10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 378
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 905
По отношение на удостоверението за преместване.

Чл. 40а. (Нов - ДВ, бр. 32 от 2019 г.) (1) Учениците се приемат или преместват в държавните и в общинските училища на места, определени с училищния, с държавния или с допълнителния държавен план-прием.
(2) Приемане на ученик е всеки случай на:
1. записване в I клас преди началото на съответната учебна година, както и всички случаи на записване за първи път в училищното образование;
2. записване преди началото на съответната учебна година в V, в VIII или в XI клас на места, определени с държавния или допълнителния държавен план-прием, или на места над утвърдения държавен план-прием - в изрично посочените в нормативен акт случаи.
(3) Всеки случай извън случаите по ал. 2 на записване на ученика в друго училище или в друга паралелка на същото училище е преместване.
...
Чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.

С две изречения. Записването на място от държавния план-прием ( на практика всички държавни и общински училища без спортните и тези по изкуствата и културата) е приемане, а не преместване. Задължението старото училище да бъде уведомено къде е записан ученикът в осми клас е на директора на новото му училище.

При записването в новото у-ще изрично , на листчето с вх номер , написаха- удоств. За преместване да занесем до 20.09. И сега да го търся ли от старото или нищо да не правя? Може би го направиха за тяхно улеснение?

# 1 906
  • София
Другата голяма екстра на 1АЕГ е, че се очаква с новата сграда да минат на едносменен режим.

Това определено си е екстра.

При записването в новото у-ще изрично , на листчето с вх номер , написаха- удоств. За преместване да занесем до 20.09. И сега да го търся ли от старото ?
Аз не бих.

# 1 907
Другата голяма екстра на 1АЕГ е, че се очаква с новата сграда да минат на едносменен режим.

А 112 ОУ мести ли се? В една смяна общо 63 паралелки (28 на 112 ОУ + 35 на 1 АЕГ) изглежда фантастично! В междучасията направо - яко!

# 1 908
Аз разбирам, че 112 остава  в старата сграда, 1 английска отива в новите, поне на мен така ми се иска, макар че, доколкото разбрах тук от форума, инициативата за нови сгради е била на предишния директор на 112

Това за едносменния режим е супер Hands Plus1

# 1 909
  • София
И според мен е екстра сутрешната смяна, при това не малка.

Това с тормоза - на мен в началното имаше едни момичета дето ми викаха Заспалата, щото леко са ми притворени очите, то от там Сънчо Wink
Много ми беше криво, винаги очаквах като се запознавам с някой да ме пита що така гледам. Питали са ме дали не се друсам.. , смееха ми се, за мен си беше травмиращо. Но след седми клас някакси го преодолях, и теглих една на всички. Надявам се и при момчето на Анита нещата да се наредят по най-добрия начин и децата да се отнасят  добре едно към друго.

И ние сме в Бургаско, 30 км на юг, в момента на Алепу.
Щерката си е нещастна, не си признава, но така я усещам. А и приятелчето дето са си заедно от детската градина е в желаната паралелка и от това и е криво, иска и тя при него, тръпне и сърчицето.
Надявам се да има късмет!

Мнооого хубав уикенд от мен, да сте здрави!

# 1 910
Русалке, не съм се засегнала, няма проблем никакъв. Напротив - чета, сравнявам и размишлявам кое е най-доброто на базата на важните за нея неща и важните според мен. И си блъскам главата дали да остане на уютно в частното училище или да смени с такова, към което не й се е образувала страст или дори желание. Не знам как се чувства един малък човек тогава и дали да й го причиня

# 1 911
  • София
Аз съдя по информация в медиите. Нямам директен контакт с 1АЕГ. http://news.bnt.bg/bg/a/prez-2020-g-prva-angliyska-gimnaziya-pre … zhim-na-obuchenie

# 1 912
https://Здравейте!Моля за помощ защото не знам какво да направя.Синът ми е подал заявления в 3 области:град Пловдив, София град и Софийска област.На първо класиране е приет в София град-33 ЕГ и в Костенец Су"Климент Охридски "-първо желание за София област.Кандидатства и в град Правец ГПЧЕ"Алеко Константинов ".На страницата /priem.mon.bg/не излиза резултат за Правец.Въпросът ми е може ли да участва във второ класиране за Правец? И къде да подам документи за второ класиране в град Пловдив?

# 1 913
https://Здравейте!Моля за помощ защото не знам какво да направя.Синът ми е подал заявления в 3 области:град Пловдив, София град и Софийска област.На първо класиране е приет в София град-33 ЕГ и в Костенец Су"Климент Охридски "-първо желание за София област.Кандидатства и в град Правец ГПЧЕ"Алеко Константинов ".На страницата /priem.mon.bg/не излиза резултат за Правец.Въпросът ми е може ли да участва във второ класиране за Правец? И къде да подам документи за второ класиране в град Пловдив?
Щом Костенец е първо желание, трябва да се запише, защото иначе ще изгуби мястото.  Ако в Пловдив не е приет никъде, автоматично ще участва във второто класиране там без да е необходимо да правите нищо.

# 1 914
  • Plovdiv
Здравейте! Да се представя. Казвам се Ганка Симеонова и преподавам математика в 73. СУ. Не съм писала в тази тема, но ви чета. Относно коментара на една госпожа, че училището е " много гадно", бих ви помолила, ако имате ФБ група, да ми дадете линк, за да ви пусна снимки от класните стаи. Всеки кабинет е уникален и различен и със своята си атмосфера. Училището е прекрасно.

Здравей, Ганис, за мен, както и за други, ти нямаш нужда от представяне. Още помня неоценимата ти помощ тук, в тази тема преди 8 години за мен и всички други майки и татковци, с решените задачи, с точната информация и съпричастност. Heart Просто исках да го кажа.

# 1 915
  • Варна
https://На страницата /priem.mon.bg/не излиза резултат за Правец.Въпросът ми е може ли да участва във второ класиране за Правец? И къде да подам документи за второ класиране в град Пловдив?
Бихте ли уточнили как точно не излиза резултат за Правец? Да не би да пише некласиран кандидат? В желания има ли го Правец? Ако може пратете снимка да видим, и на желания, и на класиране.

# 1 916
  • София
Дидева, дококото разбирам той е класиран по първо желание в София-област в Костенец. А в София град е в 33ЕГ и може би искат да подадат за второ класиране.

# 1 917
От училището в Костенец ми казаха,че не мога да подам документи за второ класиране защото е приет по първо желание.

# 1 918
Дидева, дококото разбирам той е класиран по първо желание в София-област в Костенец. А в София град е в 33ЕГ и може би искат да подадат за второ класиране.
Искам да подам документи за второ класиране в София област за ГПЧЕ"Алеко Константинов "град Правец.Но от училището в Костенец ми казаха, че не мога защото е приет по първо желание.

# 1 919
Те не могат да подадат за второ класиране за Правец, защото в София-област детето е прието по първо желание.

Общи условия

Активация на акаунт