Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 43 945
  • 458
  •   1
Отговори
# 420
Родих там миналия месец при доц Асенова. Честно казано за следващо раждане бих избрала друга болница, от самото начало говорих, че искам естествено раждане, тя се съгласи и накрая започна да дърпа към секцио. Определено е добър специалист, но останах с впечатлението, че заради името си си позволява някои случаи да ги третира с  по-лека ръка и не й се занимава много.
За неонатологията - не са най-отзивчивите, не ти показват нещата за бебето, трябва много да ги питаш и молиш, имаше само една много Мила лекарка. Храната - болнична както може да се досетите, не е добра.
Странното е, че ти се карат ако преди визитация стаята ти не е във вид, като раждаш секцио и едвам се движиш хич не разбирам какво им пречат бутилките сок на масата или списания оставени отвън, това определено ми остава горчив спомен, защото едвам ходех и накрая хайде да оправяш, доста нелепо беше
Стаите са хубави, нови и чисти. Базата е добра, но нямаш даже и тоалетна хартия, не ти казват да си вземеш предварително и трябва да пращаш познат да ти купува, а като идва да дават мрънкат, че не можело външни хора. То, ясно, но напишете го в списъка за нещата за болницата.

За цените е ок (900 лв. с избор на екип), но личното ми мнение е, че не бих отишла да раждам пак там, все пак и това не са малко пари. Това е от мен. Каквото и да решите успех!

То визитация може ли от бащата в индивидуална стая?Една приятелка ражда естествено преди 6 дни и не са дали на бащата да види бебето нито са го допуснали някъде?

# 421
На мен никога не са ми казвали нещо за вида на стаята, много странно.
При свиждания, вие излизате навън, не влизат външни лица в отделението, освен непосредствдно след раждане. Тогава пускат бащата да види Вас и бебето.
Аз съм много доволна от болницата, всички бяха изключително мили и отзивчиви ❤️

# 422

Родих там миналия месец при доц Асенова. Честно казано за следващо раждане бих избрала друга болница, от самото начало говорих, че искам естествено раждане, тя се съгласи и накрая започна да дърпа към секцио. Определено е добър специалист, но останах с впечатлението, че заради името си си позволява някои случаи да ги третира с  по-лека ръка и не й се занимава много.
За неонатологията - не са най-отзивчивите, не ти показват нещата за бебето, трябва много да ги питаш и молиш, имаше само една много Мила лекарка. Храната - болнична както може да се досетите, не е добра.
Странното е, че ти се карат ако преди визитация стаята ти не е във вид, като раждаш секцио и едвам се движиш хич не разбирам какво им пречат бутилките сок на масата или списания оставени отвън, това определено ми остава горчив спомен, защото едвам ходех и накрая хайде да оправяш, доста нелепо беше
Стаите са хубави, нови и чисти. Базата е добра, но нямаш даже и тоалетна хартия, не ти казват да си вземеш предварително и трябва да пращаш познат да ти купува, а като идва да дават мрънкат, че не можело външни хора. То, ясно, но напишете го в списъка за нещата за болницата.

За цените е ок (900 лв. с избор на екип), но личното ми мнение е, че не бих отишла да раждам пак там, все пак и това не са малко пари. Това е от мен. Каквото и да решите успех!

То визитация може ли от бащата в индивидуална стая?Една приятелка ражда естествено преди 6 дни и не са дали на бащата да види бебето нито са го допуснали някъде?

става дума за визитацията, на която минават лекарите сутринта и с тях се изипва една тумба студенти, в стаята не се допускат посетители като бащи и роднини. Вие може отвън да ги виждате.

# 423
При свиждания, вие излизате навън, не влизат външни лица в отделението, освен непосредствдно след раждане. Тогава пускат бащата да види Вас и бебето.
Аз съм много доволна от болницата, всички бяха изключително мили и отзивчиви ❤

И на мен не са ми правили проблем за стаята. Смятам, че за държавна болница условията са доста добри, разбира се, винаги може и по-добре. Ако реша да имам второ дете, пак бих родила там. 🙂

# 424

Виждам на няколко места пише, че непосредствено след раждането се допуска бащата... но се чудех (и се извинявам предварително ако е тъп въпрос), но ако родя в 4 сутринта, а бащата не е в момента в болницата, ще успее ли да види бебето на сутринта например, или вече няма как?

# 425
Ако е планирано секцио, няма да е в 4 сутринта. 😀
Ако пък ще раждате естествено, предполагам бащата ще  ви докара и ще чака или ще дойде като му пишете.

# 426
Да, ще може. Лекарите преди всичко са хора. Всички там са супер разбрани и отзивчиви. Simple Smile

Виждам на няколко места пише, че непосредствено след раждането се допуска бащата... но се чудех (и се извинявам предварително ако е тъп въпрос), но ако родя в 4 сутринта, а бащата не е в момента в болницата, ще успее ли да види бебето на сутринта например, или вече няма как?

# 427
Момичета, много искам да родя в болница Лозенец, но имам някои притеснения. От всички мнения, които четох, и от това, което сама видях на ден на отворените врати, мисля, че това е точното място за мен. Прави ми впечатление обаче, че повечето жени раждат там секцио и много ме притеснява дали има натиск за това от болницата/лекарите? Също така, в момента се следя в друга болница и по принцип бих предпочела да раждам без избор на екип, в такъв случай трябва ли да се прехвърлям при лекар в Лозенец предварително или да следя тонове там?

# 428
Момичета, много искам да родя в болница Лозенец, но имам някои притеснения. От всички мнения, които четох, и от това, което сама видях на ден на отворените врати, мисля, че това е точното място за мен. Прави ми впечатление обаче, че повечето жени раждат там секцио и много ме притеснява дали има натиск за това от болницата/лекарите? Също така, в момента се следя в друга болница и по принцип бих предпочела да раждам без избор на екип, в такъв случай трябва ли да се прехвърлям при лекар в Лозенец предварително или да следя тонове там?
Аз също се следя на друго място, но моята лекарка не изражда, така че в 22 седмица отидох и се запознах с лекарката, която съм избрала за следене последните месеци и раждане в болница "Лозенец". Каза, че все още е рано да се премествам (особено ако ми е по-удобно на другото място) и че лично според нея ако се следя коректно, мога и след 32 седмица да отида при нея окончателно (носейки си изследвания и документация). Това смятам и да направя Simple Smile

# 429
Аз също се следя на друго място, но моята лекарка не изражда, така че в 22 седмица отидох и се запознах с лекарката, която съм избрала за следене последните месеци и раждане в болница "Лозенец". Каза, че все още е рано да се премествам (особено ако ми е по-удобно на другото място) и че лично според нея ако се следя коректно, мога и след 32 седмица да отида при нея окончателно (носейки си изследвания и документация). Това смятам и да направя Simple Smile

А коя лекарка избрахте и естествено ли ще раждате при нея?

# 430
Това изказване, ако не е на д-р Лещарска... 😁 мен тя така ме посрещна, може и да е такава практиката там, де. Изключително отношение 🙏 тя не притиска никого за нищо. Казва си мнението и ти сам решаваш. Поне това са моите наблюдения.

# 431
Това изказване, ако не е на д-р Лещарска... 😁 мен тя така ме посрещна, може и да е такава практиката там, де. Изключително отношение 🙏 тя не притиска никого за нищо. Казва си мнението и ти сам решаваш. Поне това са моите наблюдения.

Да, избрах д-р Лещарска и действително беше супер спокойна, прегледът беше внимателен и въпреки, че тъкмо бях минала втора морфология в Марковс, пак си сброи всичко и тя Simple Smile Не сме коментирали още естествено или секцио, тъй като засега всичко е нормално. Аз лично бих искала естествено и много слушам, че едва ли не заради възрастта ми към момента на раждане (38), ще се опитват да ме "карат" да е секцио.. но не се напрягам да го мисля. Бях на Академия за Родители, където д-р Асенова от същата болница води лекция и останах с впечатление, че не е масова практика при тях, но спомена, че в крайна сметка трябва да слушаме лекаря и да се съобразим с обстоятелствата около всяка бременност индивидуално. Та ще видим Simple Smile

# 432
Чудесен е избора ви на д-р Лещарска !
Аз раждах два пъти при доц. Асенова и останах с чувството ,че съм притисната за секцио .

# 433
Аз също не мога да кажа, тъй като аз отначало сама исках секцио, и съм доволна от избора си. 😊
Изражда ме д-р Дамянов

# 434
Чудесен е избора ви на д-р Лещарска !
Аз раждах два пъти при доц. Асенова и останах с чувството ,че съм притисната за секцио .

А в крайна сметка секцио ли родихте или успяхте да я преборите доц. Асенова? 😄

Общи условия

Активация на акаунт