10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 536
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 590
  • Бг-мама
mimiska  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Поздрави за прекрасните резултати и изпълнената цел! bouquet

# 1 591
Здравейте, мами!
И ние сме 7 клас, обаче от Пловдив и сме много объркани. Баловете от миналата година са много високи. Момичето ми не се справи много добре на матурите,но според миналогодишния балове балът и стига за желаната гимназия(ХГ."Св.Св Кирил и Методи"), а сега направо се учудвам какво става. Немският ни беше фаворит, балът ни е 376 и не ни стига евентуално може да ни стигне за Френски, но са я приели в НТГ
 с Немски, но тя там отказва. Та въпроса ми е дали на 2 класиране ще можем да достигнем Немския в ХГ, защото минималният бал е 398,а нашият 376. Също така добре ли е да я запиша с Френски пак в ХГ.

# 1 592
  • София
Много тъпо така с тези идиотски разяснения. Не се давайте, хора, тук колко много пъти се написа как е редът! Може би под "губи се" имат предвид, че като мръднеш напред, то реално наистина се "губи".

Исках да кажа, че на девойчето с 500-те точки според дъщеря ми (нали е от нашето училище), първото и желание било Испанската, но защо го е променила идея си нямам. Но може и инфото да ни е грешно.

# 1 593
  • Бг-мама
Здравейте, мами!
И ние сме 7 клас, обаче от Пловдив и сме много объркани. Баловете от миналата година са много високи. Момичето ми не се справи много добре на матурите,но според миналогодишния балове балът и стига за желаната гимназия(ХГ."Св.Св Кирил и Методи"), а сега направо се учудвам какво става. Немският ни беше фаворит, балът ни е 376 и не ни стига евентуално може да ни стигне за Френски, но са я приели в НТГ
 с Немски, но тя там отказва. Та въпроса ми е дали на 2 класиране ще можем да достигнем Немския в ХГ, защото минималният бал е 398,а нашият 376. Също така добре ли е да я запиша с Френски пак в ХГ.
Никой не може да предвиди точно как ще се раздвижат баловете и предпочитанията на децата. Ако правилно сте подредили желанията и всички останали на по предна позиция са по желани от вас нищо не губите да подадете за второ класиране. Ако обаче на пред има училище и паралелка, които не са ви на сърце и попадне точно в нея , връщане назад към търговската няма!

# 1 594
  • Пловдив
Mamabeatris, подайте заявление за второ класиране. Никой не може да предвиди как ще се раздвижат баловете. 
ХГ е добро училище, стига френският да ѝ е на сърце. И съвсем малко точки ви делят от тази паралелка.

# 1 595
  • Sofia
Толкова ли е лошо това училище (срвнено с Втора и ФЕГ). Бях питала преди време за него и получих САМО лоши отзиви Sad
То излиза, че ще питам докато не получа поне един положителен. Извинявайте, но всякакви размисли и страсти по темата ще са ми полезни.

Е стига сега така Grin Аз съм изчела де що има във форума за него, включително и мненията, в които се споменава в темите за 73-то и 91. Русалката най-добре ги знае немските Hands Thumbsup Със сигурност в 1 НЕГ щеше да е най-добре, ама...
За езика, като не е 1-ва или 2-ра, според мен е най-добре трета - най-малкото откъм брой часове и опит. Моят син английски знае на ниво B2. От години знаем, че втори език, който ще учи, ще бъде немски. Направи лек уклон към френската заради "елитността" на гимназията, но се разбрахме кое ни е важно - езикът. В желанията ни сложихме френската след 35-то, а след нея - втора АЕГ.

Сутринта подадохме заявление за втори етап. Получихме бележка с входящ номер 20. Понеже сам пожела профил БЕЛ, въпреки че го предупредих, че тази паралелка я наричат "девическата", попитах колко момчета са приети в нея. Само успях да хвърля едно око на списъка - забелязах още едно Confounded

Парашутите къде ги раздават - за една приятелка питам  Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 1 596
  • София
Хора, помислете логично! Между първо и второ класиране не се подават документи и не се разместват желания. Практически не е възможно между първо и второ класиране дете да падне на по-задно желание. Възможно е дете на мине напред ако се откажат деца с по-висок бал заради АК или НГДЕК, частни училища и т.п.

# 1 597
  • столицата
Парашутистите ще си ги видите на 15.09. Особено в английските гимназии и желаните училища с АЕ. Защото се приема , че АЕ е по-лесен, а и да те спуснят с парашут в НЕГ напр. мозък и знания няма как да ти спуснат свише. Simple Smile
Извън кръга на шегата, в набора на детето ми  във 2 АЕГ бяха по 30-32 деца в клас вкл. такива, за които се знаеше, че не се справиха на това ниво на матурите, та да бъдат приети нормално там. В същото време в НЕГ паралелките бяха от по 27 деца, т.е. по 1 на клас отгоре, но е възможно да са били и по социалните критерии.

# 1 598
  • София
АниК, къси клечки, а оттам лоши отзиви има и за трите немски. Даже преди секунди писах пост в темата за не толкова  "елитните", в която стана дума ,че служител на МОН предупредил майка за подавани оплаквания срещу учители по немски. Ами има ги да, само че МОН и РУО не правят НИЩО след родителските сигнали , установяват удобно, че всичко е "наред". Да, има недостиг на учители, така е, но оплакванията срещу Л.Х от 73-то, срещу В.Г от 91 НЕГ и Д.Т от 35-то не са отскоро и не са еднократни. Sad

Галимар, някога и в НЕГ имаше доста парашутисти, но в един момент явно й свиха перките на директорката и  вече няколко випуска са с горница от макс 4-5 деца за всичките 7 паралелки. Тази година завършиха 186 деца, по наредба са били приети 182.

# 1 599
Mamabeatris, подайте заявление за второ класиране. Никой не може да предвиди как ще се раздвижат баловете. 
ХГ е добро училище, стига френският да ѝ е на сърце. И съвсем малко точки ви делят от тази паралелка.

Делят ни малко, но не сме толкова по френския език и сега се чудим НТГ с Немски или да опитаме за 1 ни желание ХГ с Немски

# 1 600
35то завършва наше съседче. има 5.8-5.9 на всички матури, без уроци. ходила си е допълнитлно на курс за ДСД2. казва, че има страшно неучещи дца, и такива, които си учат. добра учителка й се паднала по математика и мисля биология(детето иска медицина да продължи).  каза, че учещи и неучещи не се смесват много. ама много наркотици. то сигурно навсякъде е така, но тя каза над половината клас нещо употребява. т.. да се молим детето да преодолее средата...

# 1 601
Дотук със спекулациите за инструктажи в София.

УВАЖАЕМИ КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

РУО – София-град напомня:

1. Учениците, класирани по ПЪРВО желание след първи етап на класиране, се записват в училището, в което са приети. Училищата ще приемат документи за записване на 12.07.2019 г., 15.07.2019 г. и 16.07.2019 г., от 08,00 ч. до 18,00 ч. Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втори етап на класиране.

2. Учениците, които са класирани по ВТОРО или СЛЕДВАЩО желание  и не са удовлетворени от класирането си на първи етап, следва да подадат в училището, в което са класирани, заявление за участие във втори етап на класиране в същия срок. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап САМО на по-предно свое желание или на това, на което е приет на първо класиране.

НЕКЛАСИРАНИТЕ по нито едно желание на първи етап на класиране ученици участват АВТОМАТИЧНО във втори  етап на класиране, като НЕ Е необходимо да подават заявление.

Успех!

РУО - София-град

# 1 602
Благодаря на всички от темата, които месеци наред ми помагаха с информация!
Специално на Дидева, Санака и Русалка!
Честито на дечицата на Сиси, Ради, Вероника и всички, приети с френски. Моя мечта беше детето ми да учи френски в ЕГ, но не и нейна мечта  Wink. Тя сама направи избор и е толкова щастлива от постигнатото. От както видя класирането е в еуфория Simple Smile  Дано запази тази страст и енергия през петте години обучение.

Честито и на всички записани деца! Късмет на второ класиране на останалите!

Благодаря още веднъж Hug bouquet

# 1 603
  • София
9 ФЕГ - организирана работа. Разпределени по паралелки деца, на всяка паралелка по 2 души, попълваш заявление за второ, дават ти номерче, продължителност - 2 минути.
Но мечтаното училище е друго.

Стискам палци на всички дечица, успех на второто класиране.

# 1 604
  • София
И нашата одисея приключи. Днес я записахме в Испанската. Стана бързо и лесно. За добър ден, дайте 40 лева. Посмяхме се. После си позволихме да изядем по един хот дог за добре свършената работа и вече е във ваканция.

Аз обаче, оставам тук, с надежда всички деца, подали за второ класиране, да се придвижат до желаното място. А и е много весело. Мисля, че и занапред подкрепата ви ще е също толкова безценна, колкото и през изминалата година.

Общи условия

Активация на акаунт