Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 41 319
  • 423
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета. Бих искала да ви питам за доц. Асенова. Днес бях за първи път на преглед при нея в 17 седмица съм. До сега се следях при д-р Станулов, имах негов номер и можех да се свързвам с него по всяко време и за резултати от всички изследвания, които правим. Днес като бях при доцентката ми каза, че от този понеделник вече няма пакет за следене в болницата, а се плаща всеки път всеки преглед, като неговата цена е различна всеки път в зависимост какво се прави. Въвели са и избор на екип, който струва 900лв, а самото раждане е с направление от личен лекар и по здравна каса. Днес доцентката ми пусна изследвания за кръв, които заплатих и съответно прегледа, който ми направи. Каза ми следващ преглед края на юни. Нямам неин номер и реално до тогава нямам връзка с нея. Ако е възможно момичетата, които са се следили да кажат как е протичала комуникацията с нея, когато ви пуска изследвания чак следващия месец ли ги гледа? Ако имате въпроси, ако не се чувствате добре на кого ги задавате, ако сте я избрали за следене и раждане, и може би трябва да знае всичко за бременността? И за кръвните изследвания мога ли да си взимам направления от личен лекар, за да не плащам и тях?

Здравей. Аз също съм пациентка на д-р Станулов в 33 седмица. Когато съм имала въпроси винаги съм звъняла на Станулов, дори съм му изпращала изледванията, защото не винаги проследяващия лекар ми вдигаше телефона. Иначе на прегледите съм разпитвала за всичко. Относно направлението за изледванията може да се обърнеш към личния, в началото и аз съм взимала направления. Моите изследвания сме ги гледали на следващия преглед, очаквай някои да са над нормата, а други да са под нея все пак си бременна и те са различни. Записвай си часове поне една седмица преди прегледа.
Лека бременност и си пии лекарствата които ти е дал Станулов.

# 136
Тъй като Габи Николова сподели за различни вече плащания и без пакет,аз се интересувам ,ние които ще раждаме сега и сме платили пакетите преди нова година от 770 лв ,дали ще доплащаме нещо? А за самото раждане пари ще ни искат ли?
Вече ходя всяка седмица на тонове и изследвания ,нищо не плащам,но да не да ни изненадат накрая да си платим самото раждане щом има някакви нововъведения.Моя термин е 12 юни,но май няма да го дочакам,тъй като от четвъртък съм с разкритие и всеки ден чакам кога ще започне втората фаза на раждането.Тя ако някоя е наясно ще се радвам да разясни повече.

# 137
Тъй като Габи Николова сподели за различни вече плащания и без пакет,аз се интересувам ,ние които ще раждаме сега и сме платили пакетите преди нова година от 770 лв ,дали ще доплащаме нещо? А за самото раждане пари ще ни искат ли?
Вече ходя всяка седмица на тонове и изследвания ,нищо не плащам,но да не да ни изненадат накрая да си платим самото раждане щом има някакви нововъведения.Моя термин е 12 юни,но май няма да го дочакам,тъй като от четвъртък съм с разкритие и всеки ден чакам кога ще започне втората фаза на раждането.Тя ако някоя е наясно ще се радвам да разясни повече.
Иринка, няма да ни искат нищо повече, раждането си остава по здравна каса с направление, платили сме пакет, който включва определени неща и ще се водим по него, вече новите правила предполагам са за новите пациенти.

# 138
До колкото аз разбрах - раждането си е по здравна каса, но въвеждат избор на екип за раждането, което се плаща. Ако не се плати за избор на екип, раждането се поема от екипа на смяна. Може би трябва да питате лекарите, които ви следят.

# 139
Иринка, няма да ни искат нищо повече, раждането си остава по здравна каса с направление, платили сме пакет, който включва определени неща и ще се водим по него, вече новите правила предполагам са за новите пациенти.

До колкото аз разбрах - раждането си е по здравна каса, но въвеждат избор на екип за раждането, което се плаща. Ако не се плати за избор на екип, раждането се поема от екипа на смяна. Може би трябва да питате лекарите, които ви следят.

Аз също се чудя същото. С пакет съм и термина ми е август. До колкото знам до сега болницата не е процедирала с избор на екип. Веднъж попитах доц. Асенова, при нея се следя, и тя каза, че не си оставя пациентите при раждане. Моля, ако някой има допълнителна информация, да пише.

# 140
  • Sofia
Здравейте, някой следи ли се при д-р Митева? Аз започнах да се следя при нея но дойде епидемията и първо нямаше консултации, а сега е в отпуска през целият Май месец.
Някой раждал ли е при нея?

Аз се отказах да плащам за пакет, защото не влизаха феталните морфологии, а покриваше основно неща, които се покриват от Здравната каса. Заплатих си ехографските прегледи, а основните изследвания ми ги пускаше ендокринолог в същата болница.

# 141
Здравейте,

Някой да има графика за юни?

# 142
Сладурки ,дали сред вас има някоя секцио за 16 юни ?

# 143
Имам още 3 месеца аз, но ти пожелавам леко и безпроблемно раждане Flowers Hibiscus

# 144
  • Sofia
Все още няма график за Юни на вратата.

# 145
Здравейте момичета,
Някоя от вас която вече е родила знае ли с каква марка адаптирано мляко хранят бебетата след раждането в Болница ,,Лозенец”?

# 146
Здравейте момичета,
Някоя от вас която вече е родила знае ли с каква марка адаптирано мляко хранят бебетата след раждането в Болница ,,Лозенец”?
Nestle NAN Optipro 1

# 147
Имате ли списък с това което искат за бебето ,като се роди

# 148
Списък дават след като се роди бебето и е в зависимост от това какво липсва като консуматив в неонатологията - памперси, козметика и тн.
Ако не се бъркам по-назад в коментарите беше качена снимка от една мама.

# 149
Списък дават след като се роди бебето и е в зависимост от това какво липсва като консуматив в неонатологията - памперси, козметика и тн.
Ако не се бъркам по-назад в коментарите беше качена снимка от една мама.

Благодаря 🙂

Общи условия

Активация на акаунт