С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 478
  • 713
  •   1
Отговори
# 660
Нали темата е "С какво ни дразнят..." Grinning

По темата, моите не съм ги виждала след сцената в метрото. Виждат си се с МП, с него говорят по телефона. Дзен съм.

# 661
Разбирам Мравчица.
И аз бих имала "очаквания" на нейно място. Знаят, че съм сама с внучето им, а ми предстои помен.
Да, бих очаквала да ме питат дали имам нужда от помощ, поне за детето.
Което не значи, че бих искала да го гледат. 😜
Т. е., от собствените ми разбирания за обикновено съчувствие и човещина, бих очаквала да звъннат. Не го правят - значи се покриват. 😜
Сега, дали са били информирани кога точно е "събитието ", за да знаят кога да звъннат - само Мравчица може да каже.

# 662
Разбирам Мравчица.
И аз бих имала "очаквания" на нейно място. Знаят, че съм сама с внучето им, а ми предстои помен.
Да, бих очаквала да ме питат дали имам нужда от помощ, поне за детето.
Което не значи, че бих искала да го гледат. 😜
Т. е., от собствените ми разбирания за обикновено съчувствие и човещина, бих очаквала да звъннат. Не го правят - значи се покриват. 😜
Сега, дали са били информирани кога точно е "събитието ", за да знаят кога да звъннат - само Мравчица може да каже.
Цитирам Диди, защото нейният пост изчерпва отговора на въпросите на неразбралите какви очаквания е имала Мравката. За разлика от нея, аз пиша по-скоро от позицията на свекърва, макар и бъдеща такава. Сори, но това са нормалните очаквания на нормалните хора към другите норммални хора. Достатъчно често ли написах "нормални", за да поясня какво имам предвид?

# 663
Ами, не знам предисторията, но каквото и да се е случило между Мравчица и свекърите, тя би следвало добре да им покаже, че това внуче ще го видят през крив макарон. И не, това не е за „отмъщение”, а за нейно спокойствие.
Хора, свекърите не искат да се погрижат за кратко за това дете.
Аз и преди съм писала, че моите свекъри са прекрасни хора, заради което всичко излизащо от моята рамка за нормално отношение, ми се вижда ненормално.

# 664
  • София
Ами, не знам предисторията, но каквото и да се е случило между Мравчица и свекърите, тя би следвало добре да им покаже, че това внуче ще го видят през крив макарон. И не, това не е за „отмъщение”, а за нейно спокойствие.

Най- глупавото е да плашиш някого, който не се интересува от внучето си, с отнемане възможността да го вижда.
Още по- глупаво е да си въобразяваш, че само от теб зависи как да се сложат отношенията внуче-баба и дядо.
В огромния си процент, отношенията между хората са на принципа "каквото повикало, такова се обадило".

# 665
  • при късмета
Хора, свекърите не искат да се погрижат за кратко за това дете.
Аз и преди съм писала, че моите свекъри са прекрасни хора, заради което всичко излизащо от моята рамка за нормално отношение, ми се вижда ненормално.

Да де, ясно е, че ще го видят през крив макарон. Но в случая зора е противоположното - да го вземат. А сега?

# 666
Вие двете имате ли внуци?
Ако нямате, поне си обичате децата, нали?! Ще искате ли да прекравате време с тях? А на погребение на сват ще отидете ли? Или от инат, че не харесвате снахата, ще се покриете? Хм? Нормално ли е?

# 667
  • София
То изобщо няма нужда снахата "Да плаши" свекърите с невиждане на внучето, т.к. те самосиндикално вече са си решили, че не искат да комуникират с него. Опити за плюене по злата снаха не ти се получиха Абсурдке Stuck Out Tongue Winking Eye

# 668
Ма ко, аз не съм забелязала Мравката да е писала, че втория път е разчитала, че очакванията ѝ за нормално поведение на свекърите ще се сбъднат. Тя само даде пример какво би следвало да е нормалното поведение на нормалните хора и посочи, че свекърите ѝ не са държали като такива. С предистория или без, тук става дума за екстремна ситуация като смърт на родител и нормалните хора, поне в такива ситуации, си стъпват на ината и не сервират фасони и цупни.

# 669
  • Варна
Всъщност свека като не иска да ходи на погребение, гледането на детето й дава идеален повод да се откачи. Но явно там нещата са далеч от нормални.

# 670
Всъщност свека като не иска да ходи на погребение, гледането на детето й дава идеален повод да се откачи. Но явно там нещата са далеч от нормални.
Именно. Ама, свека явно обича внучето, колкото и обича снаха си, пренебрегвайки факта, че е нейна кръв.

# 671
  • София
Вие двете имате ли внуци?
Ако нямате, поне си обичате децата, нали?! Ще искате ли да прекравате време с тях? А на погребение на сват ще отидете ли? Или от инат, че не харесвате снахата, ще се покриете? Хм? Нормално ли е?

Задръж си малко емоциите и прояви здрав разум.
Най- лесно е да решиш, че всичко става просто от инат, щото не били харесвали снахата.
Само че, за да не искат да уважат смъртта на баща ѝ, то не е защото нея не харесват, а защото има някакви дълбоко наслоени негативи между семействата.
Какви са, Мравка си знае, но ги спестява и както писах, е нейно право.
Което не отменя правото на публиката да отбелязва фактите, а не да охка и ахка съчувствено и без мисъл.

Афродитке, съвсем се вманиачи и виждаш врагове навсякъде..... Mr. Green

# 672
Абсурт, от инат е!
Скрит текст:
Като те чета, все едно чета сестра ми. Постоянно спори, дори и да не е права. Ама с нея си имам подход, а тук не виждам смисъл да влизам в обяснителен режим. Имаш си мнение, остро, както винаги, което е много хубаво, но не на всяка цена. Simple Smile Бъди здрава.

# 673
  • при късмета
Ма ко, аз не съм забелязала Мравката да е писала, че втория път е разчитала, че очакванията ѝ за нормално поведение на свекърите ще се сбъднат. Тя само даде пример какво би следвало да е нормалното поведение на нормалните хора и посочи, че свекърите ѝ не са държали като такива. С предистория или без, тук става дума за екстремна ситуация като смърт на родител и нормалните хора, поне в такива ситуации, си стъпват на ината и не сервират фасони и цупни.
Изречението "Скътаха МИ се, за да не гледат детето" има съвсем различен смисъл и не е обяснение за нормални очаквания по дадени обстоятелства. Като разказваш от първо лице, не е описание на нещо обичайно, а разказване на преживяно. Поне няколко пъти го казах и я помолих да го изясни, защото е противоречие, а нейното обяснение беше, че от тях никога не е имала очаквания. Ами това не изясни ситуацията, а напротив противоречи още повече. Можеше просто да каже, че не се е изразила правилно, като с френските цитати, ама не, продължава да настоява на двете противоположности.
Иначе поне 100 пъти казах, че очакванията за такъв повод в общия случай са си съвсем на място, но не и в конкретния
Омръзна ми, кой разбрал, разбрал

# 674
  • MI
Не знам за кой път ще го напиша - има и просто криви и проклети хора, има и обикновени използвачи. Такива са и в ролята си на деца/снахи-зетьове, и на родители/свекъри. Примери в живота колкото искате, не е винаги каквото повикало, такова се обадило за съжаление. Понякога нещата са много прости и точно такива, каквито изглеждат.
Мравката не я познавам, нито семейството й и няма как да знам кой е техният случай, но това се отнася и за останалите потребители тук. Та е леееееко прекалено да й се обяснява страници наред как е невъзможно от чиста лошотия да постъпват така свекърите й. Ами може, има такива хора и не са толкова малко. Дали е така или има спестена информаця, тя си знае.

Общи условия

Активация на акаунт