Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

• 35 540
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 840
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аделинда, писала съм, че не иска овесени ядки. Ни на поридж, ни с мляко, ни с плод.
Брашнената каша само с мляко ли е? Онази с червения пипер е със сирене.
Аз още я кърмя и не давам много краве мляко, на 9м е, за кисело мляко е малка.

Пробвах и сухар с чай и настъргана ябълка, само сухар. Не иска. Само плодово пюре също не иска. Яде, ако е готвено общо за нас.
Сега ще следя дали не е глутена 🥺
Зеленчуковите супи са без глутен и ги яде.

# 841
asyalein, искаш да слагаш и нещо зърнено към зеленчуците ли? Може и ориз, просо...
Можеш да разгледаш асортимента на някой производител на пюрета за идеи.
Моето дете като бебе много обичаше авокадо. Всичко с авокадо се изяждаше безотказно.

Снощи паста с броколи, грах и яйца (нещо като карбонара).

Презрелите банани ги направих на шоколадови мъфини.

# 842
Синьо, тя си яде зеленчуците, я с ориз, я с картоф. Паста не иска.

Проблемът ми е закуската, защото не иска плодове, както и овесени ядки, хляб, сухар. Нямам идея какво да предложа.
Авокадо не съм пробвала, може да я пробвам днес или утре.

Топла салата от леща с домати, гъби и кейл.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 19:26 от asyalein

# 843
Бялата каша: вари се прясно мляко, разредено с вода, добавя се брашно. Червената по спомен се запържваше брашно с червен пипер с малко и после пак мляко май се слагаше. Родопски са рецептите от моята баба. Не знам за бебе, като деца сме ги яли много. В Англия с боб ги хранят децата за закуска.

# 844
Боб и пърленки
Яйчена салата и чесново хлебче.
Грах яхния.
Палачинки.
Сирена на фурна.
Това от тези дни😊

# 845
  • На Дунава
Чудя се какво да давам за закуска. Не иска плод с нещо. Днес пробвах хляб с масло -не иска. Овесени ядки не иска.
Сега сварих елда с морков и пащърнак, в едната порция сложих портокал, него го яде уж.
Някой има ли идеи?
А тиква дали би яла? Или сладък картоф? Идеята ми е да свикне чрез тях на по-сладкия вкус, а и лесно се пасират. Друг вариант - може би би й било интересно да яде сама плод? За да не се задави, аз слагах мек плод в тези мрежички с дръжка, които се продават при бебешките артикули. Дъщеря ми много се кефеше да ги осмуква, да си чеше венците с тях, и после лесно премина на нормални, твърди плодове, когато вече можеше да ги сдъвче. На пример мека круша, слива, диня, пъпеш, цитрусови..

# 846
Аз й давам резенчета ябълка и портокал. Портокал яде повече, ябълката я ползва за играчка.

Сладък картоф не купувам, че никой не го яде. За тиква и аз се сетих. Тя си дъвче, не държа да са меки неща.
Днес елдата я потресе, авокадото го изплю.

Картофи соте с извара д подправки за обед и салата от цикория, авокадо и домати

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 11:36 от asyalein

# 847
  • The QC to be!!!
Ася, ако ѝ направиш някакви закуски дебели и големи колкото пръст така, че да си ги държи и яде? От съставки като овесени ядки с фурми, или смокини или стафиди и вътре нарязан или настърган плод който тя яде суров? Сурови моркови яде ли? Клемантини, банани?

Аз се каня довечера да направя кис. зеле с ориз във фурната.

Имам половин тиква която започна да мухлясва. На супа не става, че е много сладка, баница не ми се прави-само аз я ям; печена така пак основно само аз я ям. Чудя се какво да я правя, или направо да я нарежа и във фризера. Но замръзнала после какво да я правя? Имам замразена на кубчета която не е сладка и я слагам в супи. Но тази е прекалено сладка за супа. Идея моля?

# 848
Baby, в случая формата ми е все тая. Тя каши яде, портокали също. Обаче отказва повечето продукти.
Не иска гризини или подобни.
Не иска овесени ядки, ни сварени, ни с настърган плод, ни в тесто. Ни стрити на прах, ни с нормална големина.
Не яде хляб или тестени. Може да ги дъвче, не ги иска: опитва и после върти глава за “не” 🙄

Яде: зеленчукови пюрета с ориз или картоф, бобови, понякога риба, сега яде зеленчуци с Болонезе.

Въпросът е какво да й дам за закуска?
Елдата не й хареса.
Утре ще пробвам с амарант, също видях идея за малини с чия

На мен последния сладкиш толкова ми хареса, че реших да го направя пак, но този път шокото отделно от изварата.

Тиквата: на крем, настъргана в кекс,сладки или тесто за палачинки, на кубчета и карамелизирана, после на Тарт Татън, сварена в смути.

# 849
  • На Дунава
Имам половин тиква която започна да мухлясва. На супа не става, че е много сладка, баница не ми се прави-само аз я ям; печена така пак основно само аз я ям. Чудя се какво да я правя, или направо да я нарежа и във фризера. Но замръзнала после какво да я правя? Имам замразена на кубчета която не е сладка и я слагам в супи. Но тази е прекалено сладка за супа. Идея моля?
Аз обичам тиквата като зеленчук в манджите: много харесваме ризото с тиква, също гулаш с тиква, всичко, което има нужда от сос/бульон, става чудесно.

# 850
  • The QC to be!!!
какво реших с тиквата - едната половина от половината, демек четвъртина, я опекох. Другата отиде в хладилника. Ще мисля какво да я правя като почне да мухлясва пак. Опечената 1/2 раздадох на съседите Simple Smile Тя е изключително сладка, но на мен ми втръсна да ям предната 1/2 от нея.

Ася, а плодове само за закуска?

# 851
Майка стърже тиквата, слага в пликчета в хладилника и после вади и лятото прави тиквеници. Ако имате хубави домашни краставици, така цяла зима може да ядете хубав таратор.

# 852
  • на острова на мечтите
Днес резене, гъби и цикория на грил.  Салата попитам валериана.
Супа за обяд.
Ася, амарантото има леко горчив вкус.
Опита ли с просо!? А и бързо увира.

# 853
За закуска давах дълго време млечни бебешки каши. Много добре се приемаха. После преминах на попара с чай сухар + сирене.
Днес готвих елда със зеленчуци.
За вчера имах крем супа от морков, червена чушка, картоф и лук.
Отделно хапвах авокадо с маслини и хляб.
Днес наруших поста, защото трябва да неутрализирам рентгеновото лъчение, което ми направиха.

# 854
Май и аз ще се пробвам да посетя, да видя до къде ще я докарам.

Общи условия

Активация на акаунт