Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 141
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Unknown_lady, ако правилно разбирам, не бива да пиеш тези, които се дават за изчистване на естрогените от организма, така ли?  Ако тези имаш предвид, имам предложение с какво могат да се заместят.  
Да.
Кажи с какво?

Индол-3-Карбинол, Дииндол-Метан (DIM). Имаше и още едно, но в момента проксито ми не се отваря (в Иран съм, има цензура и без прокси не става) и не мога да го изровичкам от архивите си. Щом си отворя компа, ще пратя линкове тук, защото мисля, че не само на теб ще е полезно. Но тези мединаменти са производни на броколито и карфиола, т.е. абсолютно билкови, без никакви странични ефекти, освен дето може да предизвикат симптоми, подобни на менопауза, заради изчистването на естрогена. Но такива симптоми можеш да получиш и от Тамоксифен и останалите подобни нему. В Русия вече има онкологични клиники, които прилагат тези медикаменти. Аз лично смятам да приемам точно тези, като ми свърши химиото. Могат да се намерят и в Бг, но в сайта на Айхерб са на половин цена. Ако ги поръчаш онлайн, ще платиш 20 % мито и още нещо имаше, около 5 %, но пак ти излизат по-евтини от тези по Бг аптеките.

# 556
  • София /Абсурдистан
Много благодаря! Ще потърся да видя къде могат да се намерят. Нещо за дозировка знае ли се?
Симптомите не ги мисля сега, аз и без това хем съм в такава възраст,когато си му е време, хем и от години съм с хистеректомия, та вече съм свикнала.

# 557
  • София
И аз Индола щях да ти предложа ,има го по аптеките(и да няма,може да ти го поръчат) ,плюс махане на яйчниците.Аз преди няколко месеца попаднах на него и статия,че замества Тамоксифена,даже май съм я пускала тук,не помня.

Спирит, супер - важното е ,че е добре.

# 558
  • София
Дозировката си пише в листовката. Аз обаче мисля да вземам малко повече, защото съм бела и дебела. Ти си преценяваш за себе си. Веществото, което са открили в броколито и карфиола, е Сулфурафан, противораково, като противораковия му ефект е именно понижаване на естрогена, който както всички знаем, е може би главната причина за  тумори на млечна жлеза, както и за фиброми, мастопатии и прочие гнясове. Главното е, чв тези медикаменти не носят риск от развитие на рак на дебело черво, като Тамоксифен и подобните му, както и другите опасни странични ефекти.  

# 559
  • София /Абсурдистан
Да, ще потърся.
Страничните ефекти на другите са опасни. Аз съм виждала болни от васкулит в ревматологията, да пази Господ от такова чудо.

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 20:33 от Unknown_lady

# 560
Много благодаря! Ще потърся да видя къде могат да се намерят. Нещо за дозировка знае ли се?
Симптомите не ги мисля сега, аз и без това хем съм в такава възраст,когато си му е време, хем и от години съм с хистеректомия, та вече съм свикнала.
Мила Леди, ти си в София. Отиди при Гаврилов. Той казва, че да не се пият хормонални при хестеректомия. Няколко жени от прегледа му в Монтана са спряли хормонотерапията.
Спирит, грозно е, което си споделила за DZ....Значи, когато оздравелите хора тук във форума или, така да се каже, в ремисията, са й съветвали, са й крепили духа - е както правиш ти и сега с тези, които минават по твоя път, а също и Хули, и много други, то DZ не е навявала им мрачните мисли, а когато дойде ред тя да даде кураж, съвет, че ето аз съм добре и всичко е отзад, да пише преживяванията си с химиотерапия - тук хората постоянно се допитват, то не нея й е станало мрачно на душата...Е, дано да не й се наложи пак да пише тук...и да й е "уютно" в темата.

# 561
  • София
ЕММА, ти на колко питиета написа това ?
Нищо не разбрах.

# 562
Да, ще потърся.
Страничните ефекти на другите са опасни. Аз съм виждала болни от васкулит в ревматологията, да пази Господ от такова чудо.
   И сега какво? Тези от нас , които са на хормонална трябва да се шашкаме ли?  Тъкмо бях решила да не чета листовки и ......

# 563
  • София /Абсурдистан
Да, ще потърся.
  И сега какво? Тези от нас , които са на хормонална трябва да се шашкаме ли?  Тъкмо бях решила да не чета листовки и ......
Не бе Simple Smile това е само за мен, аз имам сериозен проблем с гръбнака, костите и ставите. За мен не става, че много ми влошава състоянието, чак до непоносимо. Аз ако не бях направила алергия и към двете лекарства, щях да си ги пия. На който му понася, добре е да си ги пие,както са му предписани, ама при мен е проблем и няма как да ги пия. Освен алергия, влошават ми много състоянието с кокалите, та затова не може.

# 564
Уффф...аз реших, че за всички ни се отнася

# 565
  • София /Абсурдистан
Уффф...аз реших, че за всички ни се отнася
Споко, не е. Аз нали миналата седмица бях в болница в ревматология, разгледали са ми случая и забраниха да ги взенам. То не че мога де. Ще видя за добавки някакви.
В листовката не знам дали го пише, май не.

# 566
  • В царството на игрите:)
Цитат на:  link=topic=1127748.msg39100080#msg39100080 date=1564684694
Да, ще потърся.
   И сега какво? Тези от нас , които са на хормонална трябва да се шашкаме ли?  Тъкмо бях решила да не чета листовки и ......
Ох, kacha, ама и ти си като шило -  в торба не стоиш... Simple Smile Тъкмо се бяхме разбрали и сега пак листовки, та листовки..Що жени на хормонална познавам за 10 години, пък на никоя не са и поникнали рога и копита. Тези, които си бяха слаби, останаха слаби, а тези, които като мен си стартираха кръгли си останахме кръгли. В прекрасно здраве и разположение на духа са! А, бе, момичета, по - спокойно го давайте по отношение на хормоналната...Не е по - страшна от всичко, което сте минали до сега, даже напротив...Случаят на Лейди и доста рядък и никой не трябва да обобщава от него.

# 567
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте дами!  Нямал съм какво да споделям, не съм писал. Затова ,не ме упреквайте за натрупаните отсъствия.
Предимесец направих 4 лъчетерапи - нищо.  Продължих си с общото лечение с химията -  пак нищо, че и по-лошо. Усложняване на ситуацията в пикочния мехур и уретрата + усилващи се болки. Преминах на морфин вече, което хич не ме успокоява. Сега от днес започнах още 20 лъче терапии в областа на пикочния мехур където е по-агресивния ми и болезнен рак. Какво да очаквам, ка то странични действия, болкии др. Какви рискове крие лъчелечението?
Между другото тая вечер си позволих една "мръсна" вечеря. Препечени филийки с домашно приготвена шарена сланинка с аромат и вкус на бекон + TUBORG ама до насита. Стар гологан, лесно не се губи. Нали Хули Кажи им малката, дето набор ми се прайш а ма младееш по Фсичко кат те чета.. Айде до утре, че тоя туборг ме хвана за очите. Лека ве нощ и сладки сънища.

# 568
  • София
Емма, отново се изказваш адски гадно! Нямаш никакъв такт и не мислиш грам, преди да пишеш. Затова и хората не те харесват. Не си лош човек, но си адски черногледа. И на мен DZ ми липсва много, но щом иска да си почине от "това място", нейно право си е! Най-важното е тя да е добре и да се чувства добре. Сигурна съм, че ще ни навести някой прекрасен ден и ще вдъхва кураж отново!

Като заговорихте за хормоналните, кажете какво би било добре да се взима като добавки, с оглед страничните действия? Нещо ми се върти, че терапията изсмуквала калция от костите, но може и да бъркам. Та ако има нещо, което може да се направи в дългосрочен план, споделете.
Също се чудех може ли да се взимат добавки, които минимизират страничните ефекти, като топлите вълни, или не е препоръчително?

# 569
  • София
Мен ме беше много страх от хормоналните ,но за сега не виждам никаква разлика,може би е рано.Цикълът ми спря от химията и близо месец бях в много ревливо състояние,което е неприсъщо за мен.Даже не знаех ,за какво.Започнах Золадекса и животът пак е хубав.😁Само болки в яйчниците имам и малко повече апетит,но нямам топли вълни и настроението ми си е супер. Дано и за напред е така.

Общи условия

Активация на акаунт