СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 5

• 27 084
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Отиди на второ мнение. Ако си в София е лесно. Аз ходя при Богданова, която е много прецизна в това отношение, макар че е чешит. Обаче я няма. Ходя също паралелно и при Татяна Арабаджи в Щерев. При нея поне и без час да си, ще си изчакаш и ще те приеме. Само се регистрираш на регистратура и заставаш да чакаш. Досега двете с Богданова не са си противоречали при меренето на бебето. Така че, мисля че и тя е добра

# 661
Върви на второ мнение ще кажа и аз. Има възможност да не е измерено добре,  а и ехографа винаги дава отклонения. Във всеки случай двама специалисти са по-добре от един. Щом сърцето и водите са добре си поеми дъх.. Успех и да пишеш после как е минал прегледа! Heart

# 662
Благодаря ви. Така ще разкажа повече.  Да от София съм, на женска ходя във Шейново.  Там все така ме изкарват с 1 седмица назад  от към 25 Г. Също така на ФМ пак там ходих и сигурно вече 5 пъти от притеснение данните на бебчето са добри , само в кг. казват , че е по - малко и така в 30г. ходих при друг лекар за второ мнение казва се Димитров от София Мед.  Два пъти ходя при него и двата пъти казва , че бебето е дори с 1 ден напред отговаря си напълно на седмицата и в 30 г последно го измери 1,550. Аз им показвам документите дадени от него и те казват , че всеки апарат мери различно и че те толкова си го мерят и се доверяват на мнението на доктор Галева от ФМ също в Шейново... И незнам ще се побъркам вече..

# 663
Еми значи ето ти- противоречат си. Просто провери резултата при трети лекар. Арабаджи ти препоръчвам. Добра е, винаги има една камара народ. И наистина с Богдановя мерят бебето еднакво, което ми говори, че и двете са прави и мерят правилно. Давай и дано всичко е наред. Понеделник и четвъртък е следобед, а вторник и сряда е сутрин. Отиди утре към 12 ч., за да влезеш след последните с час. Иначе ще чакаш докато свършат всички с час от сутринта. Тук има още няколко момичета, които ходят при нея

# 664
Да за Богданова съм чула , имам няколко приятелки, който бяха при нея и са доволни. Но аз там попаднах на една ужасна лекарка и не искам да стъпя там повече иначе в Началото и аз ходех там...

# 665
Аз съм при Арабаджи също, наистина е добра. Доволна съм. Само че, обади се преди да отидеш, първо защото е на смени, второ- има вероятност да отсъства. Ако обясниш за притеснението си на място, може да те вкарат при някои от феталните специалисти. Там добри са Чавеева и Искилиева.
Успех и не се шашкай много, аз при трима ходя и всички различно мерят, като последния път имаше разминаване от 400 гр. почти.

# 666
  • София
Здравей и от мен. Както са ти писали момичетата, аз също смятам, че е възможно да не са измерили бебчето правилно, особено както го описваш, ако преди това е имало разминаване. Затова и аз на твое място бих отишла при други специалисти за второ и трето мнение.

За твое успокоение ще ти кажа какъв беше случаят с една моя изключително близка приятелка, като при нея всичко се разви добре, въпреки че тя в действителност имаше проблем, а както изглежда при теб дори нещата са си наред, освен че някои лекари мерят бебето по-малко. С нейното първо детенце, още в ранните седмици тя прокърви и се оказа, че имаше леко отлепване на плацентата. Всичко вътвеше добре след това, пазеше се и нямаше проблем. Около 8-мия месец на прегледите й казаха, че бебето започва да изостава на тегло и вероятно заради това отлепване не успява да наддава добре. Дори я навиваха за по-ранно секцио, защото накрая бебето съвсем не наддаваше. Тя обаче си изчака, роди нормално и много леко. В действителност бебето беше мъничко - роди се около 2200, 4 дни преди термин. Сега е на 4 години и няколко месеца, напълно здраво дете, без никакви проблеми, навакса си бързо теглото и всичко си му е наред. Simple Smile

# 667
Да, между друтото. Бебетата вървят в различни мерки и размери. Както и възрастните. Аз пък познавам една мацка, която роди близо до термин бебенце 2500 без никакви проблеми през бременността. Просто детето си беше мъничко, но напълно здраво. И тя е към 4 г. вече и си се развива абсолютно нормално. Даже е височка спрямо връстниците си.

А иначе аз преди около 2 месеца сглупих да отида при един друг лекар и той също ме наплаши. В крайна сметка Богданова и Арабаджи бяха категорични, че бебето цепи секундата в развитието си. Всъщност тогава реших да ходя паралелно при Арабаджи. Всичко ще е наред, не се притеснявай. Но ако Арабаджи също ти каже, че бебето си е наред, разкарай ги тия в Шейново директно и се разбери с нея за раждане. Simple Smile

# 668
Това, че е по-малко нищо не означава. Важното е като те следят всяка седмица да наддава. Някои бебчета са си по-мънички просто. А и както другите момичета са ти казали най-добре чуй още едно мнение. Ехографа не го мери с точност. Мисля че е по някаква формула според размера на главичката. Спокойно, всичко ще  е наред. А иначе с кръвното как си? Контракции имаш ли?

# 669
Благодаря на всички,  друго е да чуеш такива успокойтелни думи. С кръвното съм добре понякога е малко ниска Примернно 80/40 , ама казват,  че е нормално.  Контракций имам и пия биолектра,  но не са много на често , имало е моменти дето толкова ме е заболявало,  че едвам съм ставала от леглото през ноща дя ида до тоалетна , но за секунди и след това нищо. Да мене това ме успокоява , че сърчицето и останалите органи са развити много добре и си Е активно от към движенията.  Кръвните ми Иследвания също са ми Много добри.  Казват,  че може самата плацента да не му дава вече необходимото и , че просто конституционно може да си е по дребно бебе , защото аз не съм била много едра.

# 670
Здравейте. И аз мълчаливо си ви следях до сега. Терминът ми е средата на септември.
Наскро разбрах, че има тип памперси за многократна употреба. Дали някоя от вас има опит с тях и може ли да даде препоръки от кой вид са й били най-удобни?

# 671
Благодаря на всички,  друго е да чуеш такива успокойтелни думи. С кръвното съм добре понякога е малко ниска Примернно 80/40 , ама казват,  че е нормално.  Контракций имам и пия биолектра,  но не са много на често , имало е моменти дето толкова ме е заболявало,  че едвам съм ставала от леглото през ноща дя ида до тоалетна , но за секунди и след това нищо. Да мене това ме успокоява , че сърчицето и останалите органи са развити много добре и си Е активно от към движенията.  Кръвните ми Иследвания също са ми Много добри.  Казват,  че може самата плацента да не му дава вече необходимото и , че просто конституционно може да си е по дребно бебе , защото аз не съм била много едра.
Няма страшно, всичко ще е наред. Чуй и още едно мнение за да се успокоиш.

# 672
  • София
Не откривам група Септемврийки 2019 във ФБ.

# 673
Не откривам група Септемврийки 2019 във ФБ.
Групата е "тайна", "скрита", не може да се види при търсене. Напиши лично съобщение на praskovka30 и ще се разберете как да те добави във ФБ групата.

# 674
  • София
Здравейте. И аз мълчаливо си ви следях до сега. Терминът ми е средата на септември.
Наскро разбрах, че има тип памперси за многократна употреба. Дали някоя от вас има опит с тях и може ли да даде препоръки от кой вид са й били най-удобни?

Здравей Simple Smile
Аз съм пробвала едни гащички за многократна употреба с първото дете, които бяха от плат и се перяха, обаче вътре имаха и някакви слоеве уж които не трябваше да пропускат (обаче при нас всеки път пропускаха и не ги ползвах много). Те обаче са за след годинката и вероятно не питаш за тях, а за новородени не съм наясно дали има памперси за многократна употреба. Ако някоя мама има опит с такива, нека да сподели.
Иначе за хора, които не искат да използват памперси има един метод - естествена бебешка хигиена (ЕБХ), при който се създава вид комуникация между майката и бебето относно ходенето по нужда още от първите му дни и майката успява да го изхожда извън дрешките. Не съм го пробвала с моите деца и не познавам лично майки, които да са го прилагали, но е интересна тема.

Общи условия

Активация на акаунт