Първокласници. Тема 1

• 20 890
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Искам да хвана кретена, който е решил първи клас да започват от 8.15 и да го обеся с главата надолу.

Ние имаме програма, още първия ден ни я дадоха. Четири дни по 5 часа и един ден с 4 часа.

# 616
Не всички първокласници почват в 8:15, нашите почват в и 20, а по-горе някой беше писал 8:00. Явно всеки си решава. Мен часът ме устройва идеално, можеше да е и по-късно, че толкова рано няма какво да диря на работа, амааа хайде да не издребняваме.

# 617
  • София
Хм, точно гледах нашата програма - 4 дни по 6 часа и един с 7. Доста голяма разлика излиза.
PS: Грешка, сега пак проверих - 4 по 5 часа и един с 6. Програмата е дадена по формата на големите ученици, които почват с час по-рано, затова съм се заблудила

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 09:32 от грейпфрут

# 618
  • На морето!
HighSpeed, рано или късно ти е 8:15?

Нашите също са с по 5 часа на ден, английски 2 пъти седмично по 1 час.
Вчера прибрах госпожицата и учителката от занималнята ни предупреди, че са много изморени, защото са писали и играли много. Е, моята дъщеря се прибра, преоблече и излезе да играе навън. Заспа в 21:30 с уговорки. Предполагам вълнението й дава сили още, много е горда и щастлива, че е ученичка.

# 619
  • Варна
Късно ми е. Ние вкъщи всички сме ранно ставащи, детето се буди самичко в 6,30 и се чудим и маем какво да правим до 7,45, когато излизаме. В училище ги искат не по-рано от 7,55, защото нямало къде да стоят. Учителките излизат на входа точно в 8 без 1-2 мин и ги взимат вътре. Освен това аз после хващам адския трафик и стигам на работа най-рано в 8,30, може и по-късно, а работното ми време е от 8,00. И изобщо не ми помага това, че сама съм си шеф, те клиентите от години са свикнали и си ме знаят, че съм там рано сутрин. Надявам се втори клас да са от 7,30, но не са ми големи надеждите всъщност...

# 620
  • Варна
По 5 часа имат всеки ден. Беше недоволен, че цял ден трябва да стои на чина, междучасията били много кратки. Как щял да издържи още 3 дни. Викам не 3 дни, 12 години трябва да издържиш, 3 дни изобщо няма да ги правим на въпрос Crazy

# 621
Според мен, има някакво недомислие в седмичната ни програма.
Имат БЕЛ,математика и два часа изобразително.Друг ден отново БЕЛ, математика и следват музика и физическо.
Все си мисля, че би било по-добре "развлекателните" предмети да са по един между двата основни.
Така мозъчетата им би имали възможност да си починат.Учиш букви, после се разтоварваш с рисуване и тогава започваш с цифрите.Така си го представям Smile

# 622
  • Варна
И при нас е така днес. Два часа БЕЛ, един математика, музика и физическо.

# 623
ние  нямаме английски, започват от 8, което е супер за мен, свършват в 11.55 и на занималня са до 4,20, което пък не ми е много ок, но училището е близо така че ще се справим, учителките изглеждат много свестни за сега, притеснява ме обаче храната, вчера татко му си го взе за обяд, но днес ще яде в стола, храната не я хвалят, та не знам как ще става, дано не стои гладно...

# 624
Според мен, часовете са съобразени с възможностите на децата. По-добре да изкарат първо по-сериозните предмети, докато не са изморени. И при нас са така.

А за час на започване,  всеки с претенциите си според неговата си работа. Нашите започват в 8:00, но аз предпочитам да е по-късно, защото малката сутрин не се е наспала, а трябва и нея да събуждам по-рано заради кака и.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2019, 11:28 от celika

# 625
И при нас е нещо подобно - в началото на деня БЕЛ и математика, в края физическо, рисуване и музика. Има логика сериозните да са в началото на деня. Иначе след втория час имат по-голяма пауза за закуска, което пак си е вид почивка.

# 626
  • Варна
И аз чакам с нетърпение днес да чуя отзиви за храната в стола, за първи ден ще се хранят там. Досега мненията от други майки са противоречиви.

# 627
Моето изобщо нищо не е опитало от храната в стола.

# 628
  • София
Моят яде в стола и му харесва, но той беше и на ПГ там и е свикнал с тази храна.

# 629
На мен също ми е нормално сериозните часове да сутринта, а след това да разпускат с физическо или музика.
Но и най-вероятно не всички класове са така, защото не може всички едновременно да имат музика/ физическо - обикновено са при други преподаватели по тези часове.

Общи условия

Активация на акаунт