СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 5

• 27 121
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Чакайте да ви се оплача. Днеска една роднина на ММ като й казах, че чакаме момиче ми вика “нищо, дано другия път е момче”..... Е викам мерси, ама аз съм си много доволна и втория път също бих искала момиче. Всъщност ми е все тая какво ще е бебето, дете е това и при това чакано. Но се стъписах от тая глупост и така й казах. Егати олигофрените има все още....

Пфууу, ядосах се направо! Как така ще ти каже, бе..как не ги и срам такива направо акъла не ми го побира!

# 601
Прости са, човек. Простотията по хората ходи. Ма това мислене за 19-ти век. И не мога да проумея защо си мислят, че всеки иска момче....

# 602
Чакайте да ви се оплача. Днеска една роднина на ММ като й казах, че чакаме момиче ми вика “нищо, дано другия път е момче”..... Е викам мерси, ама аз съм си много доволна и втория път също бих искала момиче. Всъщност ми е все тая какво ще е бебето, дете е това и при това чакано. Но се стъписах от тая глупост и така й казах. Егати олигофрените има все още....

Ох колко ми е познато. Имаме кака и като казах, че и второто ще е пак момиче.... И се почна пак ми женско, били объркали мъжко ще е. Даже имаше и коментар пак ли женско, не можа ли мъжко да го направиш.Много прост народ еййй

# 603
Охххх и аз се ядосах....
Не мога да разбера защо всеки се меси, дава акъл и коментира без да му искаме мнението.
И аз чакам момиче и се наслушах на тъпотии.
Даже, свекър ми в началото не беше щастлив от новината, но на мен не ми пукаше. Вече е друго, свикна явно, но ми е все тая какво мисли...
И при нас е дълго чакано бебче и като ми кажат така, направо полудявам.

# 604
Ааа много прости хора има... и адски нетактични! Хубаво, мисли си ги тея тъпотии, поне не споделяй да се излагаш! Аман!
Ние чакаме момченце, но все пак се радвам, че не е имало глупави изказвания по повода, нямало е дори нещо от сорта на браво, че ще е момче. Каквото и да е, детенце е! Не мога да повярвам, че някой би се разочаровал от пола на детето....

# 605
Моля ви се, това са коментари на родата, ама аз познавам една майка, дето 3 месеца беше в депресия след като разбра, че пак чака момиче.. Та има и по- зле!

# 606
Хахах. Аз сега се сетих пък, че една моя колежка буквално рева като разбра, че чака момче, след като вече имаше едно момиче Grinning. Абе народа е луд...

# 607
  • София
Леле, и аз се ядосах. Много прости хора има на този свят. Какво им е на момиченцата? Какво значение изобщо има полът? Сигурно както сега не се съобразявам как говоря на хората, ако някой ми прави някакви подобни коментари, щях директно да си му кажа да си запази тъпите коментари за себе си.
При мен не е имало подобни изказвания, само хората питат от любопитство, а в началото колегите ми и някои приятелки залагаха на шега какъв пол ще е това бебе Simple Smile

# 608
Да и аз получавам редовно такива коментари и много се дразня, защото имаме едно момче и сега близнаците са пак момчета и като почнат еее не можахте ли поне едно момиче да направите, ама то е станала някаква грешка, не са видяли добре, олеее какво ще правиш с три мъжки как ще се оправяш, жива да не бях направо.

# 609
По тази тема аз в началото бях много изнервена, понеже имаме голям батко и някак от самото начало си знаех, че пак ще е момче. Обаче всички други искаха „принцеса” и мноого се дразнех. Така, че.... все ще има коментари.
Аз пак да питам за мнение относно козметика Corine?

# 610
Оо ужасно е. Ние също чакаме момиче и през цялото време, от както сме разбрали пола и сме го споделили със свекърите, свекървата не се спря. Само ме оглежда и казва "така като те гледам, мъжко ще е да знаеш, тия не разбират". Е какво да  кажеш на това, по-добре със стената да си говориш.

# 611
Направо се учудвам от коментари по повод пола на бебето! Тези хора нормални ли са?! Моето първо дете е момиче и искам да кажа, че е страхотно за една майка да има дъщеря! Не знам защо всички са се напънали да имат момчета! Сега чакаме момче и наистина се радват, че ще е момче като им кажем. По-скоро аз се притеснявам как ще се справям, след като съм гледала спокойно момиченце 😊
Да ви питам какви памперси купихте/смятате да купите за вашите бебчета за багажа в болницата?🙄

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 01:52 от Kendy.du

# 612
Аз пък много се забалявам на "оооо, трето, горките"...или :сега край - вие никога няма да пътувате, да спите.....", но най-често има един поглед пълен с ужас, и се казава, "леле - много смело" Simple Smile

Дразня се, че като разберат, че след 2 момчета ще имаме момиче и викат на мъжа ми - майстор, или "е, знаеш си работата''.

# 613
  • София
Аз пък много се забалявам на "оооо, трето, горките"...или :сега край - вие никога няма да пътувате, да спите.....", но най-често има един поглед пълен с ужас, и се казава, "леле - много смело" Simple Smile

Дразня се, че като разберат, че след 2 момчета ще имаме момиче и викат на мъжа ми - майстор, или "е, знаеш си работата''.

Хахаха. Дааа. И аз получавам доста интересни коментари и въпроси по повод третото. Въпросите, които получавам най- често са два. Първият „Трето ли чакате? А планирано ли беше?” Ето това са ми го задавали доста пъти и като кажа „да” и започват коментари като - „много смело” или „как се навихте”. Другия въпрос, който ми го задават хора, които не са ми близки познати и или сега разбират за това, че имам и други две деца, или знаят за тях, но не знаят пола е: „А другите ви две деца какъв пол са?”. И като кажа - „Момиче и момче”, ме поглеждат супер учудено, а някои дори се осмеляват да зададат последвалия въпрос - „Че тогава защо ви е трето?”. Това все едно единствените причини човек да има трето дете е ако е станало случайно или ако другите две са от един и същи пол и се пробва за другия пол. А тук във нашата групичка има много мами, които чакат трето детенце, че дори и четвърто Simple Smile

Когато бях бременна с малкия и си писахме пак във форум със септемврийските мами, имаше една мама с трета бременност, на която бяха задали много дразнещ въпрос - „А всичките ли са от един и същи баща?”. Ето това вече е супер нетактично и аз бих се ядосала много ако ми зададат такъв въпрос. Добре че не ми се е случвало.

ПС: забравих да отговоря за памперсите. Аз още не съм купувала, но мисля да взема пуфис. Предните пъти ги ползвах и бях от тях сякаш най-доволна, защото нямат някакви аромати (памперс и молфикс например са зелени и май имаха алое вера ако не се лъжа, а според мен това може да дразни бебешката кожа, дори детето да няма алергии). Това си е мое мнение, просто споделям. Аз съм пробвала всякакви памперси и по отношение на пропускането - случвало ми се е всичките да пропускат, някои обаме повече. Пуфис доста са ми пропускали, но с малкия имах един период, когато какъвто и вид да пробвах, нощно време преобличах и сменях чаршафи поне по веднъж. Не знам аз ли не успявах добре да ги слагам като много бягаше вече или той така се въртеше нощем. За по-нататък, като вече ходят, ползвах гащички на памперс и ми бяха много удобни. Сега гледам, че и други марки рекламират такива.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 08:51 от katya_pk

# 614
На новината, че някой чака трето или четвърто детенце бих казала само едно голямо БРАВО! Ако съдбата бъде благосклонна към нас, и ние бихме имали поне 3. Умирам си да си возя децата в седем местен автомобил Grinning

Общи условия

Активация на акаунт