ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 041
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
И аз тъкмо щях да пиша, че от 3 дни малкото ме бута много по-силно от преди. Като лягам вечер към 23ч го изчаквам да се наиграе и върти и тогава заспивам. За целта гледам да НЕ спя на обяд, че иначе ще будувам и нощта. Точно имам чувството, че иска да излезе напред, през кожата на корема ми.

За име и ние нямаме, точно защото сме на различни мнения с мъжа ми. Затова сме паузирали тази задача и ще трябва да възстановим обсъждането някъде към септември Grinning

За магнезия - точно вчера писах същия въпрос на лекарката ми ( абе ние май всички сме на 1 вълна 😁 ) Тя ми отговори да го пия на 2 пъти през деня, в моя случай е Магнезий диапорал 400мг.

# 556
И при мен много активност, много нещо Grinning Преди се взирах в корема да видя някое движение, пък сега се виждат цели вълни Grinning

За магнезия, доколкото знам, е добре да се взима на отделни дози, за да може да се усвои по-добре.

Книгата на д-р Спок я имам още отпреди няколко години на киндъла. Бях решила, моля ви се, да я прочета, че да знам какво ме очаква някой ден като ми дойде на главата Joy Нищо че тогава не съм имала ни най-малко намерение да забременявам Grinning Зачетох я, видя ми се сухарска и трудно вървяща и я зарязах. Сега се чудя дали съдържанието й е релевантно за наши дни?

# 557
  • София
Магнезия е хубаво да се приема на два пъти за по-добро усвояване. По-високите дози (в случая 2 прахчета по 300) частично се изхвърлят от организма, защото горе-долу 300 мг. Е оптималното количество, което може да се усвои от организма. Според мен най-добре е да се пие сутрин и вечер.

# 558
Аз пия Магнерот 2 по 2. Сутрин след закуска и вечер след вечеря. Като бабите си имам една малка кутийка за лекарства и си ги разпределям за седмицата. Така не ги забравям.😂
За имената - Големият ми син е кръстен на майка ми, а малкият на свекърва. Зълвата кръсти едното си дете на майка си така, че няма да кръщаваме на нея. Сега бебето ще си го кръстим с име, което има сантиментално значение за нас двамата и много се радвам, че този път се разбрахме без излишни драми. 🙂
И аз смятам, че е рано за покупки. Нищо не съм купувала. Като вляза в деветия тогава. И мам си списък и ако има изненади мъжът ми ще действа по инструкции. 🙂

# 559
Аз съм на Магнерот 2×2 и Диаспорал 300 по едничко. Simple Smile
Момичета,аз съм +7 кг 27+7  - и вече ми е много трудно с 2та фъстъка.😬 Коремчето ми е компактно,но направо ми разказват играта.Ритници в ребрата едното,другото в пикочния мехур. Вече на стол не ми е удобно да седя дори,убиват ми в ребрата-за ядене,от 2 хапки ми става кошмарно тежко. Само полегнала на една страна е по-добре.
За имена отдавна сме си избрали,не искахме на никого да са кръстени - прекрасни са ни роднините,просто не държахме на тази традиция. Simple Smile

# 560
И ние сме избрали име още откакто научихме пола, лесно се споразумяхме☺😁. За покупките - имаме вече количка, поръчали сме кошарата, скоро ще е готова. Дрехи и пеленки също взех, доста неща ще ми подарят също така. Останаха някои неща да се купуват, но тъкмо да имам с какво да си запълвам времето. В 31 г.с съм и съм вече +10 кг, изкачването на стълби най - много ме измаря...а и ниския хемоглобин помага предполагам за това, че съм все изморена.

# 561
Първата бременност от мерак изпрах и изгладих дрехите още в 8 месец и естествено до раждането се наложи да повторя процедурата Joy, ама когато на човек му е мерак ( особено при първо дете) и има време да се занимава, няма лошо! Сега за второто още даже не съм прегледала какви дрехи имам останали от каката, нито съм купила нещо, нито име имаме, нито лекар и болница съм избрала... ужас!

Искам да питам тези от вас, които пият два пъти на ден магнезий ( в моя случай Диаспорал 300), дали може двете дози да се пият на веднъж или трябва да са разделени на два приема, че така ги забравям и пия само веднъж.

Иначе приключихме с освежителния ремонт вкъщи преди 2 седмици ( разбирайте боядисване на стени, тавани и пране на пердета, килими, общо взето по- основно почистване) и честно казано ми дойде нагорнище, въпреки че имах помощници, а ако трябваше за по- натам да я оставим тази работа, щеше да ми е още по- трудно.

Иии, последно да измрънкам, че едва дишам вече в тия жеги. Толкова пот не съм ляла никога. Сигурно и качените кг допринасят ( 12 кг. в 30 + 4 г.с ) , все ми е топло, тежко и криво. FlushedRolling Eyes
Диаспорала го пия сутрин и вечер по едно. Мисля, че не може на веднъж

# 562
Момичета, от сутринта имам една тежест под корема, от дяснта страна, и ме наболва от време на време, и ме пристяга... не мога да разбера от какво се получава, фалшиви контракции ли са или е нещо нормално за бремеността... направо се ошашках и май ще ходя до спешното

# 563
Момичета, от сутринта имам една тежест под корема, от дяснта страна, и ме наболва от време на време, и ме пристяга... не мога да разбера от какво се получава, фалшиви контракции ли са или е нещо нормално за бремеността... направо се ошашках и май ще ходя до спешното

Преди време и на мен ми се случи нещо подобно, само че ме пробождаше ако си поема силно дъх или се раздвижа, но отмина за един ден. Надявам се и при теб да е така.

# 564
Разтягане на лигаментите , които придържат матката. Основно се чувстват от дясно.Счита се за нормално.По някога болката се чувства по хода на пикочния канал и усещането е за болка в бъбрека.Ако все пак е нещо , което много  ви притеснява или се засилва-потърсете лекар

# 565
Да и аз имам подобен тип болка ,  не е притеснително. В 22г.с пак получих такава, продължи 2 дни, ходих в спешното, казаха че няма проблем и е от разширяването на органите.
Сега още повече всичко се разтяга, така че е нормално.

# 566
Еми в спешното не видяха нищо обезпокоително за щастие, дадоха ми да пия ношпа и магнезий... Очаквах да попадна на някоя стара акушерка, но пък ме прегледа един млад акушер като слънце Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 567
Момичета,как да избегна вечерния прием на магнезий комбиниран с желязо..вечер пия желязо но сега трябва да добавя магнезий как да ги разделя че да се усвоят правилно?

# 568
Добре е да има час разлика между приема.
На мен Сигридов ми каза, да пия желязото между 15 и 21ч, така че пия го към 7,8 и след това магнезия към 21,22ч

# 569
На мен ми казаха да има 4 часа разлика между магнезия и желязото.

Сутрин към 7-8 пия магнезия, после 11-12 - желязо и билкова кръв. Към 4 пак магнезии и в 8 желязо и билкова кръв.

Нямам търпение да спра с тези хапчета, омръзна ми вече да следя кога какво трябва да пия.

Общи условия

Активация на акаунт