Първокласници. Тема 1

• 20 884
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • София
При нас са забранени телефони, часовници и пари.

# 661
  • Варна
Нашите започнаха с домашните вече. Класната ей сега писа в групата.

# 662
  • София
Е то е друго, ако можещ да го оставиш и да си отиде в стаята, така съм ОК. Но при нас не може, трябва да седя на двора и да чакам класната, която идва в 8.00...

# 663
  • Варна
При нас са забранени телефони, часовници и пари.
При нас също.
Какви са тези домашни, нали целта на занималнята е да си пишат домашните??? Или след цял ден на училище дай да продължим гърча у дома. Намирам го за безобразно.

# 664
  • Варна
Не знам. Класната ей сега е публикувала в групата, но предполагам, че на занималнята са работили по домашните помежду игрите, а там е друга учителка. Ще видя като се приберем. Ако не са, ще пише вкъщи.

# 665
  • София
Това да не е за децата, които не са на занималня? В нашата ФБ група домашното е за тях.

# 666
  • Варна
На занималня е. Всички имат домашно. Сега усилено пише Simple Smile

# 667
  • shumen
И нашите са започнали с домашните.Като отидох в 17 да го взимам тъкмо бяха свършили с тях и госпожата ги беше строила и изкарала.По Математика от сборника имали два урока и по български един.Моя госпожата каза,че си написал там и нямаше какво да дописва.Надявам се и занапред да е така.
Аз сега писах в групата,защото днеска по Математика е върнал само учебник и сборник,а тетрадка номер едно я няма.

# 668
  • София - Младост 1А
Дъщеря ми има всеки ден домашно по английски. Предупредиха ни, че ще е всеки ден. Не е голямо, две странички в учебната тетрадка. Отнема й 10-15 минути и не е нещо сложно. По-скоро създава навик да преговори урока вкъщи. В петък щяла да донесе тетрадки по БЕЛ и математика, в които ще прави домашно през уикенда.
Аз не съм против. Не мисля, че ги претоварват. За съжаление занималнята не създава навик детето да седне и да работи само. След това в 5 клас има известни затруднения за разпределяне на времето, подреждане на задачите, учене на уроците.

# 669
  • Варна
Аз пък съм абсолютно против първокласник след 8 часа на чина да пише домашно в 20:30 часа, това е просто брутално. Добре, че нашите госпожи не са толкова амбициозни. Дори 10-15 минути са ми неприемливи след цял ден в училище.

# 670
  • Варна
Нашите хич не са изкарали 8 часа на чина. Следобед са използвали хубавото време и са дивяли в двора. Моята се прибра яко охлузена по лицето и коленете, паднала и се осуркала яко. Поне днес на занималнята само са играли, грам работа не са свършили. С голям ентусиазъм седна да пише домашни.

# 671
  • София
Нашата госпожа днес се оплаквала, че едно дете не могло да си извади учебниците, като казала да извадят по математика. Синът ми пък не реагирал, като давала общи указания, а само като дойдела лично при него, не бил концентриран. Не искала да казва за домашните, била обяснила на децата какво трябвало да се прави.
Чак, след като родителите я натиснала, сложила информацията във ФБ. Нещо не съм очарована как започваме.

# 672
  • На морето!
В началото винаги се показват по-строги от необходимото учителите, не се притеснявайте.

# 673
  • София
Нямам проблес с това да е строга, а по-скоро очаквам да прояви минимално разбиране към възрастовата група, с която работи. В момента "математика" не им говори нищо, повечето не могат да четат, идват от градини. На този фон да се жалиш, че си изгубила 10 минути, за да помогнеш на дете да си извади учебниците и да отказваш да повториш какво даваш за домашно, защото си казала вече на децата, не ми се стори много педагогическо. Може и да греша, не работя с деца...

# 674
  • На морето!
Ок, нека се изразя по друг начин- в началото учителите са по-взискателни към родителите и децата, после нещата влизат в някакъв ред и рутина и те се успокояват.

Общи условия

Активация на акаунт