Първокласници. Тема 1

• 20 699
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И аз си представях, че там ще стоят учебниците, но ето вчера имаха технологии и той си е върнал учебника. Питах го не ви ли казаха да ги оставите в шкафа, каза не.
А несесера го преглеждам всеки ден, има моливи за острене, вчера и острилката се беше счупила, та я подмених...

# 691
Да, май няма да е зле да се преглежда несесера, ама не знам дали ще го вземе в петък. Иначе аз го пращам на училище с една нюню раничка само с бутилка вода. Храна се отказах да давам, вчера ми домъкна две училищни закуски, то остава да мота и моята храна. Като се поотпусне, ще се опитам да пробутвам някой плод поне.

# 692
  • София
При нас също не пускат навътре, та се налага сам да носи чантата.
Учебници и тетрадки връща всеки ден, така и аз съм по-спокойна и гледам какво правят и работим и ние вкъщи с него. Лошото е, че е ужасна блейка (май не само той) и постоянно нещо липсва или е забравено някъде. От несесера вече успя да "посее" няколко молива, химикалки, явно трябва да се запася с още по-голямо количество резервни канцеларски материали.
Учебниците са тънки, има Буквар, отделно и читанка. Към всеки от тях има по 2-3 учебни тетрадки и тетрадка за работа в клас. А отделно на всичко това, събирахме и още пари, та купиха още помагала. Всички канцеларии оставихме в училище в шкафчето. За физическо екипът не е там, защото се оказа, че нямали съблекални, трябвало да се събличат в тоалетната и самата идея да се влачат тези дрехи по пода в тоалетната не ме екзалтира. Днес за пръв път имат физическо и направо му облекох екипа, оставих само маратонки за преобуване. Дано да се оправи.

# 693
И при нас не пускат родители в училището.

# 694
  • Варна
При нас пускат тази седмица като компромис, иначе не. Част от учебниците стоят там, математика и БЕЛ в петък ги вземат, в понеделник ги носят. Несесера също в петък му казах да го вземе. Ежедневно носи малка раничка с вода и нещо за хапване, плюс резервна тениска за дните, когато има физическо.

# 695
  • София
Нашите шкафчета още не са дошли и затова мъкнем всичко всеки ден. Уж само буквар и тетрадки, но има и несесер, вода, храна, маратонки за физическо и то стана.....Аз едвам я нося до училище, а като и я сложа там направо кляка детето. Днес и сложих кутиите с храна в отделна чантичка. Тя моята е оправна и прибрана, не мисля че ще загуби нещо. Виж догодина с малкия отсег ами е мъка. Той всеки ден в градината забравя я суитъчр, я шапка, я раница, я чадър....

# 696
Ще се справят децата, не се притеснявайте.
Много помагала имате, милинка. Нашите по БЕЛ и математика по един учебник, една работна тетрадка и по две малки тетрадки. По другите предмети само по един учебник (по околен свят и учебна тетрадка).По английски ще са без учебник, по ИУЧ още не са дошли учебниците. Госпожата каза, че нямало смисъл от много помагала.
Има съблекалня във физкултурния салон, но за да не губят време в преобличане, ги водим спортно облечени(клин и блуза), само сменят обувките. Аз всеки ден слагам резервна тениска и чорапи (по съвет на госпожата). Моята се преоблича, че се изпотява. Питах я "кой ти каза да се преоблечеш?", тя каза "сама реших, бях потна". Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 11:01 от Fortuna

# 697
  • shumen
Хайд,не е само твоята.Моя снощи се прибра само с учебник по Математика и Сборник,а без учебна тетрадка.Питах го къде му е и той не знаеше-един път ми вика под чина и я забравих,един път ми казва,че госпожата ги е взела,един път,че е мушнал в папката с Околен свят,която останала там.Днеска съм му казала,да я потърси и дано я намерят,че да не се наложи нова да купувам.
При нас до класната стая не пускат.Сутрин ги водим и от входа ги пускаме сами.
Нашите учебници някой остават там,други не.Вчера им беше върнала само по български и математика,а околен свят-не.Музика,технологии,изобразително и физическо там стоят.Снощи като му сложих български,математика и английски,шишето с вода и храна притеглихме раницата и беше 6 килограма.

# 698
Ти пък... Моето не може да запомни какви предмети са имали... Grinning

# 699
  • София
А вие ли им оправяте чантите? Моят, като го гледам как не знае на коя планета се намира, е абсурд да го оставя да си подрежда чантата сам. Дори съдействие не търся от него, но се замислям, че може би трябва.

# 700
Е даааа,моят е още бебе 😂 няма начин да се справи сам 🤣

# 701
  • София
Поне няколко месеца аз ще я приготвям. Големият май във втори клас почна сам, и пак проверявах след него. Има време да се научат

# 702
Аз я оправям, защото и държа учебниците нависоко заради малката.

# 703
  • София
Моята се оправя сама, само проверявам после. Май момичетата са по-оправни. Още от първия ден и показах как да разчита програмата и заедно напр я ихме раницата и от тогава си знае.
Обаче днес и е било лошо. Болял я корема и не е яла нищо, а сега.я боли главата. Дано не се разповръща през нощта.

# 704
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Учителката е оставила децата сами на двора и си е тръгнала, правилно ли разбрах?

Че то това си е направо подсъдно.
Не изчетох последните три страници, но искам да споделя относно оставането на децата сами след определен час вечерта. При нас имаше декларации, които трябваше да попълни до 17.09.,,която гласеше-децата се вземат от занималня от 16,45-17.00ч.След този час Аз поемам отговорност за детето си и пр. С две думи яко са си вързали гащите и няма оправия. Вие не попълвахте ли такава декларация? Ед а майка при нас много се пенеше ама, като видя дейларацията-млъкна. Щяла да ги осъди, дрън, дрън. Ти си сложи подписа, че си запознат и носиш отговорност, а пък после се съдете колкото си искаш. Така е при нас.

Общи условия

Активация на акаунт