На море в Гърция 2019 - IV

• 49 665
  • 763
  •   2
Отговори
# 525

Отзивите в Букинг видя ли? Повече от добри са!

# 526
Точно този хотел не го помня, но бях за един уикинд в Каликратеа, и ми се струва, че това е в доста централна част и плажът може да е нещо като градски плаж. Провери за всеки случай местоположението, и дали това ти допада. На лични мога да ти препоръчам друг, от който имам добри лични впечатления, но е във вилната зона.

# 527
На Кефалоня сме вече 5 ти ден. Хора, унииикална е! Събирам снимки и след почивката ще ги пусна в темата. От телефона не знам защо не става да публикувам снимки.
Отседнали сме във Влахата. Апартамента ни е страхотен. С голяма тераса с гледка срещу Закинтос.  Искам да благодаря на Параход, Миленка и др. за насоките.
Само една забележка имам: защо ня ве предупредихте, че пътя до Миртос от Аргостоли е толкова страшен. Големи височини,  а гледките са "гами сета" , както казват гърците. Joy. Аз имам фобия от височини и замалко щях да напълня гащите. Добре че навръщане, без да искаме, хванахме някакъв вътрешен път. Иначе сигурно инфаркт щях да получа, ако трябваше да го повторя.
Дойдохме за 2 седмици, да си починем. Та ние каталясваме от обикаляне само на плажовете. А имахме намерение да отскочим до Итака и Закинтос. Няма да стане, няма да имаме време. Който мисли, че седмица стига за острова, жестоко се лъже.
Видяхме и костенурките Карета-Карета. Има постоянно на пристанището, около рибарските лодки се въртят. Grinning
Как ми липсваше това гръцко спокойствие и лежарност.Disappointed Направо не ми се тръгва.

# 528
Големи височини,  а гледките са "гами сета" , както казват гърците. Joy. Аз имам фобия от височини и замалко щях да напълня гащите.
Нали? Аз се преместих на задната седалка, здраво вкопчила се в дръжката на колата и не гледах изобщо пътя. Sweat Smile
Спирахме на няколко места и само тогава се престрашавах да погледна надолу и да снимам.
Ходихте ли до Kaminia Beach? Не е нищо особено, но е един от най-спокойните, широки и плитки плажове. Горещо препоръчвам заведението на плажа "Kaminia Seaside".

От таверните във Влахата препоръчвам "Souvlaki Taverna", ако не сте я посещавали.

Иначе личната ми класация за Топ 5 плажа в Кефалония/никого не ангажирам с нея, въпрос на вкус, моментно състояние, емоции и време, ако щеш:

1. Миртос- заради красотата, величествеността, цветовете, гледките и усещането колко си малък.
2. Антисамос- заради природата, красотата, ненатрапчивия лукс, лични преживявания и емоции с пасажи от риби.
3. Кси- заради червения цвят и спа процедурите с естествената глина.
4. Петани-заради красивите гледки и природа.
5. Kaminia Beach- плитък, широк, пясъчен и обширен.

# 529
  • София
Аз затова казвам, че пътищата на Кефалония са едни от най-тежките. Пелион ни бе като лежерна разходка.

Но усещането за пътя в кемпер и в кола е различно.

# 530
  • София
Мноооого различно!Аз също съм с височинна фобия(или както там се казва)да не говорим,че понеже седя на високо,непрестанно имам чувството,че предна дясна гума ше иде в пропаста..
Ама,кеф цена няма Simple Smile

# 531
Evana,
как да не сме предупредили, сигурно не си чела старите теми или си забравила Simple Smile Имаме едно прибиране по този път в пороен дъжд в 12 през нощта, без обхват на телефоните Stuck Out Tongue
А имаше и период, когато заради свлачищата след земетрението главният път Фискардо-Миртос беше затворен, вътрешният още не беше асфалтиран... абе, има и нормални пътища на Кефалония тук-таме Simple Smile

# 532
  • София
Ние с кемпер на заем сме минавали по неасфалтирания обиколен път. Ад беше.
Следващия път с нашия пълен интеграл беше по-добре, но пак в сравнение с Пелион бе по-тежко.

И на Наксос имаше гадни пътища, но със Смарта мога да пътувам навсякъде без проблем.

# 533
  • София
Някой беше писал в темите, че пътищата на Кефалония не се измерват в километри, а в часове. Simple Smile
Все пак, единственото място, което нямах никакво, ама никакво желание да обиколя заради пътищата, си остава Пелион. Докато Кефалония я кръстосахме във всички посоки.

# 534
  • Sofia
Е сега вече ме хвърлихте в голям размисъл. Stuck Out Tongue Winking Eye След Закинтос си бях набелязала Кефалония, като по-малко туристически остров, но с тия коментари за пътищата.... Мъжа ми засега категорично отказа да кара пак по пътищата на Източен Пелион, пък и мен още ме гони фобията... Наистина ли е като Пелион или по-зле даже? Някак не ми се иска да се откажа от тази невероятна красота Disappointed

# 535
Повечето са съвсем нормални, наистина. Според мен не е по-зле от Пелион, но определено ми е в топ 5 по островни пътища Simple Smile

# 536
  • София
Ние не сме минавали по споменатия път Аргостоли-Миртос, а останалите си бяха съвсем прилични, нищо екстремно. Така че, който не е ходил - да не се плаши, заслужава си всеки километър на острова. Нашият маршрут беше най-общо Фискардо-Асос-Аг. Ефимия-Миртос-Сами-Лурдата-Скала-Аргостоли-Петани-Кси-Лурдата-Порос и нямаше нищо страшно.

# 537
Ние вчера се завърнахме от 2 седмици Кефалония + Пелопонес.
Пътят Миртос - Аргостоли го минавахме в пороен дъжд и вятър. Не ме притесни толкова, защото беше широк и имаше мантинели. Докато пътя към Мармари на Мани беше ужасен на моменти - асфалт, една педя тревичка и стръмно надолу, или пътя преди Навагио на Закинтос - на места направо асфалта си стърчи във въздуха, а трябва да се разминаваш с автобус. Там бях готова да сляза и да ходя пеша.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 12:41 от Аля_2012

# 538
До Кефалония съм ходила само с круизче от Лефкада и нямахме много време да го обиколим, но от това, което видях, много ми хареса Simple Smile

# 539
Като чета поста на Аля 2012,  май е изцяло въпрос на настроение, възприятие, умора, метеорологични условия и пр. фази на луната, как ще възприемеш един път и как - друг. Може някой да ти се види песен, а всъщност хич да не е лесен, и обратното. И, разбира се, и различните хора имат различни представи за шофиране, опасност, разни и разнообразни фобии и т.н.
За да не е съвсем офтопик, ето няколко снимки от три лета на прекрасната Кефалония:
https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157635609699244

Общи условия

Активация на акаунт