С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 467
  • 713
  •   1
Отговори
# 60
Той не може сам да се оправи с изхранването и почистването на дома си, а представяш ли си какво ще стане, ако недай Боже се наложи сам да гледа детето ви? Постлани китеници, ще са ти последния проблем. Над това се замисли
А, защо да се замисля? Мъжлето ще викне мама на помощ, а после, за да не му се кара женицата, ще наругае маминка, че не е сменила памперса правилно.
Стига де..Едно е да изчистиш,друго е да разместиш мебелите,че и китеници даже да постелеш..
Ама мъжа е най-много за бой де..

Освен това се сетих,че ако китениците са били в гаредороба ми,иди-дойди..Решила е жената, за по-официална и празнична атмосфера да нагизди дома.
Но ако ги е донесла от някъде,саванът не ѝ мърда.Joy

# 61
  • при късмета
Каквото и да е направила свекървата, е била помолена да дойде да го направи. А човека си легнал да си спи, дори през ум не му е минало да помогне за разчистването на собствения си дом. Повече от ясно е, че свекървата ще разчисти и подреди по неин си тертип,  при това положение

# 62
Каквото и да е направила свекървата, е била помолена да дойде да го направи. А човека си легнал да си спи, дори през ум не му е минало да помогне за разчистването на собствения си дом. Повече от ясно е, че свекървата ще разчисти и подреди по неин си тертип,  при това положение
Това не включва пренареждане и разместване на мебели.
Само простата жена би си позволила подобна груба намеса в чужд дом.
Това,че са ме помолили за услуга в нечии дом,не означава,че имам правата да се разпореждам с него.
Ако синковеца ме помоли за подобна услуга,(преди да се гръмна заради родителския си провал) ще отида,ще почистя,измия,избърша прах,наготвя,полея цветя,ако има дрехи за сгъване и прибиране също.Промяна на интериора и разместване,никога не бих си позволила,понеже и аз самата не бих била доволна в обратната конфигурация.Аз в болница,а снахата вместо да почисти дома ми,вземе,че го пренареди както на нея ѝ е кеф..

А мъжът,че си е за бой,за бой е.

# 63
И най- вече, че  е навикал жената постфактум.
Леле, аз със сигурност няма да изпадна в такава ситуация, щото моя сам си чисти, готви  и си поддържа дом вече 10 години, но ако ме помоли нещо да свърша в неговата къща и после чуя, че е неправилно, ееее. Такъв ураган ще получи в отговор, че ще онемее.

# 64
Каквото и да е направила свекървата, е била помолена да дойде да го направи. А човека си легнал да си спи, дори през ум не му е минало да помогне за разчистването на собствения си дом. Повече от ясно е, че свекървата ще разчисти и подреди по неин си тертип,  при това положение
Това не включва пренареждане и разместване на мебели.
Само простата жена би си позволила подобна груба намеса в чужд дом.
Това,че са ме помолили за услуга в нечии дом,не означава,че имам правата да се разпореждам с него.
Ако синковеца ме помоли за подобна услуга,(преди да се гръмна заради родителския си провал) ще отида,ще почистя,измия,избърша прах,наготвя,полея цветя,ако има дрехи за сгъване и прибиране също.Промяна на интериора и разместване,никога не бих си позволила,понеже и аз самата не бих била доволна в обратната конфигурация.Аз в болница,а снахата вместо да почисти дома ми,вземе,че го пренареди както на нея ѝ е кеф..

А мъжът,че си е за бой,за бой е.
Подкрепям на 100 %.

# 65
И сина и свекървата са за бой.
Свекървата - ми да си е възпитала сина като мъж, а не като мамино синче. И за какъв чеп се отзовава на такава покана. Ми да му сготви и да го покани на гости, не да хуква веднага да го спасява от глад и мизерия. Ама тя е тръгнала с идеята да покаже на снахата как трябва да се грижи за къщата сигурно.
Мъжа - мъж, станал баща да не може да пусне прахосмукачка, да си сготви, не ми го хвалете. Деца прави, ама вика мама да му помага с домакинската работа. Как се очаква от него да го гледа това дете. Дано жена му успее да му налее малко акъл в главата и да се вземе в ръце, че няма да й е лесно.

# 66
  • София
Тук всички дами са специалистки по всичко и не биха викнали за нещо например баща си, вместо да плащат на външен човек. Така излиза.
Човек се учи с времето, не очаквам от някой мъж от нищото да станеш шеф-готвач, особено ако не е живял сам.
Представям си ако дъщеря ми ме викне за нещо и после мъжо й прави забележки, как ще реагирам.
В предната тема споменахте въпроса със жилищата - по соцвреме съм чувала за БЦЖ - борец за софийско жителство. Повечето бяха жени по обясними причини - забременеят и...

# 67
  • при късмета
Ясно е, че свекървата е прекалила. Обаче сина, викайки майка си да приведе къщата в ред и лягайки си да спи, няма какво друго да получи, като краен резултат. Живял е все пак при свекървата и знае, че нейната представа за вкарване на ред в къщата е да сложи китеници. Като я е викнал за това и е легнал да спи, дава абсолютната зелена светлина майка му да изчисти и подреди в неговия дом, по нейни представи. Поне на майка си да беше помогнал в това чистене, ако изобщо няма нагласа да помага на жена си (гледам, че и според жена му това е нормално), нямаше да се получи така. Поне буден да беше и да надникне в стаята докато майка му чисти, ако не друго поне да я пита какъв парцал ѝ трябва, то щеше да я спре още като тръгва да слага китениците. А авторката каза, че той дори до нейното прибиране не е влизал в стаите, тя го е видяла като се е прибрала.
Ами няма как свекървата да им чете мислите какво може и какво не може. Изчистила е по молба на сина и по нейна представа

# 68
Не мога да не се чудя....Тия мъже, дрЪти, възрастни хора, женени, с деца, не им ли е неудобно да се обадят на мама с молбата "Мамо, ела ми избърши задника, че сам не мога!"?
Наистина ли не се усещат в какво унизително положение се поставят?
Или не им дреме кой как ги "вижда", важно е, че не си мърдат пръста за нищо, а друг им слугува?

# 69
  • Насред хаоса
Свекървата не е виновна - така си знае, така си прави. Аз се запитах на този мъж не му ли е било малко неудобно да викне майка си да му чисти дома, докато той спи? Щото той, по-млад от нея, ще вземе да се скърши, пък на нея нищо й няма, нищо, че е по-възрастна от него и на години вече. Представих си да викна майка си/баща си у нас и докато те вършеят на старите си крака, аз да се излежавам и да спя като пор. Срам ме хваща само от представата.

# 70
Тук всички дами са специалистки по всичко и не биха викнали за нещо например баща си, вместо да плащат на външен човек. Така излиза.

Не е така. Точно преди седмица виках баща ми да помага за ремонтни дейности и то по молба на мъжа ми. Обаче баща ми първо, че се занимава цял живот с това, за което го виках, второ работи по наши указания и не си позволява своеволия. Обаче да викнеш някой да ти почисти кочинката и да ти сготви е тъпо, защото това са елементарни умения нужни за нормално съществуване, които е редно всеки да притежава до някаква степен.

Също така нямам нищо напротив майка ми или свекърва ми да донесат сготвена от тях храна, но не бих ги извикала да ми сготвят, защото не мога и да ми почистят, защото..... в същност не знам защо няма да мога да изчистя /или мъжа ми да изчисти/.

Отделно майка ми готви в моята кухня - по нейно желание, когато е на гости. Прави каквото си иска и когато си иска. И свекърва ми би могла да готви, стига да иска. Единственото условие към двете е - да не ме занимават. Т.е. да няма съвместно готвене. Ако готвя аз, то не трябва да ми се месят. Ако готвят те - аз не давам акъл. Може да помогна, ако имат нужда или да стоя за компания.

# 71

Ами няма как свекървата да им чете мислите какво може и какво не може. Изчистила е по молба на сина и по нейна представа
Ми явно и в твоите представи чистенето е едно и също нещо с пренареждане на интериора и разместване на мебели.
Но от мен да знаеш,не са.
Някой ден,ако ти се наложи да помогнеш у дома на снахата,имай го предвид.

# 72
Току-що видях това във готварска група във Фб:
Моля, предложете ми ястия, подходящи за проклети хорица, такива, които все намират косури на това и онова. Нещо семпло да е, но да е достатъчно свежо, за да няма коментари след това. Свекървището ще идва на гости, с големите си претенции и трябва да му се сервира нещичко.Пък идва, не за да ми помага с дете или домашна работа, а малко да си помързелува на воля в чужд дом. Таааа, след кратка предистория, чакам свежи летни предложения, които да успокояват нерви и предизвикват усмивки, десерт ( ако може) също искам в предложения :*

Както винаги коментарите са най-забавни Grinning

# 73
  • София
Ооо, аз бях намерила една ФБ група: "Свекървата - най-голямата гад на света" или нещо подобно, без майтап.
И там само като прочетеш колко грамотно пишеха и че повечето живееха при същата тази свеки.... да ти се отще и снаха, и чудо

# 74
  • Оптимист по принуда
Резен лимон бих и' предложила - хем лесно, хем свежо, хем няма да и' гледам доволната физиономия.

Общи условия

Активация на акаунт