Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 021
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
В коя болница се случва това? Те имат лепенки за алергични, аз бях като теб - зачервявах се и смениха всички лепенки. Всеки ден ги проверяваха. Освен това те могат да ги разместват, ако си зачервена под тях, като рисуват по нов начин указателния знак.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 18:38 от Lamanche

# 661
Първият път на лъчето винаги се чака по много. След това ти определят час , който се спазва + - 15 мин.  Поне при мен така беше.
REN, аз съм била с лепенки от първото до последното лъче-25 броя.Сменяха ми лепенките и повтаряха с маркер , само ако лепенката тръгне да пада. Отделно аз си бях купила лепенки за лъчетерапия и ако се случеше събота или неделя, сама си укрепвах маркировката, без да махам тяхната лепенка, ми така отгоре. После като отида при тях и ме дооправят.
Навсякъде си имат явно своя система на работа.
Идеята ми беше да кажа, че има специални лепенки за лъчетерапия , ако на Люба не са такива да потърси, за да избегне алергична реакция. И да успокоя, че не се изтриват толкова лесно тия черти. Аз го правих в онкологията в Дървеница, лъчето ми свърши преди месец. Лепенките ни пращаха да ги купим в аптеката отсреща.

# 662
  • София
Не знаех, че се купуват лепенките. Мен ми ги слагаха в болницата. И като видяха, че се зачервявам, ги смениха с антиалергични. Свърших преди месец и половина лъчето.

# 663
  • Варна
Моите лепенки бяха противоалергични,не съм ги купувала и само веднъж подмениха наколко заради смяна на мястото на облъчване.Аз днес приключих лъчето и съвсем се омотах в избора за химио.Ходих в Надежда-хубава болница,добри специалисти,но бе пълна лудница от хора.За Варна,откъдето съм само лоши отзиви.Позната вчера ми говори,че в Турция слагали допълнителни медикаменти,при влошаване на кръвните показатели и допълнителни тестове за най-точното лекарство пре всеки индивидуално.Моля,помягайте,имам седмица да избера!

# 664
Както казах- скъпи са им думите в това отделение....За Пловдив, втора база на КОЦ, става въпрос. Утре ще питам имат ли противоалергични и ако нямат- ще си купя, ама това не се трае... Единствено, едната докторка прояви малко разбиране и ми махна най- зачервената, но с уговорката, в петък да ми сложели пак, че щяло да се изтрие до понеделник, маркираното. А, маркера им се отмива- в понеделник, като ме нарисуваха и после взех душ- около лепенките веднага се отми- без да търкам и да ползвам сапун или душ гел.

# 665
  • Варна
Ох, Любааааа... смесени чувства изпитвам, хем заедно с теб се гневя, хем ти се радвам какво гримлянче си и как си търсиш твоето и как възмущението си не се страхуваш да си изкажеш.

Това, което ти самичка би могла да направиш за себе си е да си купиш наистина качествени хубави лепенки. Най-важни задължителни неща са: да са водоустойчиви, хипоалергенни, дишащи, прозрачни не на последно място. Те боравят с едни отговарящи уж на тези критерии, яко се залепят по принцип и пазят маркера ама като тръгнат да падат поради непоносимост на кожата барабар с най-горното раздразнено слойче на кожичката си пада и тъпия им маркер. И до бяло да изтриеш, отмиеш или нещо друго да се случи с тези точки не бой се, има си начин на ново да те маркират, просто предпочитат тези процедури да са по-рядко. И аз между другото като kacha чат-пат закрепях техните лепенки с моите отгоре като виждах, че почват да се отлепят, не го правете това сами вкъщи, но си позволявах дори неспасяемите техни лепенки изцяло да отлепам и сама с перманентен Шнайдер да придам пак контраст на почти изчезналата тяхна точка... ей от ония там маркери, с които CD-тата си надписваме... (знам, че е тъпо и безотговорно, не ме бийте, моля ви... Simple Smile и отгоре си лепех от моите, по-хубавите лепенки). По принцип мръщят се, не им се ще наново да те маркират ако падне някъде лепенка и маркер се отмие, но си имат начини изтритата точка да ти я намерят къде точно е била.

Последна редакция: ср, 07 авг 2019, 19:59 от Spirit Crusher

# 666
  • Plovdiv
Люба, била съм на същото лъче, където сега си ти. Една моя оправна приятелка ме подучи на следния номер:
Те разрешават да се пудриш върху лепенките и наоколо. Пудри се обилно няколко пъти на ден, както и веднага след облъчването. Ако някоя лепенка те засърби, надигаш леко лепенката и пудриш и под нея. Тя се разлепя от пудрата и те на следващия ден са принудени да я сменят. Между другото моите впечатления от лъче отделението са много добри. Мили и внимателни бяха. Помня, че по някое време ме оставиха без лепенки на едно-две места, защото според тях се било зачервило.

# 667
  • В царството на игрите:)
Нещо Лейди ми се губи...Днес трябваше да и излязат резултатите от скенера. Дано всичко да е добре въпреки притесненията и.

# 668
Нещо Лейди ми се губи...Днес трябваше да и излязат резултатите от скенера. Дано всичко да е добре въпреки притесненията и.
   Аз също цял ден чакам да се появи с добри резултати. Стискам палци!

# 669
Емма, аз също съм мислено със Сибир. То няма общо с политиката и бих била със всеки при такова положение, но съм и русофилка. Дано щетите се възстановят там. Още ли не е спряло да гори?

Ал/ Снежи, и аз съм с теб! ❤️

Спирит, точно така мисля както го описваш🤗
Гасят пожар с всички възможни средства...Самолети амфибия, който излитат от водата, самолетите ИЛ-76, които излитат с 20 тони вода на борда... армията, хеликоптери....Но гората гори. Гьолото дава газови изпарения, първо горят корени на дърветата под земята, а после се запалва самото дърво...Страшно място е....Детелинке, наистина това е дробовете ни...., но всичките се наслаждават и само пишат глупости, че нарочно не гасят и настройват света против Русия....Боли ми душата и за българските гори безразборно изсечени...,а там е жива катастрофа, как тичат и живите горят животните....Мили жени, обичам ви. Всичко ще мине и при вас както е минало при мен....Но в момента ви е напечено..знам...

# 670
  • Plovdiv
Това са видеа от сайта на Дара хелп за Лимфедема.
https://www.facebook.com/darahelp/videos/1996472240616195/

https://www.facebook.com/darahelp/videos/1996455110617908/

# 671
  • София
Аз днес започнах лъчето и имам още рисунки и лепенки.Дадоха ми няколко и за у нас,ако някоя тръгне да се отлепя.Мога да ги снимам и кача тук,ако някой иска.

Момичетата от Сити - колко струва там слагането на Золадекс?В Надежда ми го слагат безплатно,но ми е много далече и няма смисъл, пък и сега всеки ден ходя в Сити.

Притеснявам се и аз за Лейди ,дано всичко е наред!

# 672
  • София
Лейди, мила, къде се губиш? Мислим те всички!

Да се оплача, веждите заминаха почти 100%. Косата, пък, спря да пада и вече е 1 см тънка, мека и руса. Аз, съм светла, ама чак толкова... Виждат се и 2-3 бели косъма, ама те са си ми от преди. Чакам 13-ти за последната вливка със смесени чувства. Повече си чакам морето в края на месеца Simple Smile

# 673
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Тук съм, ама ми е зле след скенера. Още нямам резултати, чакам да ми се обадят. Само към един контраст не съм алергична и него ми и сложиха. През нощта обаче, направих алергия , пих лекарство и от тогава уж всичко мина, но се влача направо. Чувствам се като след химия,хем такава вече нямам. Прилошава ми от слънцето и жегата, та гледам да стоя в къщи на климатик. Започва са ме боли някъде дълбоко под кожата, когато съм на слънце, та се крия. Снощи станах и отидох на РД на приятелка и след половин час вече бях смачкана от умора. На хората им минава, а аз нямам сили да стана... Дано поне от скенера да излязат добри резултати, така и така съм нартровена с какво ли не...
Зори, в Сити слагат инжекция на всеки желаещ, но се плаща 11лв такса. Баща ми е диспансерен, но и за него платихме.

# 674
Лейди, радвам се, че писа! И аз тия дни си мисля за теб. Ти в Сити клиник се лекуваше нали? Натам ще се насочвам май и аз. Имам преди три седмици правен тест за алергия към контраст, уж нямам алергия, ама колко е достоверно не знам. Там тестуват ли предварително? Имам си други алергии и много ме е страх от алергична реакция, даже и за химиото после това мисля.
Днес бях на превръзка, нещо много твърдо усещам цялото протежение по шева, пък където е бил дренажът си имам още един малък шев, та и той ме наболява. Казаха, че нормално било зачервяването около конците, пък да видим. Иначе голям ентусиазъм ме подгони с упражненията, бях забравила колко много дисциплиниран човек съм Simple Smile Отделно имам мераци да си махна косата, тя под ушите, ама аз години наред си ходех с много късо и много се харесвам, та дължина под ушите за мен си е дълга Simple Smile
Тинтири, вижда му се края Simple Smile Колко хубаво звучи да чакаш моренцето.

П.П Пфу, колко е хубаво да полагаш грижи за себе си и да се обичаш! И това го бях забравила!

Общи условия

Активация на акаунт