Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 43 543
  • 454
  •   2
Отговори
# 450
Странно, в списъка когато раждах не искаха да си кося помпа.
Цитат на: CallieLaurie l[b
[/b]ink=topic=1128218.msg50552796#msg50552796 date=1764862658]
Момичета, сетих се нещо да питам (на което не намерих отговор в по-предните коментари). Като ходих първия път до лекарката в "Лозенец", в чакалнята имаше малки книжки, в които имаше списък какво да носим за болницата. Направи ми впечатление, че искат да донесеш своя помпа за кърма - искаха ли ви задължително? Аз като цяло съм "за" и бих си купила, просто ме притеснява да направя такъв разход, а после ако се окаже, че поради някаква причина не мога да кърмя, ще си остана с нея...

# 451
Писала е "в чакалнята имаше книжки, в които имаше списък". Вероятно са били от тези рекламните брошурки, в които има съвети и примерен списък.

Момичета, сетих се нещо да питам (на което не намерих отговор в по-предните коментари). Като ходих първия път до лекарката в "Лозенец", в чакалнята имаше малки книжки, в които имаше списък какво да носим за болницата. Направи ми впечатление, че искат да донесеш своя помпа за кърма - искаха ли ви задължително? Аз като цяло съм "за" и бих си купила, просто ме притеснява да направя такъв разход, а после ако се окаже, че поради някаква причина не мога да кърмя, ще си остана с нея...

# 452
Привет, тази сутрин родих (секцио) в болницата. Моят лекар е д-р Персенски. Уникален и отзивчив човек! Мога само хубави неща да кажа за него. Относно неонатология и акушерки ще кажа само, че никога не съм си представяла, че ще отида да раждам в държавна болница и ще се държат с мен като с близка приятелка, сестра, дъщеря и т.н. Прекрасни, мили, грижовни, приятелски настроени, усмихнати, обясняват всичко, помагат за всичко.. думи нямам да опиша колко са готини! Ще се навия на 3-то дете заради тях. 😀

# 453
Писала е "в чакалнята имаше книжки, в които имаше списък". Вероятно са били от тези рекламните брошурки, в които има съвети и примерен списък.

Да, брошурка, но си беше официално от самата болница... ще питам Лещарска като дойде време Simple Smile

# 454
Болницата е като хотел. Всички лекари от АГ отделението са страхотни.
За съжаление, не мога да кажа същото за неонатологията. Причиниха ми стрес, който месеци наред не мога да преодолея. През престоя ми там, който беше доста дълъг, в повечето време в болницата беше само една специализантката, която макар и много мила, по мое мнение изобщо не знаеше какво прави. Завеждащият отделението се появяваше тук таме и контролираше положението основно по телефона. Докато ни изпишат, а и след това ми наговориха за бебето неща, които не пожелавам на никого да чуе. Настояваха да не кърмя. Убеждаваха ме да правим куп изслдвания, някои от които с пълна упойка на бебе, което нямаше месец.  След ходене по всевъзможни светила, се оказа че на бебето му няма абсолютно нищо, освен малко по-трудна адаптация. Професори и доценти, утвърдени в областта на неонатологията, се споглеждаха и подсмихваха на нещата, които колегите им от тази болница ми бяха казали. В същото време ми съчувстваха, защото виждаха, че заради тези “смехории” дето са ми наговорили съм смазана психически и се чудеха как да ми докажат, че детето ми е здраво. Всичкото това мисля, че можех да си го спестя, ако имаше неонатолог с малко повече опит там.

Няма да отварям темата за обструкциите, които имах с акушерките да дават на бебето изцедена кърма, вместо АМ.

Та…моят съвет е, ако ви интересува неонатологията - ориентирайте се към друга болница.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 23:42 от licorne

Общи условия

Активация на акаунт