СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 5

• 27 100
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Аз също винаги съм искала поне 3. За съжаление годините ни станаха в повече, а сме само на номер 1. Адмирации за тези, които не се плащат да имат повече деца.

# 616
  • София
Ох, да, автомобила ... И ние обмисляме. Всъщност едната ни кола е опел зафира и е голяма и 7 местна. Обаче е много стара - от 1999-та е и е амортизирана, понеже я ползвахме за строителни цели (строихме къща). Та не става за бебе. Другата пък е нова, но още я изплащаме, самоче си е с 5 места. Та ще го измислим това с колата като видим как ще е с бебо. Хубавото на новата е, че може бебето да се вози отпред до шофьора, докато е малко, защото има опция да се изключи еърбега. На старата няма такъв вариант, но пък има повече места. Ако само единия от нас ги кара, с новата ще се оправим. Но ако трябва да сме всички ... ще мисля къде да закараме старата на едно хубаво основно почистване и пране на дамаски.

# 617
Да и аз получавам редовно такива коментари и много се дразня, защото имаме едно момче и сега близнаците са пак момчета и като почнат еее не можахте ли поне едно момиче да направите, ама то е станала някаква грешка, не са видяли добре, олеее какво ще правиш с три мъжки как ще се оправяш, жива да не бях направо.
Теди, кажи им, че евентуално можеш да го смениш в болницата. Grinning Grinning
Толкова нетактичи и прости хора....
Свекър ми също не беше доволен, че ще имаме момиче, но пък свекървата направо се размаза. ММ си искаше момиче. Simple Smile
А свекър ми - те са двама братя - той има 2 момчета, а брат му - 3.

# 618
Ние имаме 2 момичета и сега чакаме момче . И всеки си мисли , че имаме трето , защото на всяка цена искаме момче. При нас също има същите коментари плюс още много друго . Истината е, че с първото дете , свекърва ми , която живее буквално на 50 м. От нас беше постоянно при нас и не даваше да я пипнем. После с второто ограничих малко посещенията и , но каката беше на 1.2 г , тъкмо прохождаше и искаше много повече грижи от бебето . И така с две деца аз неможах да им се нарадвам както трябва. Така и се решихме на трето , но не мисля че съм длъжна да давам обяснение на всеки , познот и непознат , с " компетентно " мнение по въпроса.

# 619
За памперсите, ние взехме Пуфис.

# 620
Не мога да разбера целта на такива коментари. Нито ще се промени пола, нито нищо. То не е да си го избираш от магазина....
Да не говорим, че са напълно излишни при хора, които се борят с години за това детенце. Нито пола, нито зодията, нито такива неща ме интересуват. Само да ми е жива и здрава.

Аз Памперс взех за болницата. После мисля да пробвам с различни марки и да избера.

# 621
В нашия случай те не знаят, че е чакано бебето, но и да не беше, пак е голяма простотия. Иначе и аз мисля да взема Памперс (премиум кеър), пък ще видим после

# 622
Meri_Mar не съм я чувала тази козметика, не мога да дам отзив. Ползвах А-Derma с каката, ползвам ги и до сега и направо и беб ще подкарам.
За болницата предишния път бях взела Либеро, после ползвах от белия Памперс, а след това минах на зеления.
За нетактичността... шири се навсякъде! Въобще не е работа на някой да коментира колко или кога е решила една двойка да имат дете. Ами ако имат репродуктивни проблеми?! Ами ако е са станали няколко спонтанни аборта?! Не съм имала такива проблеми, но хората изобщо не се замислят преди да изтърсят някакъв малоумен въпрос. А тепърва предстои даване на акъл от познати и непознати, така че се подгответе 😆 Комантарите за пола са направо абсурдни, все едно си го поръчваш, що за тъпотия?!
А, в Холандия е напълно нормално да имат 3 или 4 деца, и никой не те гледа като полезно изкопаемо. Аз искрено се възхищавам и шапка ви свалям на всички от вас, решили да имате трето или четвърто дете. Децата са най-прекрасното нещо на света!

# 623
  • София
Козметиката и аз не съм я чувала. Преди съм ползвала на ХИП, Мустела и Бочко. Не мога да кажа нищо лошо за никоя марка, не съм имала проблеми. Само нещо крема против подсичане на мустела не ми беше харесал, ползвах основно судокрем и бепантен в началото, а в по-късните месеци съм взимала и бочко и здраве бебе.

# 624
Привет, симпатяги Hug Извинявам се, че се налага да сменя темата малко, но от тази сутрин съм стресирана. В 31+4г.с. съм и се събудих от големи менструални болки ( попринцип имам  цял живот дисменорея и знам какво са адски болки и инжекции в спешното, падане на кръвно до 50/70.. ), затова смея да кажа, че са си големи болки. Повъртях се, потърпях, защото съм свикнала, и отново заспах. Сега все още имам малко, но по-скоро мускулни болки. Не прилича на контракции, просто имах чувството, че ми идва цикъла.. Тъй като съм свикнала да търпя не отидох до спешното, но бих желала да чуя вашето мнение какво може да е и дали да ходя. Благодаря Ви предварително! Innocent

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 13:03 от Reny7o ^.^

# 625
Привет, симпатяги Hug Извинявам се, че се налага да сменя темата малко, но от тази сутрин съм стресирана. В 31+3г.с. съм и се събудих от големи менструални болки ( попринцип имам  цял живот дисменорея и знам какво са адски болки и инжекции в спешното, падане на кръвно до 50/70.. ), затова смея да кажа, че са си големи болки. Повъртях се, потърпях, защото съм свикнала, и отново заспах. Сега все още имам малко, но по-скоро мускулни болки. Не прилича на контракции, просто имах чувството, че ми идва цикъла.. Тъй като съм свикнала да търпя не отидох до спешното, но бих желала да чуя вашето мнение какво може да е и дали да ходя. Благодаря Ви предварително! Innocent
Здравей! Не искам да те притеснявам, но точно снощи четох за болките през третия триместът и пишеше, ако почувстваме болки като при цикъл, че е най-добре да отидем на преглед. Щом сега си добре, явно всичко е наред, но просто споделям какво прочетох, дано съм полезна. Успех! 🌸

# 626
Между другото аз също понякога се събуждам с болки в корема ниско долу. Не знам дали мога да ги оприлича като менструални, защото честно казано никога не съм имала от обикновения тип менструални болки в кръста или корема, макар да съм страдала от ендометриоза (късметлийка съм). Имам ги почти през цялата бременност тези болки от време на време и съм установила, че може да се причиняват от задържани газове (буквално коремът ми става на камък все едно имам контакции, които не отминават) или от определена позиция на бебето, която, ако не се промени дълго време, почва да причинява болезнени усещания. Вслушвайте се внимателно в тялото си. 

# 627
По отношение на многодетните семейства, с радост установих, че в нашата група има доста такива, очакващи трето или четвърто детенце, което е нищо друго, освен страхотно! Дава ми супер мотивация, надежда и им се възхищавам. С мъжът ми сме си говорили, че бихме имали и трето, стига да го почувстваме, че е нашето нещо.
 Имам познато семейство с шест деца, като крайната им цел е да станат седем. Супер семейство са си, имали са и трудни и чудесни моменти, като всяко друго. Казват, че е най-спокойно вкъщи, когато има новородено, всички пазят тишина, радват му се и е блаженство.
В обществото ни масово се насажда, че бебетата само усложняват живота, което си е факт, но е едно от най-естествените неща на света! Хората говорят на семейство, очакващо първото си дете, колко ще е трудно и тежко, и как сега ще де простиш със свободата си, така че представям си какво може да чуе човек, очакващ третото си дете.

# 628
Аз да се изкажа за болките, че нали лежах в болница. Менструалните болки са си контракции, ако отминат няма проблем, но ако са постоянни и не минават въпреки лекарствата - магнезий, но шпа е хубаво да се отиде на лекар.
Аз също много се радвам на многодетните семейства! Изглежда ми най-голямото богатство и щастие на света - да имаш много деца! ♥

# 629
Момичета, като стана въпрос за болки, от няколко дни рязко ме прерязва в сгъвката на корема и тазобедрената става от едната страна. Става рязко, често непредизвикано от конкретно движение и болката е частично към корема нагоре, но слиза и надолу, чак до кръстните връзки в коляното, затова предполагам, че се получава някакво прищипване на нерв. Утре ще говоря с АГ, но може ли да препоръчате добър невролог за всеки случай, ако продължава мисля да си направя една консултация.
Успоредно с това от два дни съм с някакъв обрив Confused , даже пъпки не се виждат, но не спира да ме сърби по гърба, гърдите, сега тръгва и към крайниците и утре ще потърся и сносен кожен лекар. Вече спрях някои храни и козметика, но ми се струва, че няма да е толкова лесно решението  Flushed

Общи условия

Активация на акаунт