ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 044
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Аз посетих 2 лекции до тук, интересно ми беше...научават се неща, които аз лично не знаех....водят се от лекари, анестезиолози, акушерки....на мен лично ми хареса...планувам да посетя и останалите (за кърменето най-вече)...
Посетих за упойките -водеше я анестезиолог и ми беше полезна, както и за адаптация на новороденото водена от неонатолог...също полезно....
Привет, а тези лекции къде ги има Simple Smile

Аз наскоро открих много интересен канал в YouTube - Parent Academy https://www.youtube.com/channel/UCTn49n-29A3Dk1sNpnBqD8Q/playlists . В него е пълно със записи на такива лекции. Всичко е разделено на плейлисти и е супер удобно, особено за тези, които нямат възмжност да посещават лекции на живо Simple Smile
Много благодаря!  Наистина е интересен канал!

# 541
  • Пловдив
Боже, Какви пулсове цитирате. До скоро имах 60-65. Но аз винаги съм имала почти гранично нисък. 80-90 сега като вдигам и е едно задъхване. Как се кара със 100 постоянен не знам! Но щом е нормално.
На мен корема от най- малкото ядене и веднага ми става издут, надут, втвърден и изпъчен. Взех да свиквам. И да ям малко. Една супа и цял ден я преработвам....така да се каже.
И при нас има напрежение, нали и ремонт. Споко, ще мине и това...
Стойте на хладно по възможност и много вода!

# 542
Аз пулс въобще не съм се сетила да следя, но често вечер като легна усещам сърцебиене. Кръвното ми попринцип си седи ниско.
И аз съм с една списъци, но се успокоявам, че има още време. Не виждам смисъл от сега да монтираме легло, кошари, да пера и гладя, защото наистина ще се напрашат.😀😀😀 Поне да дойде началото на септември, а и да видя как ще съм тогава и как се развиват нещата 😀 отлагам и комплекта за изписване, нищо не ми харесва от готовите, харесвам си отделни неща, но ме е страх да не взема номер, който ще е малък или пък голям! 😁😁😁😆
А името.... Нямаме никакви съвпадения до сега с ММ и все го отлагаме 😆😁😀

# 543
Име и ние продължаваме да нямаме..няма и да има 😂😂😆😆
Не можем да се разберем изобщо. На мъжа ми накрая му казах ,че те в болницата мен ще питат, затова е редно аз да избера 😆 харесала съм си 3, но на него му били тъпи и не знам как ще се разберем.

# 544
Fffrrr, за колко дни пребоядисахте детската....и аз съм планирала пребоядисване само на тази стая, но ММ още не знае и направо ми е дерт какво мрънкане ще падне....
За име и ние спорим ожесточено....

FBID...... , има ли някъде списък за багажа за болницата....то е раничко според мен, ама е хубаво да си знаем какво да приготвим...

Nadincho и моят пулс е висок , ама като чета коментарите май е нормално... обикновено държи 90, а днес го измерих 123...имах чувството, че някой ми е седнал на гърдите отгоре и това без никакво физическо натоварване, иначе кръвното ми е сравнително ниско 110/65

# 545
  • Пловдив

FBID...... , има ли някъде списък за багажа за болницата....то е раничко според мен, ама е хубаво да си знаем какво да приготвим...
Обикновено на сайтовете на болниците има списъци с нужните неща, в зависимост от това къде сте си избрали да раждате.

# 546
8мия месец започва от 31 седмица. Аз след няколко дни влизам в 8. И да имаме почти 2 месеца, но никога не е изключено бебчето да тръгне началото на 9тия месец и за това ми е притеснено на мен. Купи ли сме дрешки, но са малко, трябват би поне още 3 пъти по толкова, имам и едно шише, биба, поръчах си помпа и стерилизатор, един чифт чаршафи имаме и едно одеало. Количката съм я харесала трябва само да я вземем. Кошара и скринче имам намелязани, трябва да разгледам по магазините. Най-много ме притеснява това, че ще правим лек ремонт вкъщи, който включва махане на тапетите в спалнята и боядисване, в хола също боядисване и смяна на тапетите в коридора. Ще можем да започнем най-рано началото на септември, мисля, че за 3-4 дни ще приключим, след това 2 дни основно почистване. Но пък тогава ще съм вече началото на 9 месец и се притеснявам, преди да завършим ремонта нищо друго неможем да направим, нито да сглобим мебелите, нито да изпера... Дано всичко си дойде на мястото нормално и бебчо си изчака термина.

# 547
И аз съм като пещ,такова потене никога не е било в живота ми..име мм ми каза да избирам аз съм харесала няколко но не мога да реша категорично защото и трите ми харесват много ,ще спазвате ли традицията за име на свекър или свекърва?

# 548
И аз съм като пещ,такова потене никога не е било в живота ми..име мм ми каза да избирам аз съм харесала няколко но не мога да реша категорично защото и трите ми харесват много ,ще спазвате ли традицията за име на свекър или свекърва?
Аз лично няма да спазвам никакви традиции при избора на име и ММ е съгласен с мен. Още в началото му казах, че както техните заслужават да е на някой от тях, така и моите родители. Аз лично от малка мрънкам на майка ми защо с брат ми са ни кръстили на баба ми и дядо ми, защото не харесвам имената и затова за моето дете си избрах име което ми харесва на мен

# 549
Ние име имаме още от момента в който разбрах, че съм бременна. На никой няма да е кръстен, не държа специално на тази традиция. Мъжо в началото си направи устата да е на баща му, но бързо го отказах, не че е лош човек ама чак пък детето да си кръстя на него 😁

# 550
Аз се повтарям , че име имаме откакто се разбра пола.Безкрайно съм щастлива , че и за 1 минута не сме спорили за име - нито за първото дете , нито за това ,което е напът.Първото по традиция кръстихме на свекър ми / момче/ .Сега чакаме момиче , ще го кръстим на моята майка.Бяхме се разбрали в зависимост от пола на съответния / ната баба или дядо. Първото на свекърите, второто на моите родители.Така хем ни е приятно , че сме ги уважили ,хем е справедливо☺

# 551
  • Пловдив
Bg_US и ние така. Обаче разбирам и тези, които не спазват традиции. Не всеки е случил на роднини , дето се вика. А нашите роднини за нас живеят. Толкова помагат, че прекаляват и избягахме малко в Австрия. Но и тук не сме баш избягали хахах пак помагат яко.

# 552
Ох таЗи вечер ще ми е тежка май...
Тъкмо заспивях и малкото яко се размърда, ще ми пробие корема направо Joy  усеща се, че е почнал да заяква.
Отделно киселините ще ме подлудят  , нама спасение ей...

# 553
Първата бременност от мерак изпрах и изгладих дрехите още в 8 месец и естествено до раждането се наложи да повторя процедурата Joy, ама когато на човек му е мерак ( особено при първо дете) и има време да се занимава, няма лошо! Сега за второто още даже не съм прегледала какви дрехи имам останали от каката, нито съм купила нещо, нито име имаме, нито лекар и болница съм избрала... ужас!

Искам да питам тези от вас, които пият два пъти на ден магнезий ( в моя случай Диаспорал 300), дали може двете дози да се пият на веднъж или трябва да са разделени на два приема, че така ги забравям и пия само веднъж.

Иначе приключихме с освежителния ремонт вкъщи преди 2 седмици ( разбирайте боядисване на стени, тавани и пране на пердета, килими, общо взето по- основно почистване) и честно казано ми дойде нагорнище, въпреки че имах помощници, а ако трябваше за по- натам да я оставим тази работа, щеше да ми е още по- трудно.

Иии, последно да измрънкам, че едва дишам вече в тия жеги. Толкова пот не съм ляла никога. Сигурно и качените кг допринасят ( 12 кг. в 30 + 4 г.с ) , все ми е топло, тежко и криво. FlushedRolling Eyes

# 554
  • not found
За потта и аз съм така , като прасе се чувствам , на места на които на другите им е ок аз съм вир вода . Направо ме е срам като се виждам с хора Confused
За дрехите , количките и всичко останало все още нищо не сме взели , надявам се бебето да не ни изненада по- рано от предвиденото Blush
За киселините имам ужасни в последно време , пия по малко газирана вода засега има ефект .
За името - уж сме го избрали , ще видим дали то ще остане . Няма да бъде на моите родители / въпреки, че аз доста настоявах/ , няма да бъде и на неговите , това е най- справедливото решение . Ще бъде на татко си най- вероятно .
За безсънието - не знам вече какво да направя за да се наспя нормално . През деня се изморявам , но ставам като кукувица посред нощите . Гледам да се разхождам повече и за кръста и за тази срамна кост , която не спира да боли . Позаседя ли се - изправям се като баба Confused Хората тръгват да ме придържат , чак неудобно ми става , чувствам се огромна , хипопотаместа , вече кг ми се отразяват , не помня при предишната бременност да съм имала подобни проблеми, напротив - до края нищо не ме болеше , ни кръст ни кости ни нищо, сега е друго нещо. Но както всички знаем еднакви бременности няма .
Книги не съм чела този път , предишния път се сещам се депресирах с Д-р Спок за раждането, а малкия като се роди така се завъртя всичко , че нямах време да чета , цялото ми внимание беше за бебчето , което в момента е високо колкото мен . Носих го на ръце, гушках си го Blush какви приятни емоции Blush

Общи условия

Активация на акаунт