Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 185
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Емма, според мен с дъщеря ти трябва да работи психолог. Ако наистина е от психиката, а не физиологично.

# 181
  • Другата България
Момичета, имам едно питане всички вас, които сте с РМЖ.
Имам много близка приятелка с фамилна обремененост от РМЖ.
На 39 години е. По мое настояване направи първата си мамография преди седмица и ще препиша резултата.
"...в ляво в СС проекцията личи жлезна атипия пред гръдната стена към медиално, без видими солидни лезии и без патологични микрокалцификати в този терен.
Няма изобразени уголемени лимфни възли.
Заключение: BI-RADS 3.
С мнение за ехомамография и самоизследване."

Сега, понеже не съм в час с абревиатури, ми се иска да кажете има ли повод за притеснение? Записала се е за преглед при Гаврилов, но чак за септември, трябва ли да предприема нещо по-рано или написаното не е нещо лошо?
Ще съм благодарна за коментари.

# 182
Поне изгледа ми е хубав. Ето заснето лежаща на леглото ми😊

Момичета, слагаха ли ви оцветяващо вещество преди операцията? На мен току-що ми сложи една инжекция в цицата. Щяло да оцвети лимфните и така ги намирали лесно. Цял ден ме правят това и онова. След малко чакам готиния доктор да дойде пак при мен и май вече ще е обобщително-заключителния разговор с него. Той ме придружи до отделението (болницата е доста голяма и ходихме от главното крило до отделението ми пеша на вън) след като ме набоде. И му зададох цели три въпроса по път. Ама той е много мил😊 Жалко, че се налага готин мъж да ме вижда в този вид. Чак той се стресна от вида ми без грим. Заради кръговете покрай очите, които стремглаео се образуват. От три дена са ми възпалени адски очите и установих окончателно, че май е от растящите мигли. Някой да е почувствал растежа на миглите така остро и неприятно?
Имплантите ми ще са под кожата, а не под мускула. Той ми обясни защо така е по-добре😊

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 16:51 от marittaa

# 183
Успех Марита, стискам палци всичко да мине бързо и без проблем.

# 184
Успех Марита, стискам палци всичко да мине бързо и без проблем.

Мерси🤗

Ох умирам от скука, а и нещо се чувствам леко кофти, защото вече сме три в стая и другите две много ги боли нещо. Доста е нагнетяваща обстановката. Едната има явно нещо по матката или някъде там, защото скоро е раждала. Сега реве направо тук до мен. Сигурно ще и вадят матката и до колкото чувам може да е тази нощ даже. Другата незнам какво и е, но и тя се вие цял ден от болки и се кара по тел.с явно проблемната си тийнейджърка. Хем я боли та умира, хем детето и я "изяде". А аз се чудя кво ще правя тази нощ. Поисках си приспивателно, но ще видим ще подейства ли. Доста май ми пречи да спя с други хора в една стая.

# 185
Късмет , Марита, всичко да ти мине по мед и масло !

# 186
Момичета, имам едно питане всички вас, които сте с РМЖ.
Имам много близка приятелка с фамилна обремененост от РМЖ.
На 39 години е. По мое настояване направи първата си мамография преди седмица и ще препиша резултата.
"...в ляво в СС проекцията личи жлезна атипия пред гръдната стена към медиално, без видими солидни лезии и без патологични микрокалцификати в този терен.
Няма изобразени уголемени лимфни възли.
Заключение: BI-RADS 3.
С мнение за ехомамография и самоизследване."

Сега, понеже не съм в час с абревиатури, ми се иска да кажете има ли повод за притеснение? Записала се е за преглед при Гаврилов, но чак за септември, трябва ли да предприема нещо по-рано или написаното не е нещо лошо?
Ще съм благодарна за коментари.
Това съм копирала от нета и значи, че изпращат за разни изследвания, може да е киста и прочее..."BI-RADS 3 е междинна категория в системата за отчитане на изображения на гърдата .Находката в тази категория се счита за вероятно доброкачествена, с риск от злокачествени заболявания между 0% и 2%."
Мила didi111, човекът като стигне до такова положение с изтощение, непрекъснати болести, сякаш не му е страх от нищо. Умът му започва да работи другояче. Тя има депресия, защото не е здрава. Ходим и на психиатър. То една психиатъра й викаше, което не е трябваше да казва, че майка й иска да има дупе като нейното...и затова я кара да яде. Та те последна консултация с психиатър колко е била полезна.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 22:03 от emma1_

# 187
Емма, сори, но психиатъра ви не струва. Виж някой друг. Може би жена по - добре.

Svetlili, мерси много!

Леле това момиче вдигна скандал тука. Явно е приета по спешност, но явно не е и толко спешна, защото чака от сутринта да я оперират по спешност. Обаче има по- спешни от нея и така я държат цял ден гладна и жадна тука. Вдигна скандал и ревна. Иска да си ходи, но не я пускат, че губи много кръв.....аз се опитвам да се абстрахирам, но гледам и другата жена се е стресирала от случая, защото сподели със сестрите. Не уцелих на съквартирантки. Както и да е....дадоха ми приспивателно и много се надявам скоро да подейства😊

# 188
  • София
Лека нощ, Marittaa! Мисли си и си представяй хубави неща (игнорирай ''колежките"), ама много хубави неща...
Не се натоварвай с хорските проблеми...
"Стара" пушка си вече, би трябвало да ги умееш тези неща...
Ще те мисля утре много Hug Да пишеш като се осефериш! Чу ли? Kissing Heart

Миташки,  голяма работа си, брат! Heart
И теб те мисля... много... Hug

All, къде си? Как си? Kissing Heart

Нещо ми е... смотано...

# 189
Marittaa, чувството ти преди операция на всичките ни е до болка познато и проблемите на другите болни в стаята с теб - също. Нека Бог да те закрили и чакаме да ни напишеш утре. Много си хубава на снимката! Хубав изглед в от стаята...Дано всичко да мине по-бързо

# 190
Мерси още веднъж за подкрепата ви! Обещавам веднага да дам отчет👍🏻
Хапчето май ми действа и ми се доспа. Девойката с болките и скандалите я оперираха
Надви ги😁🤣 Ето я, готова е. Оправиха я.

Лека нощ приятели! ❤️

# 191
Марита ,  имаш едни стиснати палчета и от мен. Успех, слънце! Всичко ще е наред!  Веднага щом можеш да ни пишеш.

# 192
Добро утро! 😁 Мисля, че се наспах доста бързо да му се не види. Снощи това хапче така ме тръшна, че май направо заспах на тел.както си говорех с детето. След малко смятам да ходя да се къпя и леко - полеко съм на финалната права.

Kacha, разбира се, че ще дам знак, че съм още в това измерение като се върна отново в него. Ще ми сложат от приятните упойки знам поне, та връщането май също го уредихме да не е гадно.

Знаехте ли, че има един главен лимфен възел точно над гърдата, който ако е засегнат вадят всичките? Той бил свързан с всичките и ако е засегнат рискът и другите да са засегнати е много голям. Явно за това на някои им вадят толкова много без да са засегнати. И на мен ми казаха, че ако само този имам нещастието да е заразен ще ми извадят всичките. А дано всичко е чисто. 4 часа до отвеждането ми в предоперационна зала.

# 193
Марита, стиснати палци и успех и от мен!
Ема, преди много години, бях на 19 години, когато прочетох книгата на Лидия Ковачева и така преекспонирано изтълкувах в главата си написаното, че свалих до 45кг и продължавах да гладувам, исках да свалям още и още. Околните много ме съветваха и се притесняваха, аз мислех единствено, че искам да съм слаба. Много се харесвах, чувствах се прекрасно. В един момент се усетих, че нещо не е наред. Всяка хапка ме караше да се виждам надебеляла. Успях да се измъкна сама, но хубавото беше, че смених средата, приеха ме в университет, започнаха други неща д ангажират вниманието ми и всичко си дойде на място. Та най-важното, от моя опит е, човек да си осъзнае състоянието и да е готов да се справи с него.
Аз вчера цял ден висях в Онкологията, страшно съм възмутена от светилото проф. Гаврилов, не мога да повярвам, че професионалист, който ежедневно работи с онкоболни жени, е способен на такава арогантност и надменност и някои пациентки да го считат за нормално. Та той не пожела да разговаря за въпросите, които ме тормозят я момента-имам ли нужда от предварителна терапия. В момента, в който разбра, че аз не съм решила къде ще се оперирам, а аз не съм, защото не съм наясно имам лу нужда от лечението преди това, буквално престана да говори. Сестрата каза, че съм нервирала, понеже съм била изглеждала колеблива дали той да е оператора и поради това той отказал да говори с мен, при все че знаеше, че го чакам и съм си платила 100те лева! Тъй като имах възможност да говоря с негови колеги там и със сестрите, се оказа, че той има подобно отношение и към тях, свикнали са. Аман от светила, всички рано или късно ще ни огрее на другото място! Извинявайте за лиричното отклонение.
Прекрасен ден ви желая!

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 06:27 от Анонимен

# 194
  • София
МАРИТААААА, с теб сме и сме стиснали всички пръсти, тъй да знаеш !
Очакваме репортаж.
И само на теб ще разкажа какво ми се случи тия дни, ама няма да казваш на никой, нали ?
Та като ме натисна една кашлица, направо ми се раздираха гърдите. Отпаднала, уморена, не мога да се дигна от кревата три дни- Не мога да се доклатя до тоалетната.
Резултата беше следния - 12 бр. напикани гащи.
Не мога да кажа на либето да ми ги изпере, щото срамно.
Та вчера вече съм изпрана и горда със себе си.
Чакам репортажа, да знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт