Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 210
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Първите дни тече мощно. Като стане под 5мл. тогава махат дрена. Това по тукашните стандарти.
Супер! Мерси! До сега като гледам е нас половин литър от двете заедно. Оф много ми пречат тези дренове. Дано утре стане 5 мл. Птедполагам, че и по тукашните стандарти ще ги махнат при толкова малко😊

# 226
Емма, ти верно ли пишеш ? 50 лева на час. Не го вярвам. Гаврилов взима по 100 лева за десет минути.
Никога няма да забравя зловещата му физиономия, като отидох при него уж за второ мнение. Никога не бих си го причинила отново. Не се мразя чак толкова.
За мен единствената и неповторима мамолог онколог е Александрова.
Тя ми даде всичките 27 години живот. Е, не само тя. Всички, които бяха съпричастни към мен и състоянието ми.
Нещо се разлигавих.
Хули, взима в Монтана по 50 лева на жена и за 4 часа преглежда по 60 жени. Идва в събота 1 път в месеца. Един път съм била с номер 72. Представяш ли си? А той от 9 часа до 12,30 часа е прегледал всички... Това пиша. Но той е от близкото ни с теб село родом та идва тук и го виждам. Но като влезна в питанка и блъскане, какво ми е....Та питам го. Много знае. И каквото каже, то еднозначно е така, но лош човек е.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 00:44 от emma1_

# 227
Девойки, какво количество течност ви изтече първия ден след операцията? Аз имам доста вече. От всяка гърда по равно😊
Аз бях с два дренажа на гърдата. На втория ден след операцията, ми свалиха единия и ме изписаха. Имаше не повече от 50 мл. в него. Другия си го влачих две седмици, докато почне да пуска по 5 мл за 24 часа. Когато това стана отидох да ми го махнат, обаче изненадаааа... Бил се запушил и за това е спрял да тече. И като почна едно изтискване на ръка от хирурга, опищах цялото онко. А той ми вика: "Трай, ако не искаш да идваш през ден , да ти тегля със спринцовка"   Доста гадост изтече .Издържах някак.

# 228
Малиии Kacha, плюя си в пазвата като те чета. В момента мисля нищо не ми тече от известно време и май поусещам вече болки, но поносими. Тука виси едно пликче пълно обаче и чака сигурно да им звънна да дойдат да го включат и се чудя да звънкам ли или да чакам да видя. Ако не стане много по- зле бих могла да изтрая и така. Ама, ако дойде някой да ме стиска директно ще почина. Ще им иде на халос спасяването дето ми направиха😊

# 229
Аз да питам, знаете ли каква е разликата между Томоксифен и Нолвадекс? На мен ми е изписан Тамоксифен, но доколкото имам инфо Нолвадекса е по пречистен, а действието му е същото.

# 230
Пак ме оперираха по нощите😔 Получх хематом в здравата гърда и изведнъж заболя непоносимо и се поду двойно, та извикаха доктора ми по нощите да я отвори, почисти и зашие кървящ кръвоносен съд (малък). Този път късмета ми малко ме изостави, но се надявам да е само този път😁 Уфф теглО беше докато ме приспаха.

# 231
  • София
Стига дееее !
Досега си мислех, че аз съм изтеглила най-късата клечка, ама вие двете с Лейди ми поведохте в първенството.

# 232
  • SHOOT ME 10 $
Добро утро жарптици, и в огъня оцеляващи!
О, Хули приятелко, губиш ми се. Остави ти Марита и Лейди, те са млади от нас. Не толкова изморени, по-силни са физически. Не знаят,че могат още повече. Но това ги прави по- чаровни.
Аз за пореден път съм на химия. Всики момент ще ме вързват. До преди няколко дни бях леко отпаднал,силите ме напуснаха, апетита си загубих, но сега съм чук! Снощи в 2ч савах и ядох. Чувствам се добре.
Щом ми пробягват и други мисли като мерна нещо...😜
Айде закъсняваме за кафето кокошки!

# 233
  • София
Marittaa, какви са тези среднощни преживявания!? Почивай сега и се възстановявай бързо! Hug

Midkoo, леко да минава при теб! Hug

# 234
  • София
Ей, Марита, какви са тия работи сега... Стискам палци да нямаш вече никакви проблеми!

На мен епитезата ми стана голяма Sad Знаех си аз, че трябва да взема по-малкия размер, ама в Амоена ме убедиха, че съм щяла да напълнея. А то стана обратното. И седи несъразмерно по-голяма, и ми тежи. Та си сложих временната, като извадих от ватата. Сега съм плоска и от двете страни 😄

Къде се загуби Ал? Струва ми се, че не е писала отдавна.

# 235
  • София
Аре ся, Мидко.
Ша са мериме ли ?
Не мож ма стигна по брой операции.
В гръб изглеждам добре, ама отпред съм като коледна елхичка.
Понякога се чудя на либето, как ме гледа. Свикнал е вече горкия.
Виж за химиите ти давам първото място.

# 236
  • София
Midkoo, гледаш с мноооого твърд поглед, така ли значи
Леле, момичета, като ви чета, и си припомня през какво преминах аз... Първо, дето ми клъцнаха маркучите на дреновете на втория ден, подлагах дамски превръзки в сутиена, иначе течеше по дрехите ми.  А е трябвало да се следи количеството ексудат, което се събира... Ми никой не ми го следеше, на втората седмица доктора ми извади дреновете, после два месеца си ходех с едни невероятно подути гърди, беше нещо страшно за гледане, имах усещането, че некроза ще започне, кожата отгоре беше като портокалова. Нали знаете, има едни портокали, дето кожата им е направо на буци, ето такива ми бяха. И никой не ми е теглил течност от гърдите. А иначе много го хвалят тоя доктор из нета, доволни били от него. И на фона на всичко това, дето преживях (добре, че не съм от слабонервните, такава би сдала багажа само от гледките) да прибавим и факта, че при операцията не е премахнал лимфен възел непосредствено до мястото на първичния тумор, рецидива ми се появи на 5 см разстояние...
Оздравявайте бързо, мили мои.

# 237
  • Другата България
Емма, ти верно ли пишеш ? 50 лева на час. Не го вярвам. Гаврилов взима по 100 лева за десет минути.
Никога няма да забравя зловещата му физиономия, като отидох при него уж за второ мнение. Никога не бих си го причинила отново. Не се мразя чак толкова.
За мен единствената и неповторима мамолог онколог е Александрова.
Тя ми даде всичките 27 години живот. Е, не само тя. Всички, които бяха съпричастни към мен и състоянието ми.
Нещо се разлигавих.
Хули, взима в Монтана по 50 лева на жена и за 4 часа преглежда по 60 жени. Идва в събота 1 път в месеца. Един път съм била с номер 72. Представяш ли си? А той от 9 часа до 12,30 часа е прегледал всички... Това пиша. Но той е от близкото ни с теб село родом та идва тук и го виждам. Но като влезна в питанка и блъскане, какво ми е....Та питам го. Много знае. И каквото каже, то еднозначно е така, но лош човек е.
Потвърждавам информацията за Гаврилов.
Само че понякога стои и до 14:00, и до по-късно-докато има жени за преглед. Дано не ми се налага да имам "по-близка" среща с него, ходя профилактично, но лично аз нямам забележки или оплаквания от него. Каквото питам - обяснява, никога не е бил груб или да се е държал надменно. И приятелката ми ще отиде при него за мнение, за нас поне, от този край е удобство, че идва на място и не се налага да ходим до София за профилактичен преглед.

# 238
marittaa, да минава бързо каквото е и скоро да се възстановиш!
Аз май много не осъзнавам какво ми се случва. За близките ми е по-мъчно, че се налага да преживеят всичко това, макар че пред мен никой не си позволява да си изпуска емоциите.
Merri_An, все забравям да си погледна по моите листове какво пише като първоначална диагноза, но довечера ще погледна и ще ти пиша.
Да ви е лек и ползотворен деня!

# 239
  • Другата България
Merri_An, все забравям да си погледна по моите листове какво пише като първоначална диагноза, но довечера ще погледна и ще ти пиша.
Ще съм ти благодарна. Hug
Благодаря и за ЛС-тата на отговорилите ми момичета.
Според мен поне няма повод за притеснение, но аз съм пълен лаик.
Писах ти и в другата тема, Тото."Да се оплачем".
Ако искаш, можеш да ми отговориш тук, да не спамим там. Peace

Общи условия

Активация на акаунт