Мека мебел - тема 8

• 136 348
  • 899
  •   2
Отговори
# 600
Имаше и една тема, нещо  от сорта "на пазар в  Турция". Дали да не ги питате и там.

# 601
  • София
Здравейте, някакви отзиви за диваните на Мебелмаг и Валдом?
Качествени ли са?

# 602
Здравейте!
Търся диван двойка с функция за сън, но да не е клик-клак.

# 603
Здравейте! Търся информация някъде в София могат да се видят и поръчат дивани Тедива?
Благодаря

# 604
  • София
Имат Шоурум в Младост, на страницата има адрес.

# 605
Интересна новина, че Тедива продават чужди дивани.
За чуждите не знам, но техните са страхотни.
Не знам какво от техните се включва в бюджета, но нашият е супер - от 2013 е. Не е мръднал, скоро му поръчвах нови възглавници, тъй като повредих старите със сушилнята (забравих да го извадя след прането) - свиха се, трябва да се вгледаш, за да видиш разликата.
Писала съм и друг път нашият е Гауди - твърд диван, много е удобен за спане, лесен трансформиране.

С диван на Тедива сме, триместен, с лежанка и отделно голяма табуретка.
Кожата се нацепи жестоко още на 4-5 година. Още капе на парцали.
Иначе е удобен, но тази кожа..ужасно просто.

# 606
  • София
teta75, точно в Тедива ми обясниха, че животът е макс толкова на  изкуствената кожа.
Дамаската ни е Reflection col 120 Light Grey.
Скрит текст:

# 607
Не съм съгласна, че е нормално да е толкова.

За мекотата някой пита - с ластични колани под възглавниците се получава мека прегръдка. Аз не ги послушах, сложих  разтягащ механизъм, който не се ползва така или иначе, защото е ужасно дърво. И сега си е мек, обаче без механизъм щеше да е още по-мек.

# 608
Имам диван с изкуствена кожа на подлакътниците и рамката. На 12 години е, не се бели, така че това не е вярно за нормалността. Обикновено не си купуваме диван за да го ползваме 4 години.

# 609
Определено не е нормално. Нещо им куца в тази насока на Тедива...

# 610
  • В най - голямото село
Имам диван с изкуствена кожа на подлакътниците и рамката. На 12 години е, не се бели, така че това не е вярно за нормалността. Обикновено не си купуваме диван за да го ползваме 4 години.

И ние сме така. Всекидневно се ползва. Свалящи се калъфи. Просто супер.

# 611
  • София
Не знам дали им куца и без да съм и адвокат, предпочитам да бъда уведомена, че може да се случи подобно нещо на изкуствената кожа (било то и на малка част от дивана, т.е. подлакътниците)
Скоро се "забавлявах" с една (немска) ракла тапицирана с изкуствена кожа. Вярно 7 г. отне да се скапе, но си знаех, че рискувам, просто нямаше друг вариант тогава.

# 612
Детето не се беше родило, значи 11-12 г назад купих ракла тапицирана с изк.кожа за коридора, от айко. Кожата е здрава, вкеки ден я търкаме, сядаме, торби качим.
Тедивския диван е някаква тънка, сухер боклучава. Ако знаех, нямаше да поръчам модел с кожа.
А те вместо да "предупреждават", да вземат да си оправят материалите.

# 613
По соц време имаше един модел изкуствена кожа и толкоз. И беше лоша и с право не я харесваха. Днес обаче има евтини и скъпи, някои са по-меки и издръжливи от истинската. Алкантарата даже и по цена не отстъпва (не е баш изкуствена кожа, ама доста напомня велур). И в маратонките се използват изкуствени материи и изобщо не се късат. Та не може да се обобщава за изкуствените кожи, важно е каква кожа (какъв клас, каква цена) е използвана.
А понякога изкуствената кожа си има и предимства. За столовете в кухнята и за една възглавничка върху шкафа за обувки (който е и пейка) в антрето исках изкуствена кожа, защото им предстоеше много миене.

# 614
  • София
Освен качеството не трябва да подценяваме и местоположението. Едва ли тапицираната ракла ще издържи еднакво дълго в коридора и под прозореца огрято от слънцето (при нас примерно прозорците започват от около 40 см от пода)

Общи условия

Активация на акаунт