Първокласници. Тема 1

• 21 150
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Английският при нас е ФУЧ (факултативно избираем) - 1 час седмично. Едва ли ще научат нещо... Цената на учебника е 10 лв.

# 436
При нас има 2 часа по програма и отделно, при желание детето може да се запише на платено обучение след занималнята (външна езикова фирма води часовете). Обмислям дали да се възползвам.

# 437
  • Варна
Имам един въпрос. Понеже си взех две седмици отпуск се чудя дали ще може докато съм си вкъщи да я взимам на обяд или е задължително да ходи на занималня?

# 438

За стоенето на нещата през седмицата в училище учителките изказаха съображенията си и се съгласих с тях. Децата са цял ден на училище, пишат домашни, учат, ще им дойде прекалено вкъщи да ги товарим още, дори и само докато разглеждаме какво са правили. Учителките ще ни казват всеки ден как се справят децата. В събота и неделя ще го виждаме с очите си, когато приберем учебниците и тетрадките. Цитирам учителката "ако ги вземате всяка вечер сигурно ще отворите и ще се изкушите "еййй, тая четворка много грозно я пишеш, сядай и пиши тук", а това е крайно нежелателно и натоварващо. Ми... съгласна съм с нея, въпреки че мислех другояче.

И в 4 клас рязко се изненадваш как детето не е никак толкова цвете, колкото си мислиш Simple Smile Но всеки си решава.

Имам един въпрос. Понеже си взех две седмици отпуск се чудя дали ще може докато съм си вкъщи да я взимам на обяд или е задължително да ходи на занималня?
При нас казаха, че се водят отсъствия ( 5 мисля, на ден) - трябва мед. бележка ако ще отсъства.

Щерката няма да ходи на занималня...

# 439
  • Варна
Далеч съм от четвърти клас, далеч съм и от мисълта, че детето ми е гений и всичко ще му е лесно. Казвам какво ни обясниха като мотив да не носим всеки ден учебници, това е. Естествено, че всеки си решава, при нас ще е така и точка.

# 440
  • Варна

За стоенето на нещата през седмицата в училище учителките изказаха съображенията си и се съгласих с тях. Децата са цял ден на училище, пишат домашни, учат, ще им дойде прекалено вкъщи да ги товарим още, дори и само докато разглеждаме какво са правили. Учителките ще ни казват всеки ден как се справят децата. В събота и неделя ще го виждаме с очите си, когато приберем учебниците и тетрадките. Цитирам учителката "ако ги вземате всяка вечер сигурно ще отворите и ще се изкушите "еййй, тая четворка много грозно я пишеш, сядай и пиши тук", а това е крайно нежелателно и натоварващо. Ми... съгласна съм с нея, въпреки че мислех другояче.

И в 4 клас рязко се изненадваш как детето не е никак толкова цвете, колкото си мислиш Simple Smile Но всеки си решава.

При нас казаха, че се водят отсъствия ( 5 мисля, на ден) - трябва мед. бележка ако ще отсъства.

Щерката няма да ходи на занималня...
Благодаря за информацията Simple Smile

# 441
  • Бургас
При нас за отсъствия от занималнята ни искаха бележка от родител, без значение дали за час по-ранно взимане или за отсъствие изобщо. Пишеха се отсъствия, но нямаше лимит някакъв май. Ако има бележка от лекар, пак се пишеха, така че никаква разлика нямаше при нас.

# 442
  • Варна
Ами ще питам на РС и ще видим. Ако може ще я взимам, като не може няма. Flutter

# 443
  • Варна
Предполагам, че във всяко училище е различно, по-добре да се пита в конкретното. Но ако по принцип ще е на занималня не бих я спестила въпреки отпуската. Сега е моментът да свикват и да се напасват, не знам каква полза би имало да се пропуска за две седмици. После другите ще са се адаптирали, а твоето ще е в тотално непознати води.

# 444
  • Варна
Предполагам, че във всяко училище е различно, по-добре да се пита в конкретното. Но ако по принцип ще е на занималня не бих я спестила въпреки отпуската. Сега е моментът да свикват и да се напасват, не знам каква полза би имало да се пропуска за две седмици. После другите ще са се адаптирали, а твоето ще е в тотално непознати води.
Да, така е. Идеята ми е прехода да е по-плавен, а и доста рано ги искат до 7.45 най-късно да са в училище (поне по предварителни данни) и между 17.00 ч. - 17.30 ч. може да си ги взимаме. Доста часове се събират та за това.

# 445
  • София
Е, радвай се. При нас ги искат в 08.00 и най-късно до 17.00 да са взети. Ще са някакви безумни гимнастики.
Моите са свикнали на много часове, в градината ги водим в 7.30 и ги взимаме в 17.30-17.45, но пък там спят или лежат поне, почиват.
Ще им е трудно отначалото, няма как, вечер сигурно ще са мнго изморени и ще лягат рано.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 15:48 от Дидка-бандитка

# 446
  • Варна
И при нас така.

# 447
  • Варна
Е, радвай се. При нас ги искат в 08.00 и най-късно до 17.00 да са взети. Ще са някакви безумни гимнастики.
Моите са свикнали на много часове, в градината ги водим в 7.30 и ги взимаме в 17.30-17.45, но пък там спят или лежат поне, почиват.
Ще им е трудно отначалото, няма как, вечер сигурно ще са мнго изморени и ще лягат рано.
Да да, аз по-скоро се притеснявам заради ранното ставане, че тя много кекава и все боледува. Понеже с таткото  в  различни часове започваме работа, за взимането и водененто досега сме нямали проблем.

# 448
  • Варна

Има и нещо друго. Аз лично се надявам детето ми да се уреди за занималня и следващата година. А ако сега я взимаме, когато ни скимне, познай. Веднага ще си кажат, че явно родителите са шапка на тояга и това ще има значение за следващите години. Убедена съм, че ще е така, въпреки че никой не го каза направо.

# 449
  • shumen
Аз не бих го вземала от занималня по-рано,ако не се налага.
При нас още на първата РС събраха по 70 лева за помагала и някой други неща.
Униформата ни по физическо ще е зелена тениска,черни шорти и черни платненки.

Общи условия

Активация на акаунт