Мека мебел - тема 8

• 138 191
  • 899
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Този, който имам, е с падащ гръб и не се налага издърпване. Явно са го измислили.
Дано да са го измислили, аз винаги ги гледам в магазините след патилото и всички са така.
А в случая гърбът е до долу и на първо четене има по голям въртящ момент дори. Ако е удобно моля погледни като накланяш гърба какво се получава.

Заради този ъгъл се налагаше да се дръпне напред леко, ако не се дръпне, просто се удря в стената и сам се оттласква напред.

п.п. Да допълня, че като падне гърбът, човека, който спи от вътрешна страна е до стена и е неприятно, усеща се хлад. Ох сигурно ставам досадна, но нали си патих, просто да се знае.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 16:23 от Doris

# 421
  • София
Някой с мнения за Иввекс има ли? Коментарите са от 2012.Харесах много това.
https://mebeli-ivveks.com/холова-гарнитура-аляска
С механизмът, който хвалите е. Т е. трябва да е ок за спане или?

# 422
Doris , прибрах се в къщи и специално заради теб го разгънах 4 пъти. Не се отмества и чак сега схванах защо. Причината е, че меката част е към стената и съвсем леко се свива, при допира със стената. Другата причина е, че тази част, която е от раклата към пода, е по-къса отколкото е дебел гърбът.
Искам да кажа, че гърбът го оталечава достатъчно от стената.
Аз не мога да си представя този масивен диван да се отмества и посуква.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 18:19 от petiaivanov

# 423
  • София
hetera , а в Индива проверявали ли сте? Те със сигурност правят размерите на дивана по желание на клиента, а и имат шоурум.

# 424
  • Варна
Някой има ли диван с гъши пух?
Трябва ми мнение
Притеснявам се от степване на възглавниците.

# 425
Пухът не се степва. Размества се, но после с малко разпухване се оправя. Но ако не е чист пух (почти сигурно не е) перушинките излизат през плата и боцкат или съвсем излизат и цапат. Имам пухени възглавници за дивана и хич не ги харесвам по тази причина.

# 426
  • София
Гледахме дивана на живо.Там този "проблем" го няма.Момичето на видеото е трябвало просто да натисне механизма малко по-силно надолу при разпънат диван.На мен също ми направиха впечатление неравностите във видеото.
Няма натискане при отварянето. Отваря се с лекота, в това число от деца, тогава малкото ни бе на 7 (играеха си да отварят дивана)

При Икейските дивани с падащ гръб(и при Виденов се същото) няма нужда са по-напред при отварянето.

# 427
  • Варна
Чудна работа, в момента имам един диван, който ще сменям в апартамент под наем, ще направя снимки. Да кажа, че не всички дивани в шоурумовете са плътно залепени до стена, тогава няма проблем.

Нали е бюджетно там, замислям Джъстин от Виденов, препоръча ми го колежка, но все пак е за инвестиционен имот и гледам да слагам прилични неща не скъпи и ги сменям като ги омърлят. Апартаментът е за двойка има си спалня и разтегателен диван в хола е опция, дори се чудя дали умишлено да не купя неразтегателен Simple Smile. Да вметна, че низвергнатият Виденов предлагат и неща, които не са тяхно производство, както и Лени стил например. Лени стил по друг повод не ги харесвам.

# 428
Doris, много добре правиш, като обръщаш внимание на детайлите.
Не знам как е на живо, но виждаш ли на снимката, как табуретката надстърча над останалата част? На мен това ми вади окото, ама много. Иначе, като цяло, диванът изглежда добре.
И този ми се вижда приличен за целта:
https://videnov.bg/raztegatelen-glov-divan-mikelandzhelo-10

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 09:35 от petiaivanov

# 429
  • Варна
Не знам как е на живо, но виждаш ли на снимката, как табуретката надстърча над останалата част? На мен това ми вади окото, ама много.
Да, на мен също и изобщо се чудя как се спи на такова нещо, тези отделни части не убиват ли много по ръбовете? Определено бих търсила нещо с цели матраци, всички тези модели, които от ъглов диван правят спалня с едно допълнително парче на ъгъла ми се струват адски неудобни, особено за ежедневно спане. Виж, за резервен вариант веднъж на високосна година стават.

# 430
  • Варна
Да, аз това казвам - резервен вариант. Не е за ежедневно спане,  нали си имат спалня, защо ще разтеглят дивана, но като визия и цена ме устройва, имам и препоръка. Не зная защо стърчи и аз забелязах, но нали не е за мен Simple Smile

Всички дивани с изпъкнали възглавници за сядане не са удобни за спане според мен.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 10:48 от Doris

# 431
Лени стил по друг повод не ги харесвам.

Може ли да споделиш защо не ги харесваш.

# 432
  • София
Doris, виж ги на живо.Аз така бях харесала нещо по препоръка и добре че го видях на живо.
На ИКЕА са +150 лв. май отгоре подобните.

# 433
  • Варна
Лени стил по друг повод не ги харесвам.

Може ли да споделиш защо не ги харесваш.

Ами обзавеждахме ( не мои за съжаление) едни инвестиционни имоти изцяло с Лени стил, в т.ч. и кухни с монтаж - мдф с клапващи вратички горен ред. При приемане на работата, какво се оказа, отваряш вратичката и като я затваряш - дран! С трясък се хлопва. И го питам защо така няма успокоител?! Ами не сте си поискали каза! Колко да е 2-3 лева на вратичка, ами кажи, че няма, даже не може да ми мине през ум, че някой ще иска да му дрънчат вратите. 2000 лв е само кухнята все пак, отделно има спални, маси, секции гардероби, монтаж и качване за 5 апартамента.
Може ли да се излагаш така!

Desem аз съм фен на Икеа, но имам си бюджет и не искам по пера да го надхвърлям за този козметичен ремонт - освежаване.

За мен най-удобния диван е Кивик-неразтегателен, Стокхолм и Содерман най-красиви, също неразтегателни, бюджетен добро съотношение цена качество Фрихетен, може би за инвестицията евентуално.

# 434
  • София
Да, на мен също и изобщо се чудя как се спи на такова нещо, тези отделни части не убиват ли много по ръбовете? Определено бих търсила нещо с цели матраци, всички тези модели, които от ъглов диван правят спалня с едно допълнително парче на ъгъла ми се струват адски неудобни, особено за ежедневно спане. Виж, за резервен вариант веднъж на високосна година стават.

Убиват частите, и още как, отделно на мен поне ми е твърдо и не мога да спя нормално на такъв диван без топ матрак отгоре. Виж, на такъв ми е супер удобно.

Общи условия

Активация на акаунт