Първокласници. Тема 1

• 20 893
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Ами луда работа, явно става въпрос за госпожата от занималнята. Да не би след 17 да остават един учител на всички паралелки, при нас ще е нещо такова?

# 646
  • София
Според мен трябва да се обърнете по този въпрос до училищното ръководство, защото е абсолютно безотговорно да остави малки деца сами да се оправят. Аз се чудя как нея самата не я е било страх - не може да се разчита на тях, ако някое хукне, излезе на улицата, стане му нещо?

# 647
Учителката е оставила децата сами на двора и си е тръгнала, правилно ли разбрах?
Да, точно така.
Най-вероятно има дежурен учител. При нас има до 18, след това при охраната до 19.

# 648
  • Варна
Божееее, нашите искат до 17,00 да са взети. Няма дежурен, няма охрана, няма дявол. Не е ясно какво става, ако не го вземеш до указания час.

Нашата класна днес сутринта се оплака, че децата, които са с телефони, ги използват активно по време на час.

# 649
  • София
Разрешено ли е да стоят телефоните при децата? При нас договорката е без телефони, ако е много наложително - при госпожата, и без пари.

# 650
  • София
При нас след 17.00 остават при охраната, който е един дядка-пиянка......

# 651
При нас пък ги искат сутрин в 7.45. Почват от 8. Трябвало да ги вземем между 16 и 16.30.
Малката пък я взимам в 12 часа, т.к. предучилищната група е само до обяд.
Втори ден, а вече съм изморена от това препускане Joy
Работата ми се забатачи.

# 652
  • Варна
На РС класната каза, че не може да им забрани да имат телефони, но не е желателно. Разбира се, някои родители са дали. Ок, дал си, дал си. Ама научи го това дете, че в междучасията се ползва.

Аз днес в прав текст заявих на класната пред останалите родители, че в училище тя е авторитетът, а всички останали се съобразяваме (и ние, и децата), така че от нея зависи тая работа с телефоните. На някои хич не им хареса изказването.

# 653
В класа на детето телефоните са забранени, но доколкото разбрах доста от децата са с часовници. Я кажете, ако си имате идея, каква е функцията на тези джаджи (освен да следят къде е детето) и имат ли вашите първокласници такива? То не е ли същото като телефон, уж забранени пък реално...

# 654
  • Варна
Моята няма и няма и да има, въпреки че баща й много беше навит. Доколкото разбрах по тях също може да се говори.

# 655
  • София
Може да се говори, да. Падала им много бързо батерията при разговори.
При нас телефоните не са разрешени докато се научат да четат и пишат. След това могат да ползват дори в час за малко, имало приложения подходящи за първолаци, а през останалото време ще са в кутия на бюрото.

# 656
В класа на детето телефоните са забранени, но доколкото разбрах доста от децата са с часовници. Я кажете, ако си имате идея, каква е функцията на тези джаджи (освен да следят къде е детето) и имат ли вашите първокласници такива? То не е ли същото като телефон, уж забранени пък реално...

Същото е. При нас са забранени и телефони и часовници.

# 657
При нас също са забранени и телефонте и часовниците и парите.  Много съм доволна, че това е решение на директорката, а не сме го гласували, защото резултатът от гласуването би бил друг.

# 658
  • shumen
При нас лично госпожата от занималнята ги предава като отидем да ги вземем.Вчера бяха на двора и едно момиченце каза,че баща му идва до го вземе,но госпожата каза,че докато тя не го види бащата няма да тръгва.
Лейди,по него пак може да се говори.При нас казаха без телефони,само часовници може и то с изключен звук.Моя си го взе,но нито вчера,нито днеска е звънял на мен или някой друг.
Месечинка,при нас днеска баща ми го е пуснал сам и каза,че го е гледал влязъл е в класната стая,но дали е имало някой вътре още не знам.Парите и при нас са забранени.

# 659
  • София - Младост 1А
В училището на дъщеря ми започват в 8:00. До 07:50 трябва да съм я оставила. Тя е ходила там в ПГ и класната стая е в съседство със старата, така че всичко ѝ е познато. Само отбивам с колата, тя слиза, гледам я как влиза в училище и потеглям. Трябва да я взимам между 17:30 - 17:45. Ако се наложи да закъснея, звъня на класната, да ме изчака. Ако много ще закъснея, детето остава при охраната.
Дадох декларация, че може да я прибира брат ѝ. Странно ми се видя, че миналата година нямаше проблем да я взима, а сега трябва да изчакам да му извадя лична карта (след месец и нещо) и тогава можел да я взима.
Не сме получили програма, но всеки ден имат математика и БЕЛ, след това два часа английски, обяд, занималня. Предполагам трябва да се напаснат с другите класове, защото музика и ФВС ги водят други учители.
Телефони се разбрахме да не носят децата, съответно не носят. Само две деца имат позволение, защото си пътуват с външен транспорт, но телефоните се изключват докато са в клас. Часовници не съм чула да имат.

Общи условия

Активация на акаунт