това е.

Общи условия

Активация на акаунт