Мека мебел - тема 8

• 137 965
  • 899
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте!
Тези, които имате модулните дивани Feydom, бихте ли споделили настоящия им статус и впечатления?
Има ли някакво движение, клатене, скърцане, мърдане докато се ползва, след като се закачат модулите или стои напълно статично като немодулен диван?
Спихнали ли са ви седалките от продължителното ползване?
Може ли да се замени даден модул с нов, ако случайно спихне прекалено много?
Благодаря!
Ние сме с бонбон s от около година.
Ползваме го в ъглов вариант.Ако модулите не са закрепени с велкро се местят ,но когато са сложени са ОК.
Не съм забелязала седалките да са се променили или деформирали.
И преди съм споделяла ,че според мен са една идея по-ниски от стандартните дивани.Правя сравнение със стария ни диван .
Стаята ни е малка и този вариант ни устройва .Много умувахме ,но не намерихме друга опция ,която  да ни хареса.
Голям плюс за мен са сваляемите калъфи.
Ние сме с бонбон Л, от май. Нямаме велкро ленти в комплекта. Бихте ли споделили дали допълнително сте ги закупили? Видях, че има и за модела клоудс.
1. Засега не забелязваме спихване.
2. Да, понякога в зависимост от конфигурацията, леко се размества, но не фатално много.
3. За спане модела бонбон става, ако сте фенове на по-твърдите матраци. Ние спахме около месец: ок е.
Удобни са, дамаската лесно се почиства.

# 316
  • пловдив
В магазина ще ви кажат. На мен ми отрязоха едно дълго парче ,което аз вкъщи разрязох. В случая ползвам само едно парче и върши работа.

# 317
Ние наскоро закупихме Cloods - лентите идват залепени за дъното на модулите. Ако не се загледа човек, може и да не ги забележи, понеже и лентите, и дъното, са черни. Не знам дали и при БонБон е сходно, но за мен е логично да предлагат велкро с всичките си модели, предвид "модулната" концепция.

# 318
  • София
Ние наскоро закупихме Cloods - лентите идват залепени за дъното на модулите. Ако не се загледа човек, може и да не ги забележи, понеже и лентите, и дъното, са черни. Не знам дали и при БонБон е сходно, но за мен е логично да предлагат велкро с всичките си модели, предвид "модулната" концепция.
Нашия БонБон L закупихме април 2020г, и нямаше никакви лепенки , писах на шоурума им и обещаха да ни запазят.
Вие колко броя лепенки имахте за вашата конфигурация ?

# 319

Здравейте,
по какви параметри се решихте да е Cloods, а не Bonbon например?
Чудя се има ли някакви важни функционални разлики или е въпрос на вкус.
Видях по-назад че е коментирано обръщане/разменяне на седалки които са спихнали за да се "надуят пак", това само на Cloods ли е вариант?

# 320

Здравейте,
Видях по-назад че е коментирано обръщане/разменяне на седалки които са спихнали за да се "надуят пак", това само на Cloods ли е вариант?

Чисто по естетически причини - много ми хареса самият дизайн с дървените крачета и т.н. Нямам опит с Бонбон и не мога да кажа, но Cloods може да си го въртите по всякакви начини, понеже всички възглавници (включително и тези, на които се седи) са подвижни и участват по различен начин в конфигурациите (в зависимост дали го искате като ъглов, легла, и т.н.). На Бонбон ми се струва, че долната част е фиксирана, но тук може да се включи някой с реални наблюдения.

@bobrock, ние имаме стандартната конфигурация (3 седалки + ъгъл) и всяка част идва със залепени към нея лепенки - ъгловите модули имат по две, а другите не съм сигурна дали бяха с по 1 или 2. Накратко, като се сложи каквото имаше в пакета няма мърдане Simple Smile

# 321

Здравейте,

Чисто по естетически причини - много ми хареса самият дизайн с дървените крачета и т.н. Нямам опит с Бонбон и не мога да кажа, но Cloods може да си го въртите по всякакви начини, понеже всички възглавници (включително и тези, на които се седи) са подвижни и участват по различен начин в конфигурациите (в зависимост дали го искате като ъглов, легла, и т.н.). На Бонбон ми се струва, че долната част е фиксирана, но тук може да се включи някой с реални наблюдения.

@bobrock, ние имаме стандартната конфигурация (3 седалки + ъгъл) и всяка част идва със залепени към нея лепенки - ъгловите модули имат по две, а другите не съм сигурна дали бяха с по 1 или 2. Накратко, като се сложи каквото имаше в пакета няма мърдане Simple Smile

Благодаря!
Единствено се замислям така като са разделени на седалки (Cloods), като се направи на спалня, не се ли усещат много дупките/разрезите между отделните седалки?
Предполагам винаги може да се сложи топ матрак, но все пак.

# 322
И аз да попитам за диваните на Feydom имат ли ракла ?

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 12:29 от Arieldd

# 323
  • Сливен
Според сайта само модела Кубан

# 324
  • София
Choice също имат ракла - малка ,  но я има

# 325
При Бонбон М и Л подлакътниците играят ролята на ракла https://feydom.bg/detail?product=bonbon_m.

# 326
Здравейте, харесали сме си диван в Como, но почти никъде не намирам мнения за тях. Цената е около 3k и в магазина ми се стори изключително удобен - сравнително висок, с регулируеми облегалки, място за съхранение и функция за сън. Мисля, че производителят е немски - Trends & woods. Благодаря ви!

# 327
  • Пловдив
Здравейте,
От 3 месеца сме с Чойс на Фейдом.
Има ракли под всички модули, вкл. под табуретката. Поръчахме го с напълно свалящи се калъфи. В момента правим ремонт на спалнята и използваме дивана за сън всяка вечер. Като се махнат възглавниците е достатъчно широк и удобен за сън. Модулите се разместват, но само 1 пръст разстояние. Не сме им залепили велкрото до сега. Седалната част омекна съвсем леко.

# 328
  • София
Здравейте, предстои ми покупка на мека мебел. Спрял съм се на този диван: https://www.esteta.bg/bg/meka_mebel/glovi-divani/uglov_divan_Elio
Имате ли впечатления от мебелите на Esteta Interiori и Gala Collezione?

# 329
Като избирахме ходихме в Гала, но се разочаровахме. Хубави мебели имат, няма спор, но нямат мостра от всеки тип, а да им платя цената без да съм тествала няма да стане. Но пък вшия модел може да го има. За нас обаче не се получи.

Общи условия

Активация на акаунт