Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 38 616
  • 379
  •   1
Отговори
# 345
Аз не съм запозната нито с таксата за придружител, нито с естественото раждане, защото бях секцио.
При нас мъжа ми идваше от време на време, като според това кой лекар беше дежурен, понякога го пускаха при мен и бебето, понякога трябваше аз да излизам сама пред отделението.

Аз родих там лятото на 2023 и тогава нямаше много родилки и бебета, но при мен неонатолозите бяха много отзивчиви. Показваха ми и ми обясняваха всичко, идваха сами да ми помогнат, ако видеха, че бебето плаче по-дълго и не мога да го успокоя, помагаха ми с кърменето, донесоха ми помпа. Единствената ми забележка е че прекалено настояват с АМ и не насърчават достатъчно кърменето. Нямаше проблем да им оставям бебето, ако имам нужда от почивка или за да изляза на свиждане например.

# 346
Здравейте, бих искала да повдигна темата и да попитам дали има скоро раждали в болницата и дали могат да дадат още отзиви? Доколкото видях има основно положителни отзиви за родилното отделение и за болницата като цяло. Откровено казано, всичко, което прочетох изглежда твърде добро, за да е истина 😀 Има ли възможност за следене по здравна каса или е само платено? Видях опция в супердок за преглед по нзок за повечето лекари, но май не можело по каса да минават ЖК? Като цяло, на фона на очевидно добрата база, цената, която се заплаща за избор на екип, която е същата и като за всяка друга държавна болница, и положителните мнения за лекарите там, просто не разбирам защо не е по-популярен избор за раждане? Та, това са въпросите ми, общо взето търся повече информация, вече изчетох всички теми до момента, ревюта в гугъл мапс и отзиви във фейсбук и искам да знам дали има някакви подводни камъни, които не са ми попадали до момента? Знам и за множеството корупционни скандали от последните пет години, както и че поначало болницата е обслужвала по-висшестоящи. Доколкото разбирам вече всеки има достъп до лечение в Лозенец,  но дали действително е така?
Бих била благодарна за всякаква (сравнително скорошна) информация!

# 347
Аз раждах там миналия Юли.
Секцио по мое желание. Много съм доволна от отношението на всички доктори и сестри. Операцията мина перфектно.
Не мисля, че може мъжа да седи по цял ден в стаята, все пак гледат да пазят бебетата и да не се мотаят много външни лица.
Детето по цял ден беше с мен, вечер го оставях, което беше много добре защото успявах да си почина и бързо да се възстановя.
Обясниха ми всичко, показаха ми и как да къпя бебето.
Пак бих избрала тази болница за раждане Simple Smile

# 348
Много ви благодаря за отговора! А дали имате наблюдения за женска консултация? Там ли се следихте и дали е възможно по ЗК или само платено? И ако е удобно да споделите при кой лекар беше раждането?

# 349
Единственото, което платих беше избор на екип - 900лв. По време на консултациите имаше няколко платени изследвания, но нищо кой знае какво, не мога да се сетя точно, защото имаше и такива по ЗК. Раждах при д-р Емил Дамянов, изключителен специалист. Аз съм негов пациент от много години, насочих се да раждам в тази болница именно заради него. И не съжалявам, условията наистина са прекрасни. Когато постъпих, нямаше много жени и бях в самостоятелна стая.

# 350
Родих там края на 2023г. с избор на екип и доктор Лещарска - Човек, Лекар, вдъхващ спокойствие и сигурност. Просто невероятна. Подводни камъни няма. Не е често срещан избор, защото 1во - не много хора са запознати, че вече болницата е отворена за всички граждани и предвид този факт, не са толкова много /в сравнение с други нашумели болници/ жените, раждали там и съответно препоръчали същата и 2ро - сега е "модерно" да платиш 4-5к, за да родиш в "Щерев", "Токуда", "Надежда" и т.н. 🤪 и аз също отново бих избрала тази болница и този екип! Операцията мина безупречно, благодарение на д-р Лещарска и д-р Митева. За следенето - аз преди това се бях записала на ЖК на друго място и поради непредвидени недобри обстоятелства открих д-р Лещарска, като при нея ходих всеки месец - платено, защото знаех, че искам да родя при нея и съответно исках да е запозната със състоянието на мен и бебето. Давайте смело! Няма да съжалявате!

Здравейте, бих искала да повдигна темата и да попитам дали има скоро раждали в болницата и дали могат да дадат още отзиви? Доколкото видях има основно положителни отзиви за родилното отделение и за болницата като цяло. Откровено казано, всичко, което прочетох изглежда твърде добро, за да е истина 😀 Има ли възможност за следене по здравна каса или е само платено? Видях опция в супердок за преглед по нзок за повечето лекари, но май не можело по каса да минават ЖК? Като цяло, на фона на очевидно добрата база, цената, която се заплаща за избор на екип, която е същата и като за всяка друга държавна болница, и положителните мнения за лекарите там, просто не разбирам защо не е по-популярен избор за раждане? Та, това са въпросите ми, общо взето търся повече информация, вече изчетох всички теми до момента, ревюта в гугъл мапс и отзиви във фейсбук и искам да знам дали има някакви подводни камъни, които не са ми попадали до момента? Знам и за множеството корупционни скандали от последните пет години, както и че поначало болницата е обслужвала по-висшестоящи. Доколкото разбирам вече всеки има достъп до лечение в Лозенец,  но дали действително е така?
Бих била благодарна за всякаква (сравнително скорошна) информация!

# 351
  • София
Ragnarad болницата като материална база е супер, следих се там при завеждащата АГ отделение. ВСеки преглед съм плащала, хем бях с "връзки". Имайте предвид, че там масово се ражда секцио, помислете дали наистина това искате и ако е така значи сте на правилното място, успех!

# 352
Ragnarad болницата като материална база е супер, следих се там при завеждащата АГ отделение. ВСеки преглед съм плащала, хем бях с "връзки". Имайте предвид, че там масово се ражда секцио, помислете дали наистина това искате и ако е така значи сте на правилното място, успех!

Благодаря ви!

# 353
На мен ми казаха, че проследяване по НЗОК няма и затова вместо да си плащам всеки преглед, заплатих пакет, ако искате мога да ви снимам какво включва, мисля че беше около 900лв. Написала съм по-горе мнението ми за болницата и раждането там.

# 354
На мен ми казаха, че проследяване по НЗОК няма и затова вместо да си плащам всеки преглед, заплатих пакет, ако искате мога да ви снимам какво включва, мисля че беше около 900лв. Написала съм по-горе мнението ми за болницата и раждането там.
Да, ако можете да го снимате бих Ви била много благодарна!

# 355
Сега виждам, че ехографа е 5 пъти, мен ме преглеждаше д-р Лещарска всеки път. Ходех на 3 седмици.

[video][/video]

# 356
Сега виждам, че ехографа е 5 пъти, мен ме преглеждаше д-р Лещарска всеки път. Ходех на 3 седмици.

[video][/video]

Благодаря Ви! А заплащахте ли допълнителните ехографи или някакви други изследвания, извън описаните?

# 357
Ехографа се заплаща отделно.

[video][/video]

Благодаря Ви! А заплащахте ли допълнителните ехографи или някакви други изследвания, извън описаните?

# 358
Не съм заплащала допълнително ехограф. Мисля, че заплатих само един път някакво допълнение към кръвните, което не се включваше в пакета, но не си спомням какво беше. Не е било повече от 10-20лв

# 359
Ако сте с пакет - не знам. Аз по-горе написах, че съм ходила на частно и съм си плащала винаги ехографа.

Не съм заплащала допълнително ехограф. Мисля, че заплатих само един път някакво допълнение към кръвните, което не се включваше в пакета, но не си спомням какво беше. Не е било повече от 10-20лв

Общи условия

Активация на акаунт