Мека мебел - тема 8

• 138 023
  • 899
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Ще постна стари запитвания мои

Диван SOHO
дамаска кат.Extra, арт.Gaucho, цвят 15
238/109-162/70-98h см
наличен в магазин „Стоян Михайловски“
1.Диван 238/109-162/70-98h см
с 2бр. ел. механизми Relax с два независими мотора
за контрол на възглавниците за сядане и облягане
2. Акумулаторна батерия – 1бр.
3. Декоративна възглавница 45/45h см
4. Декоративнa възглавницa 45/20h см
ОБЩА СТОЙНОСТ – 9 376 лв.
ОБЩА СТОЙНОСТ С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА – 6 999 лв.

Диван SOHO
дамаска кат.D
1. Диван 238/109-162/70-98h см 1бр. х 5 394 лв./бр. – 5 394 лв.
с 2бр. ръчни механизми за контрол на възглавниците за глава

ОБЩА СТОЙНОСТ: – 5 394лв.
*ОБЩА СТОЙНОСТ С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА“RELAX“ - 4 693 лв.

Техническа информация диван SOHO:
Структура от масивна дървесина, възглавници за сядане и облягане от формована недеформируема пенополиуретанова пяна с различна плътност, с покритие от акрилна вата. Вътрешна конструкция от кръстосани еластични колани. Електрически механизъм Relax за движение на възглавниците за сядане и облягане и на възглавницата за глава, с два независими мотора (ъглов модул се предлага само с фиксирани възглавници за глава). Изпълнява се в дамаска, Alcantara® и естествена кожа. Напълно сменяеми калъфи при изпълнение в дамаска. Крака от метал с хромирано покритие. Няма възможност за вграждане на легло.
Гаранцията, която Вие получавате, е 10 години за структурата на дивана и 2 години за механизмите.
дамаска кат.D
1. Диван 238/109-162/70-98h см 1бр. х 6 071 лв./бр. – 6 071 лв.
С1бр. ел. механизъм Relax с два независими мотора
за контрол на възглавниците за глава и крака и 1бр. ръчен механизъм за контрол на възглавниците за глава
ОБЩА СТОЙНОСТ: – 6 071лв.
*ОБЩА СТОЙНОСТ С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА“RELAX“ - 5 282 лв.

Само информативно, за да се видят долу горе цените. Имало е и промоции по 70%

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 17:51 от Doris

# 346
Благодаря, Дорис! Това дава някаква яснота. На мен ми предстои покупка на диван, но не бързам много. Ще следя дали ще излезе отстъпка, която ми върши работа.

# 347
  • Варна
Благодаря, Дорис! Това дава някаква яснота. На мен ми предстои покупка на диван, но не бързам много. Ще следя дали ще излезе отстъпка, която ми върши работа.
Веднъж беше излязла 70% аз им ги следя, мн ми харесват, но диван задължително след проба и опцията транспорт до Варна не ме кефи.

# 348
Здравейте, след доста обикаляне за диван вчера най-накрая поръчахме от Лени Стил. Там имаха възможност за поръчка по размер и обслужването беше добро. Бих искала да получа отзиви за техните дивани, въпреки, че вече е при свършен факт, но една позната ми каза, че сме поръчали "най-големите боклуци", а вече платихме 1500лв и чакаме да го изработят.

# 349
  • Варна
Преди седмица бяхме в техен магазин и разглеждахме дивани.Аз останах очарован от това което видях,а и от обслужването също.Не сме ползвали техни мебели,но когато търсих отзиви в интернет намерих само хубави  коментари(макар и оскъдни). Ние също мислим да поръчваме дивана от тях.
Вашата позната обоснова ли се?

# 350
  • Варна
Аз не харесвам Лени Стил!
Приятели поръчаха 5 кухни за инвестиционни апартаменти от МДФ, освен, че се оказаха скъпи, като им сложиха монтаж и качване по етажите, ами и ме вбесиха! Отивам да приемаме работата, горните вратички са клапващи и пробвам отварянето - ок, затварям и бам с трясък! Защо не сте сложили успокоители?! Ами вие не сте поискали!

Е, даже не съм си и помислила модулна кухня мдф за 2000, че могат да не сложат успокоител за 3 лева!

Дано при диваните са ок.

А иначе момчето щеше да се счупи от любезност, но тя и поръчката беше голяма цялостно обзавеждане,спални, секции, гардероби... без дивани.

# 351
Никога не бих си купула диван от фирма, която е написала следното на сайта си:
"Ъгловите ни модели дивани са черешката на тортата, модели като Авалон и поредицата Клио са марката и модата в мебелният бранш от години.  Лени Стил е вашето място, ако сте почитатели на модерния, стилен интериор и мебелите топ клас!"  (https://mebelilenistyle.com/%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B … 0%BD%D0%B8?page=2)
Сядала  съм на  техен диван и не ми харесват тези пейки.

# 352
  • Варна
Добре,някой който ИМА техен диван ще се изкаже ли от личен опит или ще си плюем типично по български с безумни доводи?

# 353
Познатата ми няма личен опит, просто нейна позната познавала собствениците, били млади момчета и нищо друго не знае.

А относно пейките, почти всички дивани които гледахме са пейки, но критериите ни са толкова много, че нямаше как да покрием всичко. Първо трябваше ни диван с точни размери, които почти никъде не можахме да открием, това беше най-важното. Второ искахме да има ракла отдолу, трето да е удобен за облягане, а не гърба ми да ляга назад и да не мога да се облегна нормално или пък седалищната площ да е много плитка, четвърто площта за спане да е 140см. Там покриха всичките ни критерии и дамаската беше доста плътна, само на мен ми идва една идея по твърд с което направих компромис, въпреки, че ни предложиха да ни го направят по-мек, но мъжът ми отказа и комромисът беше спрямо мъжът ми.  На мен ми се искаше да е с някакви пружини, но жената ми каза, че щом те като дългогодишни производители не са вкарали пружини  в производство, значи има защо.
Бяхме намерили диван с нашите размери в Айко и решихме да го купим, беше много мекичък, отидохме и седнах пак да го пробвам и нацелих една дъска, седнах на малката част и там нацелих дъска еми отказахме се.
И аз не знам какво значи че са пълен боклук, ако някой си е купувал от там или има познати с отзиви ще ми се иска да сподели. Искам да знам, защото ги препоръчах на мои познати, ако не са читави не искам да ги подведа.

# 354
Не са чак толкова зле, а и пишат, че работят по индивидуални изисквания, като всичко можело да се промени - дамаска/кожа, дунапрени, вати... Ми няма да е пейка, ако ми я направят по моя спецификация.

# 355
Познатата ми няма личен опит, просто нейна позната познавала собствениците, били млади момчета и нищо друго не знае.

А относно пейките, почти всички дивани които гледахме са пейки, но критериите ни са толкова много, че нямаше как да покрием всичко. Първо трябваше ни диван с точни размери, които почти никъде не можахме да открием, това беше най-важното.
Скрит текст:
Второ искахме да има ракла отдолу, трето да е удобен за облягане, а не гърба ми да ляга назад и да не мога да се облегна нормално или пък седалищната площ да е много плитка, четвърто площта за спане да е 140см. Там покриха всичките ни критерии и дамаската беше доста плътна, само на мен ми идва една идея по твърд с което направих компромис, въпреки, че ни предложиха да ни го направят по-мек, но мъжът ми отказа и комромисът беше спрямо мъжът ми.  
На мен ми се искаше да е с някакви пружини, но жената ми каза, че щом те като дългогодишни производители не са вкарали пружини  в производство, значи има защо.
Бяхме намерили диван с нашите размери в Айко и решихме да го купим, беше много мекичък, отидохме и седнах пак да го пробвам и нацелих една дъска, седнах на малката част и там нацелих дъска еми отказахме се.
И аз не знам какво значи че са пълен боклук, ако някой си е купувал от там или има познати с отзиви ще ми се иска да сподели. Искам да знам, защото ги препоръчах на мои познати, ако не са читави не искам да ги подведа.
Е как да не вкарват пружини в производството, като на някои модели си пише, че са със зиг-заг пружини?
Под пейка имах предид, че беше доста твърд. Иначе и аз съм си избрала дивани с дълбоки седалки, високи облегалки, така, че като седна, да мога и да стана после.

# 356
  • София
От личен опит - не препоръчвайте нещо, което не сте получили още. Колкото и да изглежда добре в магазина или отношението до момента да е ОК. Аз диваните, които поръчах, не бих ги препоръчала - да, удобни са, имаха различни размери, механизмът ми хареса, имаха избор и на дамаски. Но единият дойде срязан на едно място - и се опитаха да ме убедят, че аз съм го срязала. Не си признаха грешката. Нито го оправиха. Искаха аз да си плащам транспорта, за да го оправят - те били имали качествен контрол и било невъзможно да се случи такова нещо. Накрая с 300 зора ми предложиха 100лв обезщетение. Така и не съм им дала сметката ми (от която им преведох точно 2 превода - не е като да я нямат), ама честно - и тези 100лв не биха оправили лошото впечатление, което ми оставиха.
Столовете от същите - единият дойде с недобре закрепена тапицерия отдолу, почти всичките изцапани - толкова за качествения им контрол. На всичкото отгоре - имах очаквания те да ми сглобят диваните (разбира се, не безплатно - нямах проблем да си платя за услугата), но ги стовариха и ме оставиха да се оправям сама.
Фирмата е Мобила Далин.

# 357
  • Варна
Лени Стил със сигурност слагат пружини,защото единия им диван много "подскачаше",когато седнах и попитах момичето,което ни обслужваше ,защо е така,а тя отговори"Защото е със S образни пружини".

# 358
Пружините не са лошо нещо - издържат дълго и не се разтеглят като коланите. Номерът е да има нещо и над пружините - дебел твърд дунапрен, над него пак дебел и мек, силоконов пух и т.н.

# 359
Пружините не са лошо нещо - издържат дълго и не се разтеглят като коланите. Номерът е да има нещо и над пружините - дебел твърд дунапрен, над него пак дебел и мек, силоконов пух и т.н.
Може и да имат пружини, и аз го видях в сайта, но така ни каза жената която ни обслужи. Но тя се оказа дизайнер, а не консултант,  тъй като бяха в намален състав и тя заместваше, възможно е да не е знаела, но това пък ни беше + защото ни даде много насоки при избора, сигурно два часа се занимава с нас, много обяснява, няколко пъти звъня в цеха, за каквото поискахме попита. Обслужването беше на ниво, каза, че работят с качествени материали. Но както казах мъжът ми хареса дивана като твърдост и затова не сме променяли.
Но това са моите впечатления от магазина и от това което видях, бях много доволна от избора, но ме удариха  с мокър парцал като ми казаха, че Лени Стил били голям боклук.
menyanthe не говориш за Лени Стил нали, сега обсъждаме тях, ще подведеш с коментара.

Общи условия

Активация на акаунт