С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 470
  • 713
  •   1
Отговори
# 75
  • при късмета

Ами няма как свекървата да им чете мислите какво може и какво не може. Изчистила е по молба на сина и по нейна представа
Ми явно и в твоите представи чистенето е едно и също нещо с пренареждане на интериора и разместване на мебели.
Но от мен да знаеш,не са.
Някой ден,ако ти се наложи да помогнеш у дома на снахата,имай го предвид.
Щом така си го разбрала, аз защо да изяснявам?

# 76
  • MI
То па щото е голяма философия да пуснеш прахосмукачка и забършеш прах, че експерт трябва. Joy Ако за готвенето е чак толкова с ръцете заврени де слънце не огрява, да се беше самопоканил на вечеря при майка си, сигурно и кутия щеше да му напълни. Ама друго си е да ти дойде на крака да ти прислужва докато спинкаш. Много разглезени тез мъже бе, и от мама, и от жената!

# 77
Тук всички дами са специалистки по всичко
Е с'я, колко да сме специалистки. Но можем да си изпържвам две яйца и да пуснем една прахосмукачка, без да звъним за помощ на 112.

# 78
Мила картинка, юнакът спи, с мама чисти и размества мебели. И готви. Тотален провал като майка.

# 79
Току-що видях това във готварска група във Фб:
Моля, предложете ми ястия, подходящи за проклети хорица, такива, които все намират косури на това и онова. Нещо семпло да е, но да е достатъчно свежо, за да няма коментари след това. Свекървището ще идва на гости, с големите си претенции и трябва да му се сервира нещичко.Пък идва, не за да ми помага с дете или домашна работа, а малко да си помързелува на воля в чужд дом. Таааа, след кратка предистория, чакам свежи летни предложения, които да успокояват нерви и предизвикват усмивки, десерт ( ако може) също искам в предложения :*

Както винаги коментарите са най-забавни Grinning
Значи, според авторката на този пост, на гости се ходи, за да помогнеш на домакините с детето или домашната работа. Брей!

# 80
Но и не отиваш на гости с безкрайни претенции. Уиш, ти що така, а?

# 81
  • София
Тук всички дами са специалистки по всичко
Е с'я, колко да сме специалистки. Но можем да си изпържвам две яйца и да пуснем една прахосмукачка, без да звъним за помощ на 112.
Имам предвид, че мъжът не може да викне мама да сготви, тогава и жената би трябвало да може да оправи ел.инсталацията, да кара колата на ГТП и ремонти и да купува резервни части.

# 82
Но и не отиваш на гости с безкрайни претенции. Уиш, ти що така, а?
Ааа, моля, моля, аз съм лесна- нито ходя на гости, нито приемам. Виден темерут съм аз.

Ама, Куку, приготвянето на нещо елементарно за ядене е базово умение, свързано с оцеляването ни. Оправянето на ел.инсталацията не е.

# 83
  • София
Базово, ама той не ще базово. Базово е циганска баница, нали няма да умреш от глад.
Ако му се яде манджа с куп зеленчуци,  които да се мият и режат,  и не е свикнал да готви, работата ясна.
То и много жени не готвят, но на тях се гледа като боркини за права, а не като некадърници.
Ти пък голяма мъжемразка ще излезеш.

# 84
Аз мъжемразка? Невър! А за жените, които не готвят и викат мама да им сготви имам същото мнение като за мъжете с две леви ръце, заврени отзад.

# 85
Абе, щом акъла му стига само до кроасаните, при всичката готвена храна по суперите, пици, дюнери, доставка на храна в дома, жалка картинка... Той не вдява какво да яде, ако няма жена да му сложи, вие чакате да знае какво е прах, прахосмукачка, мебели... Simple Smile

# 86
Готвене и ел инсталация не е едно и също нещо. Нищо, че мога и с второто да се справя до толкова, до колкото и мъжа ми няма да умре от глад като е сам.
Да занесеш колата на ремонт е нужно само да можеш да шофираш. На ГТП също не е кой знае каква философия. Части и материали за ремонт пазарувам без никакъв проблем.

# 87
  • Насред хаоса
Базово, ама той не ще базово. Базово е циганска баница, нали няма да умреш от глад.
Ако му се яде манджа с куп зеленчуци,  които да се мият и режат,  и не е свикнал да готви, работата ясна.
Като не ще базово, да вземе да придобие базови умения как се готви. Не боли, книжки и инфо в интернет бол, а и няма да се излага, като вика майка си за елементарни неща. Не бил свикнал. И аз не бях свикнала, ама като заживях в свое семейство, свикнах. Ще викам мама да ми готви, как не.
То голямото професионално умение да си свари яйца или да си забърка омлет и една салата, или да метне една пържола в тигана, като не ще циганска баница. Та ще сравняваме чак с ел. инсталация. Между другото, и много мъже не знаят как да се оправят с ел. инсталацията, нито с колата, нито с друго и си викат специалисти, макар че са мъже. По-скоро ми мирише на оня тип хорица, които не пипват "унизителна женска" работа като готвене, че можело да ги помислят за путьовци, ама иначе не им е унизително да чакат да ги нахранят. И да викат старите си майки да им вършат работата.

# 88
.

Досега не съм видяла такъв мъж...  Една пържола в тигана и е готов.

# 89
Откриха ми здравословен проблем, който вероятно води до репродуктивен проблем и на последния ми празник свекърва ми ми пожела само да съм здрава. Иначе ги реди "пък да се обичате със сина ми все така, пък все така добре да ми го гледаш, пък да сте 100 години заедно..."
Не че съм се издразнила, ама ми стана смешно.

Общи условия

Активация на акаунт