ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 017
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
likeawind, за желязото се пише, че млечните и кофейна  спират освояването му.
Вит Ц, помага.

Охх, май стана сложно 😁😁
Аз и на обяд и на вечеря си хапвам доста сирене, кашкавал. Сутрин кафето с мляко пия Simple Smile 😀
трябва ли да го избягвам или да чакам някакво време след като хапна. Досега само съобразявах да чакам поне 2 часа от магнезия.

Като цяло има различни мнения за всичко.
Моят лекар също ми е казал, че мога да пия по едно кафе на ден и ме кара да ям млечни, заради белтъка, същият ми дава и желязото, казал ми е просто да приемам желязото между 16-20 часа.
Така че..... това са някакви теории кое на кое влияе, не знаем.
Яж си и си пии, не пропускай желязото и това е Simple Smile

# 601
  • Пловдив
И на мен в тия жеги хич не ми е до пазаруване.

# 602
Мен не ме свърта като се залежа в къщи и съм като ударен самолет,поставям си задачи и си правя разходки до конкретни магазини,не винаги с цел пазар за бебе повече за домакинството...

# 603
  • Пловдив
На мен ми се излиза, но по хладното. За съжаление работното време на магазините е по-друго. Grinning

# 604
Осъзнах, че всичко, което съм купила за бебето, до момента е било онлайн. Повече време имам да разгледам, помисля и сравня цени. В магазина консултантките като видят бременна жена и веднага се нахвърлят и започват да предлагат нужни и ненужни щуротии. Не мога да разгледам на спокойствие.

Само количката и креватчето купихме от физически магазин.

Матрачета за количката ще ползвате ли и ако да - на какви сте се спряли? Гледах някакви комплекти за количка - те дали ще свършат работа?

# 605
На мен и по хладното не ми се излиза.. нито сутрин, нито вечер😁 И вкъщи не ми се стои...въобще нищо не ми се прави. Покупките са ми от ходенето в Турция, както и един магазин който е близо до вкъщи. Списъците почти ги изпълнихме, просто вече съм в 8ми месец и ми се струва, че времето лети. Искам да сме готови когато влезна в 9ти.

# 606
Аз си нямам идея какво се слага в количката,тези комплекти за количка какво включват?

# 607
Аз гледах този - https://www.hippoland.net/lorelli-classic-leten-set-za-detska-ko … zovo-2005123-0001

Има и само матраци. Една продавачка ме посъветва да си взема, но още не знам дали ще ми е полезно.

Също така купувате ли от триъгълните възглавници против рефлукс?

# 608
  • София
Аз мисля само протектор за матрака на количката да взема и едно чаршафче.

# 609
Аз имам чувалче за количка нз друго дали ще ми трябва..но количка все още нямам Grinning

# 610
Ох аз поръчах едни ританки онлайн, сега ми се виждат толкова малки, че се чудя дали изобщо ще стават...пише за new born 50см.,май трябваше по-големият номер поне 56см., вие първоначално какъв размер сте взели....
Иначе нищо друго не съм купила....

# 611
Смесени са ми дрешките от 0 до 3 м. и от 3 до 6м някои са ми подарък др аз съм купувала вс зависи колко ще се роди бебето

# 612
И аз съм в чуденка за размерите,купила съм малко неща. Секциото ще е 37ма седмица някъде(ако всичко е наред)и попринцип за близнаци препоръчват 46ти размер,но как да съм сигурна колко ще се родят..😣 Имам 46ти,50ти и малко 56ти(по няколко нещица от размер),но не знам кой да преобладава и като цяло доста ми е объркано.😬

# 613
Аз така като гледам 56см е по-удачно, то като му сложиш памперс и съвсем ще се издуе....направо не знам защо напоръчвах толкова неща от 50см,дано поне месец ги поноси...живот и здраве....

# 614
Аз гледах този - https://www.hippoland.net/lorelli-classic-leten-set-za-detska-ko … zovo-2005123-0001

Има и само матраци. Една продавачка ме посъветва да си взема, но още не знам дали ще ми е полезно.

Също така купувате ли от триъгълните възглавници против рефлукс?

Хаха аз съм мега изостанала.Нито за матраци за колички съм чувала, нито за възглавници против рефлукс.
Не бих си купила нито едно от двете .Поредния маркетингов трик за родители.Периода ,в който нашите деца ще са в легнало положение е зимен и то така или иначе ще бъде опаковано в нещо като чувалче .Едно одеалце под бебето ще свърши чудесна работа.Ще му е достатъчно комфортно.А от медицинска гледна точка , механизмът на рефрукса, не се овладява с възглавници 😉.
Аз съм от майките , които си гледат децата с базови неща и максимално близо до естественото.На пазара има безброй предложения - 80% излишни по мое мнение. Бебето има нужда от мама,от любов, от кърма,от дрешки и да му е топло......Ама аз съм си др бира .....така че не ме слушайте ☺

Общи условия

Активация на акаунт