СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 5

• 27 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Абе много сме разглезени днешните майки. И само си тормозим децата да си киснат в отпадните продукти. Едно време мен на 3 месеца са почнали да ме издържат - 91 г. Сега това с бебетата не се случва. Ама аз мисля да пробвам някакви такива неща върху бебка, пък да видим.

# 676
Снаха ми използва такива мнократни памперси с първото си дете. Бяха като ушити от плат памперси, дебелички и ги переше в пералнята. Може би ако потърсиш в интернет, някой, някъде ще продава, аз не съм се интересувала от къде са. Странно ми беше, ако бебето се напишка през нощта и ако не го смениш веднага, трябва да му стои мокро..

# 677
До колкото видях в един сайт има доста видове и повечето са един размер, от новородено до гърне. Много ми се иска да опитам и с тях, но не знам кой вид е по-удобен. Не познавам никой който ги е пробвал.
Katya_pk, благодаря за отговора, не бях чувала за този метод за естествена бебешка хигиена. Ще го проуча, звучи интересно.

# 678
И аз мисля да се пробвам с многократни пелени или ЕБХ.
Разбира се, има тема във форума за пелените: линк.
Сигурно има тема и за ЕБХ, но не съм търсила.

# 679
  • Sofia
Аз четох по въпроса за многократните пелени и се оказва, че е много индивидуално, всеки има различни предпочитания и от бебето зависи.

Ето от този сайт ще пробвам аз, но и на други места предлагат:
http://www.peleni.bg/index.php?route=product/product&product_id=240

Има възможност за наем за две седмици мисля. Дават ти най-различни видове и марки, да изпробваш и да си харесаш. После, ако решиш да си купиш, ти приспадат от сумата това, което си дал за наема.

# 680
Доста четох и аз по този въпрос и почти се бях навила поне да пробвам. Само че така и не можах да разбера в какво точно се състои поддръжката на най-долната пелена- тип тензухена. Навсякъде пише, че се пере в пералнята, което някак си не мога да си го обясня. Ако някой ми обясни простичко и ясно как да се пере акито и да се ползва тази пелена n пъти, пак ще помисля.
Иначе са много симпатични, екосъобразни и може би даже спестяват финанси.

# 681
И спестяват пари в дългосрочен план, да, но според мен най-хубавото им е, че са по-добри за самото дете. В еднократните памперси има химия, в която киснат децата- особено като напълнят панперса. В многократните няма, те са плат, както едно време нас са ни гледали. За момченцата особено това е голям плюс, защото тестисите им са извън тялото. И по-малко запарват.

# 682
Добър ден сладурани🌞
Стискам палци за бебчето, нищо че върви по—малко, важното е да е здраво и да узреят белите дробове.Така или иначе има още поне кило и.кусур да качва за оставащия последен месец.Моят племенник се е родил 2'700 сегана 20г.е почти 90кг 😁 така че има време да набави кг, но ако все пак ще си по—спокойна иди на второ мнение. Друго... ако си финна и дребна, съвсем нормално е  и бебето да си е такова.
Относно темата за многократно използващи се памперси... не бях чувала. Заинтригувана съм.от четода на БАХБ, ще потърся. Трябва да питам моята майка какво е правила с мен, на 40 дена бебе съм спряла да ходя в пелените. И до ден днешен съм ужасна относно хигиена, трябва да съм все.....чиста на макс, а и кожата ми нежна и чувствителна.
Тези дни се чувствам все по.... голям кит 😒 и с това лежане....но мисията с успешен край е на хоризонта. Вчера бяхме на преглед, моя доктор каза да устиска още 30дена ,а после вече ден за ден ще мислим. На 8'08 съм на консултация с анестезиолог.
Аз отново да попитам за колани и бельо за след раждане? Някоя от вас взе ли вече и особено мамите с операция?

# 683
Бельо си взех еднократно на Чико заедно с превръзки за след раждане. Ако това питаш. Ако питаш за стягащи неща, не съм взимала и не мисля да взимам

# 684
Не може всички да имат голями бебета. Щом е добосено до 9 месец кг не са проблем. Една приятелка има две дечица, които си ги роди в 9 месец на термина нормално по 2500. Даже второто беше 2400. Сега децата са едри и високи за възрастта си. Никой  не и казвал, че това е проблем и трябва да следи нещо, имаше съвсем нормални бременности.

# 685
Прощавайте не уточних. Еластични колани, клинове и бельо за по—бързо прибиране на коремчето търся. А обикновено бельо за след раждане видях дори, че има тип безшевно раждалите секцио.

# 686
Хора, намерихте ли педиатри. Вече много почва да ме стяга около врата, а читавите педиатри не записват нови пациенти. Направо се дразня вече...

# 687
Днес и аз съм на тема педиатри, а трябва и да си сменя май настоящия адрес, че по лична карта се водя в друг град. Направо ми писна вече. Не знам как да свърша всичко, като не трябва да ставам много. Дано устискам още седмица и май другата ще ходя с глупости да се занимавам. А това с педиатрите и при нас е същата история. Имам една на близо и май ще питам там, че не ми се шофира с бебе и то посред зима сама.

# 688
Аз си взех колан за след раждане (нормално раждане за момента). Дори го имам в списъка от болницата.
Бельо не съм взимала, защото не мога да преценя какъв размер да бъде.  Може би след раждането ще гледам онлайн и ще поръчам.

# 689
  • Sofia
За многократните пелени, според мен, наистина са по-добри за кожата. Съдя по себе си. Реших да опитам многократни превръзки и се оказа много по-приятно и дишащо за кожата.
Ще видим как ще е, мисля че си заслужава да се опита. За прането, доколкото разбрах, се изхвърля в тоалетната самото ако, после бързо изплакване на ръка и пране в пералня.
Външната непромокаема част също се пере, но може по-рядко, ако се е намокрила или изцапала само.

Общи условия

Активация на акаунт