Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

• 35 541
  • 1 011
  •   1
Отговори
# 825
  • The QC to be!!!
чушки с доматен сос и гъбена супа. Чушките с доматения сос ги ядохме със замразени фалафели - хубава комбинация става.

# 826
Два вида леща- зелена и кафява с праз, настъргано червено цвекло, джоджен, червен пипер и сол.
Баница с тиквички..
За утре ще готвя ориз със зеленчуци.

# 827
  • на острова на мечтите
У нас risotto с гъби и шам фъстък.
Постна супа с шепа червена леща за застройка и просо.
Шницели с нахут, малко царевично брашно, лук и подправки.

# 828
  • Калифорния, САЩ
Гофрети със слънчогледово масло и мед.
Пържени филии със сладко от лайм.
Бъркани яйца със сирене и доматена салца за малкия; за големия - поширани яйца върху плочка овче сирене, с препържено масло и червен пипер.
Гуакамоле. Маслини. Хумус.

# 829
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ирка, сладкото от лайм купено ли е?

Аз да споделя за ашурето с овес: стана като истинското!
Макар че бях накиснала овеса, увря много бавно. Обаче зърната се разпукваха. Добавих малко нишесте, защото не бях сигурна дали ще стегне. Днес беше много по-вкусно.
Понеже не бях сигурна дали ще ми понесе, та не слагах много подправки. Следващия път определено ще ги сложа. Доволна съм! Ще си оставя пакета само за ашуре!

За днес не съм измислила какво, може би пълнени патладжани или имам байълдъ.
Имам едно доста миризливо сирене, хич не върви, чудя се какво да го правя.
Имам настъргано зеле, освен на японски пици и то отгоре....🤔

# 830
  • Калифорния, САЩ
Да, Ася, купено е. Май тук преди години Пепчо или някой друг беше дал рецепта за лимонов кърд. Специфично е на вкус, вътре има мляко и яйца. Малкият много харесва всичко с вкус на лайм.
    Ето го моето.

Днес не готвя, ще дояждаме. Само една голяма зелена салата с настъргани яйца, много авокадо, репички и сирена различни ще направя за вечеря.

Разрових се и видях, че Марчева беше дала рецептата. Ето я:

https://recepti.gotvach.bg/r-83291-Лимончело_и_лимонов_кърд

# 831
Lennon curd не харесвам.
Обичам един мармалад от портокали, който е с корички и горчи.
Точно сега имам био лайм и се чудех как да оползотворя корите, затова питам. Настъргани и изсушени си губят аромата.

Соев гирос с броколи и патладжан
Салата от маруля и цикория.
Пърленки с квас
Детето си готви трицветни фузили

# 832
# 833
  • София
При нас беше грах, салати, морковени сладки. Довечера ще е неизменното къри.
Тази седмица постът е строг, та за мен са салатите преди овкусяване, варен ориз и варени бобови.

# 834
  • Калифорния, САЩ
Черен боб на гъста яхния с много зеленчуци.
Зелена салата с авокадо и зелен лук, настъргани яйца.
Лимонов кекс, разрязан на две и междъ блатовете и отгоре много "черешово" гъсто кисело мляко.
Доматена салата.
Сутринта отново правих пържени филийки с яйце, намазани със сладко от грозде; кивита и по чаша портокалов сок.

# 835
  • София
1.Крем супа грах ( с царевично брашно, лук, морков, магданоз)
2.Зелен фасул с лук, морков, чушка , домат, дивисил, босилек, шепа ориз
3. Тахан тиквени семки с препечени филийки, израелски фурми, ябълки , мандарини, лешници .

# 836
Скоро правих ябълков кекс. Стана много хубав, пухкав и сочен. Другото - супа от червено цвекло,
нахут със спанак и домати,
лазаня,
огретен от картофи и броколи

# 837
Направих смес за палачники ползвайки безглутенова смес...съответно палачинките се късат. Направих много...ясно вече че за палачинки няма да стане, но за какво ако въобще мога да я употребя? Сместа е класическа - яйца, вода, сол и малко захар както и безглутеновото брашно.

# 838
Какво има в брашното?

За да не се късат слагам едно или две от следните неща: брашно от елда, нишесте, оризово брашно, смляно ленено семе.
Или още едно яйце.
Пробвай по-гъста смес или по-малки, за да ги обръщаш лесно.

Аз готвя бурканчета за бебето. Яде само зеленчукови супи. Чудя се какво да давам за закуска. Не иска плод с нещо. Днес пробвах хляб с масло -не иска. Овесени ядки не иска.
Сега сварих елда с морков и пащърнак, в едната порция сложих портокал, него го яде уж.
Някой има ли идеи?

За нас: варени картофи, сигурно довечера ще ги сотирани
Зеле с ориз
Шоко сладкиш с изварени петна - много вкусен стана

# 839
За бебка поридж може да пробваш. Още обичам мамините домашни каши. Едната в с червен пипер, брашно/не знам точна рецепта, но при интерес ще питам/. Или бяла каша, брашно, мляко, после се дава с кисело мляко.

Общи условия

Активация на акаунт