Мека мебел - тема 8

• 138 197
  • 899
  •   1
Отговори
# 435
  • около Варна
Дълго време търсих диван, който да е подходящ за хол и кухня в едно, да не е нисък, да не е с широка лежанка и да става за спане. Най-накрая го открих https://www.yavor.bg/bg/product/80413 само че серия лукс, много си го харесвам удобен е и за сядане и за спане, има две ракли, колко ще издържи, предвид цената, не знам.

# 436
  • оттам, откъдето започва България
Дали ще става за спане на двама човека, че малка ми се вижда ширината 115 см?

# 437
  • където ми е най-добре
До сега бях с такъв диван купуван от Виденов. Изкара доста години и все още е здрав. Много удобен за седене, побира много неща отдолу (все пак са 2 ракли), но за спане не ставаше. Спала съм на него инцидентно и не ми е било удобно.

# 438
  • Варна
115 см ширина е абсурд да побере двама човека... Затова пък дължината на спалното място е 240, което е твърде много.

# 439
Двама души се побират на 120 см., на 115 см. също е възможно, но не и за постоянно комфортно спане.

# 440
  • София
При стандартна ширина на единично легло 80 или 90 см, 115 см е много малко за двама. Не че не може да се поберат, ама то при желание и зор и в единичен спален чувал може да се напъхат двама души, което не значи, че ще им е удобно.
Впрочем, аз съм с впечатлението, че прав диван става на по-удобна и широка спалня от ъгловите. При родителите ми има от поне 20 години диван от този тип, на едната половинка постоянно спи някой, пък и ние, като замръкнем там, го ползваме - ами не е мръднал, разтягането е много лесно, а си става с размерите и удобството на стандартна спалня.

# 441
  • Варна
Абсолютно е така, ъгловите стават с едни снадки, парчета, ръбове, освен ако не са от типа на twin, където няма разпъване, а просто махане на облегалните възглавници и евентуално завъртане.
На 100-115 см съм спала навремето с гаджето за по една вечер в седмицата, на тез години да се гъчкаме всяка вечер с ММ на подобно пространство е просто абсурдно Laughing Хората вече 140 см ширина го имат за единично легло, в темата за детските стаи купуват такива легла на децата Joy

# 442
И на мен ми направи впечатление, че за подрастващо дете - дори не тийн, родителките търсят 140 см., да можело да преспиват приятелчета.

Не съм казала, обаче, че 120 см. е комфортно за двама за постоянно спане. Въпреки че мои роднини имаха такава семейна спалня и е използвана с десетилетия, 2 деца на нея са направили. Но си е тесничко по съвременните критерии. 140 см. съм ползвала за 2 възрастни и малко дете, пак става, без детето може и за постоянно, ако мястото е недостатъчно за повече.

# 443
140 се води "персон и половина" и както сочи името е компромис. За двама дребноръстови може и да става. Става и за една нощ да преспят гости. И за секс става пък съвсем. Но за нормален отморителен сън си трябват минимум 160 см.

# 444
  • София
Персон и половина е 114 см, евентуално и 120. 140 си е двойно легло, наистина тесничко, но все пак двойно

# 445
Е, за някои може и да е двойно, за мен не е Grinning

# 446
  • Варна
Едновремешните Приста бяха персон и половина и те са далеч по-тесни от 140 см. 140 е най-тясното стандартно двойно легло. Така както има единични с ширина между 70 и 100 см така има съответните им двойни между 140 и 200.
п.п. личните предпочитания са едно, стандартите обаче са друго. За някой може всичко по-ясно от два метра да се води персон и половина, но това си е лично негово мнение, нямащо общо с наложения стандарт Wink

# 447
  • Варна
Абсоллютно съгласна з дивана на MayBach. Перфектен ми е като визия и механизъм.
Но! Защо се наложиха ъгловите дивани? За да може поне 2 да се излегнат пред тв, и дойдоха компромисите с разтеглянето.
Аз бих предпочела 2 отделни дивана, само мястото е кът.

# 448
Но! Защо се наложиха ъгловите дивани? За да може поне 2 да се излегнат пред тв, и дойдоха компромисите с разтеглянето.
Аз бих предпочела 2 отделни дивана, само мястото е кът.

Именно, това е то. А "П-образен" е най-добре. Два отделни дивана и само ще седиш на тях.

# 449
  • около Варна
Даже не разбрах, че моят диван е с тази обсъждана площ за спане 😀. Не съм обръщала внимание, защото си имаме спалня и ми трябва само при нужда. Още като ми го доставиха се наложи да го използвам за спане, че се карантинирахме, не е като голяма спалня, но не ми се вижда и толкова тясно. За постоянно спане няма да е удачно сигурно. Харесва ми, че като падне облегалката не се образуват неравности. Старият ни диван се издърпваше отдолу като чекмедже и беше ужасен за спане дори еднократно.

Общи условия

Активация на акаунт