Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 41 088
  • 422
  •   1
Отговори
# 330
И аз се учудих, за Щарк...родих в болницата през ноември и тогава никой не работеше по метода... за Асенова мненията са двете крайности. А за взимането и даването на бебетата споделих преди няколко коментара. 🫶

# 331
Асенова не прави секцио по Щарк ,никой в Лозенец не прави.    

Това силно ме притесни сега! Важно ми е да е по метода и затова при консултацията ми я попитах лично нея дали оперира по Щарк и тя потвърди, че оперира само по този метод.... защо би ми го казала ако не го прави 🤔

quote author=Veronika_ilieva link=topic=1128218.msg48245280#msg48245280 date=1719977104]
Аз започнах да се следя там в 31г.с. при доц. Асенова (моя близка е изключителнодоволна от нея и болницата), обядниха ми, че не води проследяване на бременност по здравна каса. Попитах я лично дали прави секцио по Щарк (това ми е важно да го знам) и тя потвърди. За сега съм доволна от нейното отношение, както и на останалите там, дано се запази така.

Момичета, знаете ли дали изписват в неделя?
Носехте ли си помпа за кърмене?

Мен ме изписаха в събота ,но до последно се чудеха събота или неделя ,така че изписват и двата дни .
Аз помпата си я носех ,помогна ми за тръгването на кърмата .В болницата също има електрическа , мисля ,че Медела беше,Но е само една .

# 332

quote author=Veronika_ilieva link=topic=1128218.msg48245280#msg48245280 date=1719977104]
Аз започнах да се следя там в 31г.с. при доц. Асенова (моя близка е изключителнодоволна от нея и болницата), обядниха ми, че не води проследяване на бременност по здравна каса. Попитах я лично дали прави секцио по Щарк (това ми е важно да го знам) и тя потвърди. За сега съм доволна от нейното отношение, както и на останалите там, дано се запази така.
[quote

Това силно ме притесни сега! Важно ми е да е по метода и затова при консултацията ми я попитах лично нея дали оперира по Щарк и тя потвърди, че оперира само по този метод.... защо би ми го казала ако не го прави. Скоро влизам в 9ти месец и не му се иска толкова късно да сменя доктор и болница, но ако не прави, а ми казва, че прави би било крайно не етично и дори посъдно

# 333
Така като поствате цитат на цитата и тн става доста сложно за разбиране кой, какво, кога пише, писал и,и,и... имате вече два еднозначни и отговора, които са различни от този, който сте получили вече... просто си проучете допълнително въпроса на място в болницата.

[quote

Това силно ме притесни сега! Важно ми е да е по метода и затова при консултацията ми я попитах лично нея дали оперира по Щарк и тя потвърди, че оперира само по този метод.... защо би ми го казала ако не го прави. Скоро влизам в 9ти месец и не му се иска толкова късно да сменя доктор и болница, но ако не прави, а ми казва, че прави би било крайно не етично и дори посъдно

# 334
Здравейте!
Интересува ме дали някоя дама е раждала в болницата, но без да се следи там. Следя се на друго място, но започнах да се оглеждам за болница за раждане. Видях в ценоразписа услугата "предродилна консултация", която се предлага на жени, които не се следят там. Някой възползвал ли се е от въпросната консултация? Ще ми се наложи може би да се обадя на регистратурата, но ми е интересно да чуя мнения от собствен опит. Simple Smile

# 335
Аз си носех помпа, но се оказа, че не работи и ми дадоха от болницата. Като цяло всички бяха много любезни и отзивчиви, с изключение на една от акушерките. Аз се следих и родих секцио при д-р Митева миналата година. Докторката е прекрасна, към болницата имам леки забележки, които обаче са приемливи. Отново бих родила там.

# 336
Здравейте. Може ли да се роди нормално по ЗК, без да се плаща за избор на екип, при доктора който е дежурен и без преди това да си се следил там?

# 337
Здравейте. Може ли да се роди нормално по ЗК, без да се плаща за избор на екип, при доктора който е дежурен и без преди това да си се следил там?

Да, болницата вече е държавна.

# 338
Д-р Борко Исаков е отвратителен лекар. Записах се при него през superdoc за проследяване на бременност ,като имаше опция в сайта и да бъде по здравна каса наблюдаващ лекар.Когато отидох в кабинета  той се ядоса,че съм се записала  по каса при него макар че има такава опция като цяло , а и му обясних,че ще си заплатя допълнителните прегледи... Толкова лошо държание, груб преглед,много невнимателен,не ме прегледа с ехограф и използва само пръсти,каза,че не харесва новите методи за преглед и се доверява само на старите. Никога повече няма да отида при него и не препоръчвам на никоя дама да го посещава.

# 339
Здравейте мами, в 28 гс съм и се ориентирам за лекар, при който да родя. Имам препоръка от позната за д-р Альона Митева, видях  тук 2 положителни коментара за нея. Все пак може ли някоя да сподели по-подробно как е минало раждането?  Дали подкрепя нормалното раждане, защото държа на това, а чета, че процента родили със секцио в тази болница е доста голям?

# 340
Здравейте,
Аз родих при доц. Асенова. Трябваше да е нормално. Цяла бременност имах усещането, че накрая ще е секцио. Така и стана - казаха ми, че бебето няма как да излезе нормално и да си избера дата. 39+4 имах бебенце вече. Отношението не е лошо, винаги може и по-добре.
Здравейте мами, в 28 гс съм и се ориентирам за лекар, при който да родя. Имам препоръка от позната за д-р Альона Митева, видях  тук 2 положителни коментара за нея. Все пак може ли някоя да сподели по-подробно как е минало раждането?  Дали подкрепя нормалното раждане, защото държа на това, а чета, че процента родили със секцио в тази болница е доста голям?

# 341
Аз се следих и раждах при д-р Митева. Препоръчвам я с две ръце. Прекрасен лекар и човек. Heart мисля, че с нея можеш да се разбереш за всичко.

При д-р Борко Исаков попаднах като бях бременна във втори месец, по спешност. Прегледа ме само с коремен ехограф, беше изключително мил и внимателен и дори не ми взе пари, защото каза, че не може да вземе пари на спешен пациент. Изобщо не мога да повярвам, че написаното горе се отнася за същия човек.

# 342
Привет на всички, аз съм бъдеща майка /в 36та г.с, първа бременност/ 😊и се включвам с въпросчета към вече миналите по моя път в болница Лозенец.
Минах през родилното отделение миналата седмица, бях доста впечатлена, че в късен час ме приеха и разведоха из отделението, дори и обясниха за повечето неща от процеса. Уви все още имам въпросителни и най-вече са свързани с:

1. Дали толерират естественото раждане или като на много други места предпочитат бързо да си свършат ангажимента със секцио?
Принципно нямам никаква медицинска причина към момента за секцио, но все пак съм доста по притеснена от рязането отколкото от естественото раждане.

2. Дали има вариант през деня партньора да стои при мен, след като е платена таксата за присъствие, до колкото казаха 300лв е таксата за това. Ако греша моля поправете ме.
Питам това, защото баща ми го бяха оперирали два етажа по-нагоре и имаше право от сутринта до вечерта майка ми да стои при него в стаята, като посетител, та силно се надявам да има някой, който да ме информира дали е възможно това да се случи.

3. Казаха че има шанс за епидурална упойка, но е на голям късмет - зависело от това какъв анестезиолог е на смяна. По темата нищо повече не разбрах от служителите там Sad
Ако някой има информация ще е чудесно!

4. Веднъж вече родено детенцето минава прегледи и след ти го дават и си е при теб през целия ден, въпроса ми тук е дали указват съдействие за закърмянето, повиването, къпането и всички нещица, които ще са част от ежедневието на новороденото?
И дали ако имаш нужда от някакъв вид почивка е възможно да вземат бебчето при тях за малко?

Сърдечни благодарности и се извинявам за многото въпроси, но просто искам да имам информиран избор.

# 343
Здравей, аз родих в тази болница преди 2 месеца.
Аз исках нормално през цялата бременност, но накрая моят син не пожела да слезе и се очакваше едро бебе- над 4кг ( роди се 3.9), така с АГ обсъдихме вариантите и аз и ММ решихме да е секцио. Не съм пробвала с вливане на оксидоцин. Не смятам, че докторката ме убеди в операцията, защото ми изтъкна реалните факти, + и - на естествено в моето положение.

Относно посетителя, не съм запозната с тази платена такса. ММ дойде след операцията разрешиха му да види мен и детето, на следващите дни ми препоръчаха аз да изляза пред отделението без детето поради всичките вируси и не съм се пазарила за друго, защото го сметнахме за правилно.

По време на бременността, при разговорите за епидурална със следящата ми АГ тя каза, че всичко зависи от самото раждане- разкритие, време и т.н. Каза, че ако всичко е наред ще ми бъде поставена. Не съм чула това за анестезиолога. На мен ми се падна началника на отделението по анестезиология, с него имаше една сестра и специализант и бях очарована от отношението им по време на операцията. 

Относно 4 точка.. аз не бях доволна от неонатолозите. Имаше само една акушерка, която се държеше по добре. Проблема беше, че една жена отговаря за всички бебета и можеш да си представиш колко много работа е това. Нищо не ми бе показано, освен ако аз не питах. Отговаряше ли се припряно, мненията на различните акушерки бяха различни, което ме объркваше. Наред с бушуващите ми хормони доста ме дразнеха. 😀 Децата се оставят през нощта при тях, през деня можеш да го оставиш, но зависи кой е на смяна и не се знае дали няма да ти отправи някои хаплив коментар, че е сама и има много работа.  Общо взето “С нахалство към прогрес” ми беше мотото и постоянно ги разпитвах. Така и не ми с показа как се къпе бебе или пък нещо за кърменето. Дори едната вечер отказаха да вземат изцедената коластра за през нощта за следващото хранене, защото нямало къде да го съхранят. Пък на следящия ден, при друга жена на смяна имаше къде.. 😀

Общо взето от всичко бях доволна освен от неонатолозите. Не смятам, че липсата на персонал трябва да влияе на пациентите.

Привет на всички, аз съм бъдеща майка /в 36та г.с, първа бременност/ 😊и се включвам с въпросчета към вече миналите по моя път в болница Лозенец.
Минах през родилното отделение миналата седмица, бях доста впечатлена, че в късен час ме приеха и разведоха из отделението, дори и обясниха за повечето неща от процеса. Уви все още имам въпросителни и най-вече са свързани с:

1. Дали толерират естественото раждане или като на много други места предпочитат бързо да си свършат ангажимента със секцио?
Принципно нямам никаква медицинска причина към момента за секцио, но все пак съм доста по притеснена от рязането отколкото от естественото раждане.

2. Дали има вариант през деня партньора да стои при мен, след като е платена таксата за присъствие, до колкото казаха 300лв е таксата за това. Ако греша моля поправете ме.
Питам това, защото баща ми го бяха оперирали два етажа по-нагоре и имаше право от сутринта до вечерта майка ми да стои при него в стаята, като посетител, та силно се надявам да има някой, който да ме информира дали е възможно това да се случи.

3. Казаха че има шанс за епидурална упойка, но е на голям късмет - зависело от това какъв анестезиолог е на смяна. По темата нищо повече не разбрах от служителите там Sad
Ако някой има информация ще е чудесно!

4. Веднъж вече родено детенцето минава прегледи и след ти го дават и си е при теб през целия ден, въпроса ми тук е дали указват съдействие за закърмянето, повиването, къпането и всички нещица, които ще са част от ежедневието на новороденото?
И дали ако имаш нужда от някакъв вид почивка е възможно да вземат бебчето при тях за малко?

Сърдечни благодарности и се извинявам за многото въпроси, но просто искам да имам информиран избор.

# 344
Абсолютно съм съгласна с горното мнение ,без последната точка.
2 бременности проследих и родих в Лозенец ,второто раждане беше преди 5 месеца .
Аз съм доволна от сестрите ,които са в неонатологията ,както и от завеждащите неонатологията .
Цедих се по цяла нощ , носих коластрата и аз я давах на бебчето през ноща ( така исках) .
Не са ми показвали нищо ,но аз си бях нахална и постоянно питах и им "висях на главите " докато обличат ,къпят и хранят бебетата. Никога не са били груби и не са ме отпращали.
Записвах си на бележка на телефона въпросите ,които имах и питах не сестрите а лекарката ,която завежда отделението ( тя минава всеки ден и дава сведения за детето )
Като цяло ако имам още едно бебче ,пак бих избрала същата болница .

Общи условия

Активация на акаунт