Мека мебел - тема 8

• 137 790
  • 899
  •   1
Отговори
# 150
Отдавна следя темата. Нещо... диван под 4-500 не съм си харесвала досега. На вид. Ако гледам в магазините и съответно тествам... хептен рядко нещо да ми хареса. Повечето са ми твърди. И... накрая мислих, мислих и си направих дивани. По поръчка, но не в магазин. Една много възрастна женица ми ги направи. Бях тествала работата ѝ преди време. Пак я бях накарала да ми направи един диван по модела на другия ни. Имахме един и исках да имам втори тъй като не си падам по лежанките хич. Жената се справи. И реших за къщата ни да ѝ поръчам пак. Купих си аз дунапрените, меморито и дамаската. Бабата се справи отлично като качество на изработката. Но ми оплеска височината на базата. И ся диваните са ми малко високи от земята.

Та се чудех... колко високо са ви диваните от земята като седалки заедно с дунапрена? Питам за да знам да продължавам ли да я псувам наум и да се чудя как да ги преправя или да се успокоявам.

# 151
Моят диван - височина на седалката от пода 44-45 см. На мен ми е удобно.

# 152
Бабата се справи отлично като качество на изработката. Но ми оплеска височината на базата. И ся диваните са ми малко високи от земята.

Та се чудех... колко високо са ви диваните от земята като седалки заедно с дунапрена? Питам за да знам да продължавам ли да я псувам наум и да се чудя как да ги преправя или да се успокоявам.

Съвсем скоро ще свикнеш и ще я благославяш, говоря от опит.  Първите ни дивани бяха ниски, като седне ММ и коленете му стърчат нагоре, но си бяхме свикнали и мислехме, че е нормално. Втория ни диван го купихме по каталог, без да можем да седнем на него. И като пристигна бяхме пред инфаркт, толкова необичайно високо. Да, ама за седмица свикнахме и почнахме да се усещаме колко по-удобно ни е така. И когато след време ни се наложи да седнем на нисък диван като предишния направо не можехме да повярваме, че някой си купува толкова неудобен дивани Simple Smile
А и ако бабата е тапицерка, а не дърводелец, при налични дунапрени и прочее височината си излиза сама.

# 153
Ако си млад и без наднормено тегло, по-нисък диван не е проблем. Но с годините и/или килограмите по-ниските дивани стават проблемни, и при сядане, особено при ставане. Възрастова дистрофия на мускулите е. Ако пък човек има проблеми с дископатии, радикулит и подобни заболявания, ниският диван си е мъчение.
Пускам линк към един релакс фотьойл, купихме подобен за възрастен човек (има и радикулит). Вижте на картинката  височината на седалката, но обърнете внимание и на повдигането на задната част на седалката при ставане. 
Знам, че не е особено красив, но е много удобен - и за сядане, и за седене, и за ставане, ние търсехме функционалност, а не красота.
https://www.amazon.co.uk/Hukla-RV-81-designer-armchair/dp/B07NDZD1TZ

# 154
  • Варна
Здрава дамаска е алкантара.

# 155
Здрава дамаска е алкантара.

И перлива, и красива, и устойчива на разни неща... Ама и не е евтина (освен ако не е менте).

# 156
Благодаря за отговорите за височината. Не знам, не знам... И аз съм чувала, че ниските не са удобни за доста хора. Но пък стоят така елегантно. Яд ме е защото ги направих за къщата ни
Скрит текст:
и макар да не живеем там и да не е ремонтирана, бях решила диваните да са си точно по вкуса ми. Сега съм малко разочарована. Не съм пестила откъм материали - взех високоеластична пяна 32 (предпочетох я пред 35 заради мекотата), за дамаска не съм се стискала, мемори пяна на възглавниците отгоре и отдолу, облегалките са с възглавници перушина и силиконов пук...
и накрая всичко се оплеска.

Казват ми, че мога да раколача диваните и след като подвием малко тапицерията и дунапрена, с който е облечена базата, да я срежем с 4-5 см със... зеге. Ще го обмислям. И на всичкото отгоре коланите, понеже са още нови и неползвани, са доста стегнати. Имаме същите правени дивани и тук където живеем. Но не помня след колко време се поотпуснаха. Абе въобще....

# 157
Здравейте,
Някой има има диван Тиволи от Виденов https://videnov.bg/divan-tivoli-6 ? Моля за мнения, заслужава ли си, какво мислите за него? Надежден ли е?
Мерси предварително! Simple Smile

# 158
  • Варна
Здравейте,
Някой има има диван Тиволи от Виденов https://videnov.bg/divan-tivoli-6 ? Моля за мнения, заслужава ли си, какво мислите за него? Надежден ли е?

Моето мнение е за тази цена, ако изкара 4 години си на сметка, не си струва след това претапициране. Така за 20 години може да смениш 5 дивана х 700.
Диван за 3500 може и да изкара 20 години, но ще го имаш един и същ.
Въпрос на възможности и желания.

# 159
  • София
Здравейте,

Моето мнение е за тази цена, ако изкара 4 години си на сметка, не си струва след това претапициране. Така за 20 години може да смениш 5 дивана х 700.
Диван за 3500 може и да изкара 20 години, но ще го имаш един и същ.
Въпрос на възможности и желания.

JeeVeeJee, вижте го на живо. Бях си харесала бюджетен диван във Виденов, след препоръка от позната. Не останах доволна от това, което видях, при това бе за жилище, в което рядко се живее.
Част от основата бе от талашит, който се ронеше, за +100 лв. взехме подобен модел на Икеа, без посочения недостатък.
https://www.ikea.bg/rooms/living-room/sofas-armchairs/sofa-beds- … mp;pz=20&pg=3

# 160
Отколко време търся високи за сядане дивани. Не ми е никак удобно ставането от ниски. Може ли контакти на бабата?

# 161
  • Варна
Отколко време търся високи за сядане дивани. Не ми е никак удобно ставането от ниски. Може ли контакти на бабата?

И на мен не са ми комфортни ниските - на вид много ги харесвам, но на сядане, пардон ставане - не Simple Smile

Икейският Soderhamn как ли ще изглежда ако му сменя краката с по-високи?

# 162
Според мен няма да изглежда добре. И сега краката му не са ниски, просто плотът за сядане е тънък и от това идва по-малката височина на седалките.

# 163
Здравейте,
Този диван още от снимките не ми вдъхва доверие. Отделно се вижда, че е голямо "дърво"-твърд и неудобен. Особено видно е на снимката с вдигната лежанка.  Абе не случайно добрите дивани са и на други цени.
Подкрепям за високите дивани - в момента нашият е с височина на седалката 43 см. и е супер удобен.

# 164
Диванът на Виденов е с дизайн като на голяма част от масовите дивани, продавани по нашите магазини. Преобладават твърдите, защото отдолу си е талашит и някакъв дунапрен, по-евтин вероятно. Иначе облегалките на този диван не са толкова ниски, изглеждат на око около 40 см. Чудесен е за жилище под наем, наемателите това търсят - диван с разтягане, да преспиват дружки на него, евтин е, ще издържи 2-3 години вероятно като конструкция, за дамаската вече не знам.
Моят диван е с 40 см. облегалка и ми е удобен, с вдигнат подглавник, ако искам максимално да се поглезя, е 62-63. Но не е с прави ъгли, освен ъгъла с лежанката. И външната част на гърба е леко наклонена назад, и лицевата част. Страничният подлакътник е заоблен и вдлъбнат в средата, направо можеш да си легнеш, без възглавница. Мислено е върху него, нищо че е чужбинска конфекция.

Общи условия

Активация на акаунт