Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 207
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Чакам и аз с нетърпение "отчет" да дадете и на душичката ми да олекне, че добре са минали последните ви процедури.

Аз между другото хем да ви се оплача, хем да предупредя... днешната ми не особено желана разходка до Окръжна около ТЕЛК-а да споделя как мина.... Аммммииииии както винаги хората, с които очи в очи се видяхме из многото кабинети са си както винаги съвсем приветливи, отзивчиви, усмихнати. За град Варна ви говоря, идея нямам има ли значение и разлика някаква за другите градове. Отвън обаче стоят и ДЕБНАТ едни паразитчета, които буквално на нашия гръб не просто залъка хляб си просят, а направо имущество трупат. Разни врачки, разни гледачки, разни пророчици, разни срещали се с баба ти Ванга... Стоят на входа и/или изхода и театро достойно за Оскар разиграват. Признавам си, че като най-тъпото и наивно същесво на Вселената постъпих, не ми даде сърце да подмина припадаща възрастна дама, веднага и купих и водичка, и кафенце, и нещо сладичко както тя самата си пожела, няма и 5 минутки по-късно като се посъвзе въпросната познайте за какво започна да ме котка... първо ми описа на дълго и на широко как Господ е отредил с най-тежкото да се справя, всичките си душмани да преборя, как аз, децата ми, всичките ми близки като цяло сме като под щит заради благородната ми постъпка, ама не се приключи само с едно "Господ здраве да ти дава! Благодаря ти, мило девойче!" За да се сбъднат благословиите и на душманите клетвите да не ме достигали пожела припадащата циганка 30 лева да и дам.... Отплесване от тук до Луната за пореден път от мен, но съм меко казано БЯСНА. Пазете се от такива, инструкции стриктни дайте и на вашите близки. То наистина си е бизнес сякаш... да хващаш от воле хора, които са емоционално обременени, които в мислите си се вкопчват в какво ли не... Аз и запомних физиономията на тая... не успях да и изкопча същинското и име (каза ми, че Елена се била казвала... хммм... кое циганско семейство не само в днешно, но и в предполагаемото за нейната видима възраст време кръщава женското там отроче с името Елена!?), след като я отсвирих обаче я видях накъде пое... не към спирка, не към хлебарница, не към аптека... отново там, където потока от лесни за манипулиране, състрадателни, обременени хорица... Отново да натъртя - пазете се от такива КЪРЛРЕЖИ!

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 16:20 от Spirit Crusher

# 211
Бързо възстановяване и браво за добрите новини.

# 212
Браво! Отличничка! Hug Много свежарка изглеждаш. Kissing Heart

Снимка с филтър. Иначе кожата ми е ужас. Яко тъмни кръгове около очите. Ох....ще почивам сега. Операцията е минала без усложнения.

# 213
  • Варна
Бързо възстановяване,Марита!

# 214
  • София
Браво, страхотна новина! Изглеждаш супер, все едно не си оперирана!

# 215
  • София
Бързо да се възстановиш, Марита!Екстра изглеждаш!На теб веждите не са ти паднали или вече са пораснали?
 Моята последна химия беше на 27.06 и още не са започнали да растат, даже днес исках да наместя един от малкото останали косми и падна ,щом го докоснах.

На мен ми спря цикъла след 3-тата бяла чак.Днес ми е 53-ти ден без цикъл(моят беше на 38 дни ).Мислех,че ще започна Золадекса чак като ми дойде,но вчера бях на скенер и ни казаха утре като ходя за резултатите да го занеса и да ми го бият .
 Някакви хормони изследвахте ли преди да го започнете  или пък костна плътност,лигавица на матката (малко неподготвена ме свариха с този Золадекс утре) .

# 216
Бързо да се възстановиш, Марита!Екстра изглеждаш!На теб веждите не са ти паднали или вече са пораснали?
 Моята последна химия беше на 27.06 и още не са започнали да растат, даже днес исках да наместя един от малкото останали косми и падна ,щом го докоснах.

На мен ми спря цикъла след 3-тата бяла чак.Днес ми е 53-ти ден без цикъл(моят беше на 38 дни ).Мислех,че ще започна Золадекса чак като ми дойде,но вчера бях на скенер и ни казаха утре като ходя за резултатите да го занеса и да ми го бият .
 Някакви хормони изследвахте ли преди да го започнете  или пък костна плътност,лигавица на матката (малко неподготвена ме свариха с този Золадекс утре) .
   На мен също не ми е идвало и никакви изследвания на хормони не съм правила. Казаха Золадекс и отсякоха хихххи...Аз вчера подадох документите в здравната каса и ще трябва да чакам около месец за да го отпуснат.

# 217
  • Другата България
Момичета, да се самоцитирам...
Попрочетох това-онова, ограмотих се, но ми се иска и някоя от вас, сблъсквала се с подобен разчет да коментира...
Момичета, имам едно питане всички вас, които сте с РМЖ.
Имам много близка приятелка с фамилна обремененост от РМЖ.
На 39 години е. По мое настояване направи първата си мамография преди седмица и ще препиша резултата.
"...в ляво в СС проекцията личи жлезна атипия пред гръдната стена към медиално, без видими солидни лезии и без патологични микрокалцификати в този терен.
Няма изобразени уголемени лимфни възли.
Заключение: BI-RADS 3.
С мнение за ехомамография и самоизследване."

Сега, понеже не съм в час с абревиатури, ми се иска да кажете има ли повод за притеснение? Записала се е за преглед при Гаврилов, но чак за септември, трябва ли да предприема нещо по-рано или написаното не е нещо лошо?
Ще съм благодарна за коментари.

# 218
  • София
Браво! Отличничка! Hug Много свежарка изглеждаш. Kissing Heart

Снимка с филтър. Иначе кожата ми е ужас. Яко тъмни кръгове около очите. Ох....ще почивам сега. Операцията е минала без усложнения.
Е, извинявай, ама не си била на СПА.
Иначе, като се събуди, попита ли за онова нещо ?
Изглеждаш страхотно, вероятно така се и чувстваш.
Днес нямах ток, та затова не съм писала.
Обадих се на кмета и му се ожалих, че сапунката ми е от 12.30.
Той каза - няма проблем, сега ще им се обадя да ти пуснат тока, ха ха ха.
Легнах си и се наспах.

# 219
Марита, душо, щом си имала сили за селфи, че и филтрите да нагласиш- ще те бъде!!! Hug
Абе, само моите косЪми ли растат като бесни  newsm78- щом се налага с пинсетата да минавам, вече......и косата боде.....хеле, като турна перуката, как ме боцка...Иначе веждите още ги рисувам, че нещо формата си я образуват много модернистична.
Хули, нещо ти е тръгнало на ретрограден Меркурий на теб. Лежи и почивай, повече. Работата- няма ти избяга.
Спиритче, явно са те познали, че си душичка......те, тия са бетер психолози.

# 220
Пушка съм! 😊 Даже не ме боли, нооо не е от природата. Дрогират ме тука постоянно. На няколко пъти усетих за секунди болката и не мога да си представя да я усещам за повече от една минута🤣 Но да повторя, за тези които ще четат и не са оперирани: болкоуспокояващите действат! Заболя ме обаче кръста и гърба от лежане по гръб. Подариха ми и сутиена....е...ще го плати касата де, но въпроса е, че не се бутсх да търся и купувам. Адски ми е жега. Тея ме упоиха още в стаята. Дадоха ми едно хапче и нямам други спомени след това, освен, че ми сложиха маската долу в предоперационна. Как съм стигнала до там нямам идея🤣 И в реанимация не бях, а само в една стая с много други отделени с пердета докато се събудих съвсем. Лесно събуждане. Абе, мина супер с две думи! Дренажите ми влошават щастието само. Гледам доктора ми е удовлетворил НАПЪЛНО желанията. Ще го изям в буквалния смисъл, но ще изчакам да ми никнат мигли и да стана пак секси🤣🤣🤣

Зори, имам мнооого малко къси, редки и хилави вежди. Рисивам ги. Виж колко се ошлайфах😁 Даже е на око. Няма шаблони и тем подобни.

Ще ви пиша поименно друг път, че ще ми дойде много, но ви прочетох и благодаря за стиснатите палци и пожеланията.

Рени, добре дошла! 😊

Хора, живота е хубав! Мега щастлива съм!

# 221
Totto, благодаря споделяне за диети и глад. Ковачева съм чела и аз. А също наблюдавам и как поселдователката й д-р Емилова лудачи хората с уж лечебен глад в хотел "Лебед" и дере им сто кожи за топъл чаец там....Лошо е. А за Гаврилов -  сопнат е, но не е прав дето приема в Монтана по 60 жени за 4 часа с по 50 лева за преглед и се сопа. Ние не сме професори като него и разпитваме, искаме да знаем. А ти си платила двойно и няма срам да ти обърне внимание. Ако жената му е заболяла те като нас от рак, то дали ще се сопа така? Маритта, браво за теб! Страшното мина. Всички сме преживяли този момент.

# 222
  • София
Емма, ти верно ли пишеш ? 50 лева на час. Не го вярвам. Гаврилов взима по 100 лева за десет минути.
Никога няма да забравя зловещата му физиономия, като отидох при него уж за второ мнение. Никога не бих си го причинила отново. Не се мразя чак толкова.
За мен единствената и неповторима мамолог онколог е Александрова.
Тя ми даде всичките 27 години живот. Е, не само тя. Всички, които бяха съпричастни към мен и състоянието ми.
Нещо се разлигавих.

# 223
Девойки, какво количество течност ви изтече първия ден след операцията? Аз имам доста вече. От всяка гърда по равно😊

# 224
Първите дни тече мощно. Като стане под 5мл. тогава махат дрена. Това по тукашните стандарти.

Общи условия

Активация на акаунт