Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 204
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Хахахааа Хули, ще умра от смях с теб. Аз друго се притеснявах. Пърди ли се под пълна упойка? 🤣 🤣 🤣 Че съвсем ще си опърдя "любовта" дето въртя с докторчето, маани, ами 20 човека народ сигурно ще ме чуят🤣

ТотО, представих си го цветно. Този Ганьовски манталитет е една от главните ми мотивации да си седя тук и да се откажа от България. Там не вирея аз. Това яко ме подразни. Егаси катила! Дърт пръч! (дърт е щом е професор нали?)

На мен преди малко ми дадоха някакви дроги против страх. Казаха да не ставам вече от леглото. Изкъпана и подготвена съм за "отплаване" към предоперационна.

# 196
  • София
Е, от какво да те е страх ? Сега са ти дали дрогичка, после пълна анестезия...
Нищо от това, което се случва нито ще видиш, нито ще почувстваш.Ще легнеш на операционната. Малко е твърдичко, ама не е Дормео. Няма и да разбереш.

# 197
Марита, успех и от мен на операцията, стискам палци.
За лимфните възли - няма да ти ги извадят всичките ако са заразени, споко не бой се Grinning  в тялото има сигурно 200+ ЛВ. При операцията се изрязват десетина възела само за да се изследва какъв е процента на заразените ЛВ в тялото, а не защото в тях има мети. И то само ако първият възел се оцвети (при мен го нямаше това нещо с оцветяването на един възел и ми изрязаха 10 броя, всичко беше чисто.)

Tottó - Гаврилов си е такъв, не би трябвало да се изненадваш, сърди се на този, който те е пратил при него.

# 198
Здравейте всички да се представя и аз. Оперирана съм в началото на април, в онкологията на 38 г. Намерих форума веднага след операцията търсейки информация. Попаднах на една от първите теми и започнах да чета . В началото дори не предполагах (а и не се сещах да проверя)дали се поддържа темата и досега.Намерих отговор на много от въпросите, които имах, благодарение на всички участвали от самото начало на темата. През тези 3 месеца тази тема успяваше да ме извади от моите дупки . Колкото и подкрепа да получавам от семейството и приятелите ми тук ,дори и без да съм общувала лично досега, намирам голяма подкрепа и опора. Преминах лъчетерапия предстои лечение с Нолвадекс, няма да имам химиотерапия . Мисля да се запиша в онкодиспансера в Младост за проследяването. Ако има някой, който се следи там ще съм благодарна за актуална информация.

# 199
Рени, аз се следя вече 5.5 години в диспансера в Младост. Следенето представлява периодично ходене там, коремна ехография, ренген на бял дроб, кръвни изследвания и изписване на протокол за безплатни лекарства. В началото на 3 месеца, после на 6, после по-рядко. Трябва да идеш на определените дати максимално рано там - поне към 7:45 за да успееш да си вземеш по-ранен час. Вече не е толкова претъпкано като преди години, пак се чака, но не много.
Звучиш добре, спокойно вече можеш да се смяташ за излекувана, живей си живота, прави си редовно  изследванията, ходи задължително на контролни мамолог и АГ и се опитай да мислиш по-малко за рака Simple Smile това накратко за "добре дошла" Simple Smile

# 200
Здрасти и от мен , Рени! Само Нолвадекс ли ти изписаха? Понеже виждам, че си на 38, та се зачудих защо нямаш и Золадекс. Аз съм на 44 и ми го изписаха.Цикалът ми беше съвсем редовен, но с почването на химията спря.Сега ще го спираме поне за 5 години със Золадекса, а после вероятно ще си влезна в критическата и няма да се наложи да се боцкам на вкеки 28 дни.

# 201
Благодаря Фри за изчерпателната информация. Аз ходих преди да започна лъчетерапията в диспансера и се срещнах с доктор Кръстева, тогава и показах хистологичното изследване и тя каза само това лекарство. Доста време ме глождеше съмнение дали трябва да се изписва и Золадекс, тук повечето случаи са с такава комбинация, но има и само на Нолвадекс. Все още за себе си нямам усещане кое е по-правилното и сигурно в случая. Все още не съм се консултирала с никое от светилата. Няколко жени с които се засякохме  и те ще са само на едното, но пък те са доста по-големи. Сега като се запиша ще видя дали ще има промяна.
Моят тумор е интрадуктален 1 стадий без засегнати лимфни възли(много добре било-отличничка каза доц. Милев, лъчетерапевтката спомена че преди години нищо не са му  правили за лечение,но бяха категорични че трябва да си мина лъчето.

# 202
  • София
Здравей, Рени! Съжалявам, че си в темата, но както си разбрала, тук можеш да получиш истинска подкрепа. Дано само за профилактики ходиш по болниците оттук-нататък!

Пък моят цикъл спря чак след втората бяла. Много упорит се оказа!
Забравих да се похваля! Ходих на профилактичен преглед след конизацията. Всичко е наред. Чакам цитонамазката, но доктора каза, че най-вероятно ще се следя веднъж годишно, като всички останали.

# 203
  • Варна
Да не би да зависи от процентите на хормоналния отговор? (Това за золадекса и нолвадекса)

# 204
Нямам предства дали има значение . При мен PR е отрицателен, а ЕR е със 75% шанс. Като отида надявам се да не забравя да питам. 

# 205
Може и заради това да не ти е изписан. При мен и ЕR и  PR са със 75% шанс за отговор.

# 206
  • София
При мен и двата са със 75% шанс за отговор. Ще бъда на Золадекс и Нолвадекс

# 207
Здравей, Рени! Не се радвам, да виждам нови хора тук, но пък ти звучиш свежо и осъзнато, та ще кажа едно " добре дошла"  Wink
Аз, се сетих да питам- нали от Херцептина, не пада косата? Че тамън тръгна да расте...
Марита, да пишеш като си вече добре, че да пускаме палците!

# 208
Е, от какво да те е страх ? Сега са ти дали дрогичка, после пълна анестезия...
Нищо от това, което се случва нито ще видиш, нито ще почувстваш.Ще легнеш на операционната. Малко е твърдичко, ама не е Дормео. Няма и да разбереш.
Стандартна практика е май.

ГОТОВА СЪМ! Нито един лимфен възел ми е бил засегнат! Хепи съм!

# 209
  • София
Браво! Отличничка! Hug Много свежарка изглеждаш. Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт