Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

• 35 538
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 855
Баници за днес. Едната с яйца, сирене и кисело мляко, а другата с лук, орехи и чедър. Крем супа, зеленчукова и салати.

# 856
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ооо втората баница звучи добре. Ама с оризовите кори не си я представям. Трябва да измисля други кори.

Патладжан с чушка, морков и домати. За детето паста с дом. сос от яденето.
За бебето зеленчуците с малко от пастата намачкано. Изяде половината.

Бейби, само портокали яде на парче. Дъвче и пие сока. Другите плодове ни цели, ни пюрирани.

# 857
  • София
Ася, тя ти е мъничка още и доста неща хапва. Опитвала ли си обикновени бисквитки намачкани с млякото й? Моето детенце си заобича попарата веднага и сега си я яде с козе сирене,сухар,мед.
Днес пекох зеле на фурна с ориз,лук,морков,чушка и подправки.

# 858
Ми то нейното мляко от мен идва. 😁
Аз не се цедя.
От зеленчуците малко неща отказва, но и това е общо взето.
Бисквити/захар все още не искам да предлагам

Сега правя крем супа от картоф, целина и карфиол. Вместо сметана, смятам да сложа авокадо. Да видим дали ще мине при големия, че той е каприз.

За утре обмислям полента със гъбен сос.

# 859
  • The QC to be!!!
Ася, а други освен овески ядки пробва ли? Има пшеничени, от киноа, оризови и т.н.

Зелето с ориза ми стана гъсто, та днес сложих една супа от червена леща защото ми се ядеше нещо по супесто. И толкова много да ми е втръснала тази тиква, че днес остатъка го направих на смути с ябълки и сок от лимон и грейпфрут. По скоро стана като пюре, имах само 1 грейпфрут и не исках да слагам вода.

# 860
Baby*, друг път можеш да ми пратиш тиквата ако пак ти се опре, с удоволствие ще я изям! Simple Smile
Аз днес пак си пекох. И си направих зелена салата с разни тревички. Ходих да проверя докъде е стигнала копривата; много е малка още, но си набрах детелина някаква (люцерна май) и листа от глухарчета от полянката до нас. Сложих и магданоз от презимувалия, азиатска салата (беше останала от есента и сега пак е тръгнала да расте) и листа от риган.

Катерица, с какво се неутрализира?
Аз знам, че преди химиотерапия се прави пълен пост (само на вода), тялото минавало в не знам си какъв защитен режим и химията не увреждала здравите клетки. Но рентгенът е друго нещо...

# 861
  • The QC to be!!!
Baby*, друг път можеш да ми пратиш тиквата ако пак ти се опре, с удоволствие ще я изям! Simple Smile
Скрит текст:
Аз днес пак си пекох. И си направих зелена салата с разни тревички. Ходих да проверя докъде е стигнала копривата; много е малка още, но си набрах
детелина някаква (люцерна май) и листа от глухарчета от полянката до нас. Сложих и магданоз от презимувалия, азиатска салата (беше останала от есента и сега пак е тръгнала да расте) и листа от риган.

Катерица, с какво се неутрализира?
Аз знам, че преди химиотерапия се прави пълен пост (само на вода), тялото минавало в не знам си какъв защитен режим и химията не увреждала здравите клетки. Но рентгенът е друго нещо...
ще ти я пратя с удоволствие!

Няма такова нещо като неутрализация след радиация. Има разни неподвърдени рецепти за кожата при радиотерапия, намаляващи страничните ефекти от облъчването. Мисля, че Катерица се шегува.

Има т.н. гладуване, което също не е потвърдено с научно доказани изследвания, в което хора се кълнат, че и рак са си излекували като са гладували и са пили само кладенчова вода (т.н. жива вода). Има разни болници къде ли не по света точно за гладуване. Има даже и самозванци. Един бях гледала който се беше изнесъл в държава която няма споразумение за екстрадация с щатите, той американец и ходи по света (основно западни държави) да прави презентации как лекува хората от рак, от диабет, от артрит и т.н. с глад. Иска $3000 за 20 дни. Дава им само вода да пият от кладенец, не е лекар, няма медицински персонал при него. След времето на глад, им дава плодове да се захранят. И интересното е, че явно има доста клиенти!

Преди малко направих пастет от печени слънчогледови семки (белени), лимонов сок, копър & зелен лук. Стана хубав, но явно в зависимост от лука един път става по лютив, друг път не е. А няма как да знам кой лук ще е по лютив и кой не.

# 862
Съфорумка беше писала, как мъжа и вкарва в ремиясия артрит с гладуване и веганство, така че не е шега. Джуди ли как и беше ника. Много приятна. Също имаше варненц с ревматоиден артрит, даваха му интервю по телевизията, на 32 някъде, спортист с глад и веганство същия успех. Глада е опасен, придружен с лекарства и доколкото една приятелка се опитваше да ми обяснява, с лошо захранване.

# 863
Взех си йогурт и пих мляко.
Чела съм, че млечните помагат.
Също йод, пектин.
Пих зелен чай, куркума и ядох ябълка.
Сигурно има много други средтсва за профилактика, неутрализиране на радиоактивни лъчения, но не се сетих за друго.

# 864
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Взех си йогурт и пих мляко.
Чела съм, че млечните помагат.
Също йод, пектин.
Пих зелен чай, куркума и ядох ябълка.
Сигурно има много други средтсва за профилактика,
неутрализиране на радиоактивни лъчения,
Скрит текст:
но не се сетих за друго.
Неутрализиране няма.
Скрит текст:
Може с разни диети и т.н. човек да подпомогне на организма да се възстанови. Но неутрализация не съществува. За някои вътрешно радиационни "натравяния" може да се дават пак различни неща за да помогнат на организма да се справи в разрушенията причинение от радиация. Или да се вземе превантивно, като например в случай облъчване вътрешно с радиоактивен йод. Но там механизма е специфичен за щитовидната поради органификацията на йод от нея.

# 865
При руснаците се прилага лечебното гладуване. Под лекарско наблюдение. После май италианец е правил изследване за влиянието на гладуването преди химиотерапия. Включва се автофагията на клетките и после негативните симптоми от химиото са малки или ги няма.

Бейби, не съм пробвала други, пробвах моите безглутеновите. Имам 3 кутии каши, не искам и други да трупам.
Сега имам овесена каша, но е с глутен. Мъжете не я искат. Чудя се какво да я правя.

# 866
asyalein, можеш да слагаш по малко в разни теста за мъжете ти.

Аз правих Dutch baby за закуска. Трябва да употребя и едни ябълки, най-вероятно на сладкиш ще станат. Само да намеря подходяща рецепта, че нямам прясно мляко, а най-харесваният ябълков сладкиш вкъщи е точно с такова.

# 867
Синьо, аз вече рядко правя тесто, защото брашното лети много...
Вместо мляко, сложи айрян. Разликата не се усеща, освен ако не е за пудинг млякото.

Аз обрах кейла, тръгнал е да цъфти. По едно предаване гледах, че от страничните израстъци правят песто. Растенията, които имат такива ги оставих, ще пробвам. Коприва имам на 4 листенца, идеална е, само трябва да я обера, но е кално, а бебето реве. Един зъб е пробил, те по двойки излизат, явно следващия я мъчи, тази нощ бая мрънка.

Днес мъжът ми готви: полента с гъбен сос.
Аз направих сладкиш със сметана и малини. Бебето яде 2-3 лъжици полента, после дъвка дафиновия лист 🤪

Ето го сладкиша:

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 19:56 от asyalein

# 868
  • на острова на мечтите
Дафиновият лист помага при проблеми със стомаха. Аз често правя отвара с лимонова кора. И за метаболизма е добре. Браво на беба!
Благодаря за тортите, момичета. Вкусно изглеждат!Сега сме под карантина и ще се заема да кулинарствам малко.
Днес крем супа. Пресни фаве на тиган. Ориз с диви аспержи и шепа пресен грах. Тази сутрин мляко от сусам и лешници + две фурми за подслажане.

# 869
Данилу, мислех, че само на север е карантината, има ли и при вас болни?

Общи условия

Активация на акаунт