СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 5

• 27 087
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Как се казва фб групата?

# 646
Здравейте,от няколко дни имам болки отстрани на корема ,сякаш ще ми се разкъса корема,нз дали се изразявам правилно.Когато съм права не се търпи,като си легна на моменти се подобрява,в други не.Взимам Магнерот. В 32 г.с съм

# 647
Препоръчително или задължително е преди раждане бременната да направи консултация с офтамолог. Тези дни се замислих върху това.. като цяло нямам проблем със зрението. Но относно измерване на  вътреочно налягане и тн. Благодаря 🥰🤗🤰🏻❣

Не се бях замисляла по този въпрос. Бях убедена, че щом нямам такива проблеми, значи няма нужда и от офталмолог. Имам лек диоптър като много хора, така че на следващия преглед, когато съм 34г.с. ще попитам АГ. Като цяло, един профилактичен преглед никак не вреди, особено както не съм ходила от поне 3 години.

Аз съвсем скоро си направих такъв преглед. Препоръча ми АГто, за да се реши как да раждам. Оказа се, че имам ретинова дегенерация и последва лазер. Моят диоптер е 3.5, но това няма значение. На контролния преглед след 2 седмици ще се види резултатът и следователно ще е ясно дали имам шанс за естествено или си оставам за секцио.

# 648
Аз имам малък диоптър и още в 7-ми месец питах АГ да правя ли проверка на очните дъна, каза не. Реших да не го правя, но ако се притеснявате може да отидете на един преглед няма да навреди.
Утре съм за първи път на тонове в болницата и ми е много притеснено, не знам защо Joy След три дни влизам в 9 месец и нямам търпение вече, днес с ММ ходихме да купим каквото ни е останало от дребните неща, козметика. Неща за болницата също взехме, остана да изперем дрешките и чакаме нашата принцеса ❤️❤️🌺🌺

# 649
Мами как сте с дишането и пулса в тия жеги? При мен е непоносимо.....

# 650
Мами как сте с дишането и пулса в тия жеги? При мен е непоносимо.....
Охх, задъхвам се и се уморявам много. Мечтая си за малко дъждове.. 🤗

# 651
Мами, днес цял ден имам болки в кръста. Като легна, не мога да стана. Нещо ужасно е.
От време на време имам и пронизващи болки ниско долу, на моменти и бодежи или все едно бебето ме дере с нокти..
Отделно под гърдите вляво, може би към ребрата някъде и там ме боли....
Изпих си хапчетата, ама не ме отпуска нищо. Чудя се какво да правя сега... 🤔
Някоя има ли такива неразположения като мен?

# 652
Здравейте,от няколко дни имам болки отстрани на корема ,сякаш ще ми се разкъса корема,нз дали се изразявам правилно.Когато съм права не се търпи,като си легна на моменти се подобрява,в други не.Взимам Магнерот. В 32 г.с съм
Не знам дали е същото като усещане, но аз имам нещо подобно от началото на бременността - все едно нещо ми се прищипва и "гори" едновременно. Сега с напредването наистина все едно ме режат. Питала съм няколко пъти според лекарката е от самото разпъване.Обикновено ми се случва при ставане или завъртане в леглото, като легна по гръб отминава.

Момичета, да попитам вие получавали ли сте ритници в слънчевия сплит?
Днес първоначално реших, че имам адско сърцебиене, но после сериозно се усъмни, а дори и сега се усещат по 1-2 тупаника.

# 653
Аз имам много силни болки в гърба и кръста също. Все още не съм открила лек за съжаление. Утре обаче съм на пренатален масаж и ще пиша ако ме облекчи!
Мами, днес цял ден имам болки в кръста. Като легна, не мога да стана. Нещо ужасно е.
От време на време имам и пронизващи болки ниско долу, на моменти и бодежи или все едно бебето ме дере с нокти..

# 654
Добро утро,
И аз имам болки навсякъде /всичко което сте описали/, но не искам да се оплаквам Simple Smile
И за капак днес като се притеглих на кантара се стреснах Sad
Но ще мисля позитивно!
Вие как смятате, че влизате в 9 м - един календарен месец преди термина или с началото на 36 г.с

# 655
И аз имам такива дни. Осъзнавам, че е от различната позиция на бебчо. Ако пък има и често, по—често от сега нормалното ходене по малка нужда, може да си истинала. На мен ми случи веднъж, изпсаха ми Цистостоп.
Мен ме боли предимно гърба и тазобедрените стави тъй като все лежа. Чувствам се адски тежка и тромава вече... Довечера сме на преглед, да видим какво ще доктора.
За начало на 9ти месец се счита 36г.с. и тогава вече бебчовците май се водят официално доносени.В моя случай термина ми е на 18'09 и 36г.с. се пада точно към 18'08.

# 656
Здравейте, мамчета! Simple Smile
Някоя от вас посещава или мисли ли да посещава лекциите в Майчин дом? Може ли да изкажете мнение за тях?
Предварително благодаря! Приятен ден! Hug

П.с. Ако ще правите колаж с коремчетата, може да ми го изпратите, когато е готов, за да го сложа в новата тема. Simple Smile

# 657
ЕлБиЕн, Des123, групата се казва Септемврийки 2019, тайна е и може да ви добави само админ, в случая - Praskovka30, пишете ѝ да лично, ако искате да ви добави Wink

# 658
Аз отидох да си запиша час в Александровка, за разширяване на зеници и гледане на очни дъна. Там отидох с направление и директно ми го входирана и отидох на преглед. Отидох при една възрастна жена -  доцент и беше доста уверена и работеше точно и бързо. Прегледа ми диоптера, аз съм с контактни лещи, късогледство и -6 диоптера. Май малко съм вдигнала диоптера, но аз бях с лещи, с уморени от комп.и телефон очи. Свалих лещи, сложи ми капки и прегледа очните дъна - каза, че няма изменения и мога да раждам нормално. После всичко ми блестеще въпреки слънчевите очила и едвам се прибрах до офиса, за да пусна компа и да видя, че нищо не виждам и от светлината му очите ми сълзят и болят....та се прибрах.

# 659
Здравейте. Извинявайте, че сменям темата. До сега , не съм се включвала.  От днес обаче съм , много притеснена. В 34 Г. съм , днес бях на преглед казаха , че бебето е много малко вървяло с 3 седмици назад тежи 1.700. Казаха , че ще следят всяка седмица Как върви и може би щяло да се наложи да го извадят по рано , ако му спряло развитието и зависимост от това как се чувства то. Доплерите му били добри за сега И имало достатъчно околопплодни  води. Да ли има момичета с моя проблем ?🙁 Да ли е възможно да има отклонение на уз. Незнам какво да мисля..

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 19:15 от simpledesire@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт