Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога косата ще започне да расте и да се сгъстява след последната химическа обработка?
Каква е процедурата за болничните от ТЕЛК и колко време отнема да се получи решението след подаване на документите?
Кога обикновено се насрочва дата за явяване след подаване на документи за болнични от ТЕЛК и колко време отнема?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога косата ще започне да расте и да се сгъстява след последната химическа обработка?
Според опита на участничка във форума, косата започва да расте приблизително две седмици след последната химическа обработка. В нейния случай косата беше много гъста, растяща бързо и черна, въпреки че тя беше побеляла. Следователно времето за растеж и сгъстяване на косата може да варира в зависимост от индивидуалните характеристики, но обикновено отнема няколко седмици след последната химическа обработка.
-
Каква е процедурата за болничните от ТЕЛК и колко време отнема да се получи решението след подаване на документите?
Според участник във форума, след подаване на документи в ТЕЛК, решението може да бъде получено до 10 дни. В случая им бяха отпуснати допълнителни 60 дни болничен след подаването на документите. Така че, в зависимост от конкретната ситуация, процедурата може да отнеме около 10 дни и решението за удължаване на болничния може да бъде издадено в рамките на този период.
-
Кога обикновено се насрочва дата за явяване след подаване на документи за болнични от ТЕЛК и колко време отнема?
Според опита на участниците във форума, обикновено отнема около 10 дни след получаването на писмо за удължаване на болничния, за да се насрочи дата за явяване. В случаите както на участника, така и на участника те очакваха да бъдат насрочени преди средата на август, но не беше уточнено колко време точно отнема този процес.
-
Каква е процедурата за пенсиониране след удължаване на болничния?
-
Какво трябва да очаквам по време на и след биопсия?
..Не ми се е случило нищо от описаното, но със сигурност е, защото не съм го знаела предварително. Знаете ли каква е разликата м/у групата сега и преди години? Много сте готини и с чувство за хумор, но много, много, много четете. По онова време не ми е хрумвало да питам по - старите пушки какво им се е случвало от хормоналната, а и на тях не им е хрумвало да ми кажат. Мрънкахме си, но май наистина подхождахме по незадълбочено по проблема. Така може и да сме пропуснали нещо, но пък и много неща сме си спестили. Аз съм била винаги спечена и без допълнителни екстри. Пиша го, за да ви успокоя, че не всичко написано е вярно и, че не е задължително да ви се случи. Хормоналната терапия е важна и така или иначе няма да я пропуснете, но защо трябва да се тревожите, за неща, които могат и да не случат?
Аз преди да кацна във форума ми беше толкова тежко и объркано. Чувствах се като малко детенце със страх от тъмното заключено в огромна стая с безброй врати и само една горяща свещ и изведнъж едничкото пламъче като ми духна нещо или някой - ШОК и ПАНИКА! Опипом и съвсем случайно отворих една от вратите и се оказа баш вратата към БГ-мама и конкретно тази тема и като грейна една светлинаааа
Всичките сме различни. Никога не съм имала нужда от такава помощ, да не съм без акъл, че да не знам, че трябва да продължа, че нататък нещата са незнайки... Във Враца с такива жени работи психотерапевт май че се казва Костова, която е с частична обездвиженност - може би от дете тя е така. И като е дошла до леглото ми няколко дни след операцията и ми говори..., че трябва да продължа, че това не е някаква присъда...Та минала през ума ми мисълта, кой ли нея я е навил да продължи, а и да се изучи и прочее. Дори съм се засегнала. С какво може да ми помогне тя. Но всеки е различен.