10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 378
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 860
Кога трябва да започна да се притеснявам, че не се променя статуса на дъщеря ми в системата? Понеделник по обяд?
Мен повече ме притеснява това, че половината записали се там, където се записахме, имат входящи номера, другата половина - не. Изрично питах при подаване на документите - това ли е, отговориха ми - да, това е. Ако до понеделник не се отрази в системата, мисля да намира през гимназията, съвсем близо до офиса ми е.
Аз попаднах при първата дама, поемаща втора смяна. Самата тя призна, че не е съвсем наясно. След което ми даде номерче. Не се тревожи. Що не звъннеш по телефона, вместо да се разхождаш?

# 1 861
  • у дома с любимите си хора
Добро утро! Изпратих детето на тренировка и докато си пия кафето ще се върна да прочета  бисерите от снощи.

# 1 862
Здравейте, къде мога да видя прогнозни балове за второ класиране 2019 г.? На първо класиране сме в 32-ро АЕ+ИЕ с бал 379.5 - момче. Преди това желанията са 133 АЕ+РЕ, 9 ФЕГ ФЕ+АЕ и ФЕ + ИЕ и двете АГ. За Първа и втора АГ няма шанс според мен, но за 133-то АЕ+РЕ мин. бал за 2018 г. е 375, а за 9 ФЕГ ФЕ+ИЕ е 380.5. Ако някой може да направи прогноза как ще е тази година, ще съм благодарна! Подадохме вече за второ класиране, отразиха го в системата почти веднага.
Аз мисля, че за ФЕ + ИЕ ще спадне с 10 т. на второ, т.е. 390. За англ. паралелка - до 400. Прибл. Може и с 7. Според мен имате шанс за 133то.

# 1 863
  • София
Косите на Вероника, чул те Господ. За ФЕГ ФЕ+ИЕ ми трябват сааамо с 4 да падне.

# 1 864
  • Варна
Момичета, синът ми е приет в IV ЕГ Варна с испански, английски, БЕЛ и география и е изключително щастлив, ние също и съответно в понеделник ще го запишем. Въпросът ми към вече записалите се е искат ли това Удостоверение за преместване? В сайта на гимназията на едно място го видях описано, но пък в началната страница не е посочено.

С дъщеря ми ще бъдат съученици Simple Smile
Ние се записахме вчера. Няма нужда от удостоверение за преместване.

# 1 865
Добро утро! Ние сме в огромна драма. След еуфорията от приема по първо желание се установи, че в класа ни е прието и дете от предишния ни клас, което две години тормозеше сина ми - вербално и физически. Идва ми да изтегля документите и да се пробваме на трето класиране Sad за друго училище. Какво бихте ме посъветвали? Родителите на това дете са напълно незаинтересовани, 7 години не стъпиха на родителска среща. Дали си струва тази саможертва?

# 1 866
По отношение на удостоверението за преместване.

Чл. 40а. (Нов - ДВ, бр. 32 от 2019 г.) (1) Учениците се приемат или преместват в държавните и в общинските училища на места, определени с училищния, с държавния или с допълнителния държавен план-прием.
(2) Приемане на ученик е всеки случай на:
1. записване в I клас преди началото на съответната учебна година, както и всички случаи на записване за първи път в училищното образование;
2. записване преди началото на съответната учебна година в V, в VIII или в XI клас на места, определени с държавния или допълнителния държавен план-прием, или на места над утвърдения държавен план-прием - в изрично посочените в нормативен акт случаи.
(3) Всеки случай извън случаите по ал. 2 на записване на ученика в друго училище или в друга паралелка на същото училище е преместване.
...
Чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.

С две изречения. Записването на място от държавния план-прием ( на практика всички държавни и общински училища без спортните и тези по изкуствата и културата) е приемане, а не преместване. Задължението старото училище да бъде уведомено къде е записан ученикът в осми клас е на директора на новото му училище.

# 1 867
  • гр.Варна
Момичета, синът ми е приет в IV ЕГ Варна с испански, английски, БЕЛ и география и е изключително щастлив, ние също и съответно в понеделник ще го запишем. Въпросът ми към вече записалите се е искат ли това Удостоверение за преместване? В сайта на гимназията на едно място го видях описано, но пък в началната страница не е посочено.

Не ви е необходимо. Само оригинално свиделство за основно обазование. Останалите документи се дават и попълват на място.

# 1 868
За 133-то мин бал за момчета на 1-во кл е 400, а за 9 ФЕГ ФЕ+ИЕ е 399, което е странно - 133-то да изпреварва френската. Но и аз мисля, че е по-вероятно на второ класиране балът да падне с повече точки в 133-то отколкото във ФЕГ.

# 1 869
Анита 79, много неприятно! Аз бих преместила детето. Изчакайте да видите какво свободно има на 3то или дори 4то класиране и тогава си теглете документите.

# 1 870
Умният родител знае как да влияе, така че детето накрая да мисли, че желанието е негово. Защото много често желанието е там, където са приятелите и съучениците. Има и още една силна страна, които майките имат и се казва ИНТУИЦИЯ. Това дето те жегва под лъжичката и знаеш без да мислиш къде детето ти ще е добре. И не винаги е по-елитното и желано училище.
Да не говорим, че родителите съобразяват и други фактори - приемственост в семейството, фин. И други възможности, не са така прости факторите при всеки.

При нас беше точно така. Даже аз сама съм учудена, че бавно и неусетно дори дойде на моето мнение и при записването беше категоричен, че 1 пералня е неговото училище. Най-странното е, че и другото родителско тяло в крайна сметка стигна до тоя извод, макар че лобираше през цялото време за ТУЕС и Джон Атанасов. Аз си имах вътрешно убеждение от две години, че ще е там, където го приеха, но не смеех дори да мечтая, че в последния момент можеше да има изненади на матурите особено по математика. На моето дете се отдават езиците и на мен ми беше ясно, че ще е в ЕГ въпреки неговата неорентираност. В нашия конкретен случай децата от неговия клас ще се разпръснат в крайна сметка по различни училища, макар че някои правеха планове да са заедно, просто Съдбата е решила друго.  Има само няколко в НТБГ, но са в различни паралелки. И определено децата се влияеха едно от друго и бяха супер информирани къде, какво и как Simple Smile

# 1 871
Някой на варненско море няма ли да идва Simple Smile))
Лягам рано,  ставам рано и ми е много забавно , докато ви чета вечерните смешки Simple Smile)
Как бе точно на Варна сме. То затова почти не пиша , че ми е морско😊

# 1 872
Добро утро! Ние сме в огромна драма. След еуфорията от приема по първо желание се установи, че в класа ни е прието и дете от предишния ни клас, което две години тормозеше сина ми - вербално и физически. Идва ми да изтегля документите и да се пробваме на трето класиране Sad за друго училище. Какво бихте ме посъветвали? Родителите на това дете са напълно незаинтересовани, 7 години не стъпиха на родителска среща. Дали си струва тази саможертва?
Анита, това е меко казано ужасно. Но е възможно и друг обрат . Вече са по- големи и по- разумни и е възможно да нямат вече конфликти.Определено е доста неприятно.
Помислете!

# 1 873
  • София
Здравейте! Да се представя. Казвам се Ганка Симеонова и преподавам математика в 73. СУ. Не съм писала в тази тема, но ви чета. Относно коментара на една госпожа, че училището е " много гадно", бих ви помолила, ако имате ФБ група, да ми дадете линк, за да ви пусна снимки от класните стаи. Всеки кабинет е уникален и различен и със своята си атмосфера. Училището е прекрасно.

# 1 874
Косите на Вероника, чул те Господ. За ФЕГ ФЕ+ИЕ ми трябват сааамо с 4 да падне.

С 4 ще падне със сигурност. Ще цопнете при нас.

Има група във ФБ - къде сте приети след седми клас. Вече са се намерили 20 деца от трите паралелки.

Общи условия

Активация на акаунт